Michael Robotham – Als je van mij bent

Samenvatting
De nieuwe Robotham, Als je van mij bent, is een interessant verhaal over huiselijk geweld, manipulatie, giftige vriendschappen en de bagage die ieder gezin met zich meedraagt. Het is misschien niet Robothams beste thriller, maar prima ter vermaak. Hij neemt je mee in een verhaal over Philomena McCarthy, een politieagent bij de Metropolitan Police in Londen. Haar integriteit wordt constant in twijfel getrokken doordat haar vader een beruchte gangster is. Als Philomena zich bezig houdt met een zaak rondom huiselijk geweld, gaan de ballen rollen.
7

Vertrouwen

Philomena McCarthy werkt bij de Metropolitan Police in Londen. Dit heeft ze altijd al willen doen, maar omdat haar vader een beruchte gangster is, wordt haar betrouwbaarheid constant in twijfel getrokken. Ondanks dat Philomena geen contact heeft met haar vader, twijfelt men aan haar integriteit. Desalniettemin vecht ze voor haar plek bij de politie en houdt ze van haar baan. Tijdens een van haar diensten bij de politie komt er een melding over huiselijk geweld. Hier weet Philomena een jonge vrouw in veiligheid te brengen. Deze vrouw, genaamd Tempe Brown, blijkt een relatie te hebben met een zeer gewaardeerde en onderscheiden collega-rechercheur die toevallig al meerdere keren met beschuldigingen van huiselijk geweld weg is gekomen.

De meeste mensen zien historische monumenten als ze naar Londen kijken. Ik zie de verminkten, de gebrokenen en de verslaafden, de ooggetuigen, de onschuldige omstanders en de nabestaanden.

Phil is vastberaden om Tempe te helpen en Tempe voelt zich geroepen om iets terug te doen voor Phil. Dit ontvouwt zich tot een hechte vriendschap. Tempe duikt steeds op in het leven van Phil en de vrienden van Phil vertrouwen het niet. Echter blijft Phil voor Tempe opkomen, maar is Tempe wel wie ze zegt dat ze is? Phil blijft zelf ook twijfels hebben, maar houdt toch close contact met Tempe. Wanneer een journalist die onderzoek doet naar Phils vader dood wordt gevonden in de Theems en Phil als verdachte op non-actief wordt gesteld, is er niemand meer die ze kan vertrouwen. De vooroordelen over haar familie blijven haar in de weg zitten… Of is er toch meer aan de hand?

Beïnvloeden

Zoals alle andere thrillers van Robotham is Als je van mij bent meesterlijk geschreven. De schrijfstijl is prettig en erg vlot. Als je eenmaal in het verhaal zit, kan je het boek nauwelijks wegleggen. Ondanks dat Als je van mij bent misschien ietwat minder spannend is dan wat je van Robotham gewend bent, is het zeker een vermakelijk boek. Thema’s als huiselijk geweld en manipulatie zijn Robotham niet vreemd in zijn verhalen en hij weet de verschillende situaties realistisch neer te zetten. Er wordt een mooie en interessante weergave gegeven van de complexiteit van een persoon en hoe de acties van familieleden iemands leven kunnen beïnvloeden.

Als je van mij bent is een boek over giftige vriendschappen, huiselijk geweld en de bagage die alle gezinnen met zich meedragen. De personages zijn voldoende uitgediept en tijdens het lezen blijf je graven naar de antwoorden op de vragen. Het is misschien niet Robothams beste thriller, maar wel prima ter vermaak. Je vraagt je op een gegeven moment wel af waarom de oudere vriendinnen van Philomena niet een grotere rol spelen in de situaties die voorvallen en waarom Philomena niet naar hen toe gaat. Tevens komt de band tussen Philomena en haar ouders en tussen haar ouders onderling wel aan bod, maar hier had in het verhaal misschien nog wat meer aandacht aan kunnen worden besteed.

Michael Robotham

Michael Robotham is een Australische journalist en succesvolle thrillerauteur. Artikelen van hem verschenen in verschillende Britse, Amerikaanse en Australische kranten en tijdschriften. Robotham heeft een hele hoop boeken op zijn naam staan, waaronder de serie rondom Joe O’Loughlin. Daarnaast kan je hem kennen van zijn meest recente thrillers Meisje zonder verleden en Meisje zonder leugens. Ook heeft Robotham een aantal stand-alones geschreven en verscheidene prijzen gewonnen met zijn schrijfwerk.

Als je van mij bent
Als je van mij bent
Score 3.0 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.