Mijn jaar in beeld: Hasso

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2020 én een kleine vooruitblik op 2021. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Hasso.

Wat vond jij van het jaar 2020 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

2020 is natuurlijk het jaar van de Coronacrisis en aan het einde van dit jaar heeft het mij ook getroffen. Dit was erg vervelend, maar overkomelijk en hiermee heb ik er genoeg over gezegd. Wat het jaar betreft heb ik genoten van de boeken die ik gelezen en herlezen heb. Het zwarte dossier van Max van Olden sprong er voor mij dit jaar echt wel uit. Een mooi verhaal wat goed is opgezet en waar de spanning vanaf druipt. En wat heb ik een dikke pillen gelezen dit jaar. Heerlijk om je te verliezen in die mooie verhalen. Wat series betreft loop ik vaak wat achter en dit jaar kwam Outlander pas op mijn pad. Een erg mooie serie, al werd het naar het einde toe wat veel wat ze overkwam, maar desalniettemin een knaller.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Deze aanschaf heeft helemaal niets met films, series, games en/of boeken te maken, maar ik ben ontzettend fan van glaskunst en via via kwam ik bij een glaskunstenares, Annemarie van Uden terecht. Zij maakt schitterende glaskunst, al valt er over smaak te twisten. In haar atelier zag ik twee werken staan die mij zeer aanspraken. Ik had mij voorgenomen om één kunstwerk te kopen, maar de weegschaal in mij kon niet kiezen en dus begrijp je het al: ik ben naar huis gegaan met twee kunstwerken. De kunstwerken heten Twee Zielen en als het licht erop schijnt worden ze nog mooier.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Tegenvallers waren er dit jaar niet zoveel, ik bekijk de zaken vaak vanuit een positieve invalshoek, al ben ik wel kritischer geworden door het vele lezen. Op het gebied van films heb ik afgelopen jaar sowieso niet veel gezien en games worden hier alleen door de kinderen gespeeld, dus ook daar kan ik weinig over oordelen.

Wat is jouw favoriete film, serie en/of boek van dit jaar?

Haha, nu komt de weegschaal in mij weer naar boven: een favoriet boek kiezen, lastig, lastig, lastig. Ik ga toch voor De dochter van de nazi van Louise Fein, juist omdat het zoveel emotie heeft opgeroepen en het een soort van oorlogsroman is die zich juist afspeelt voor de oorlog. Het beeld dat je krijgt van het vooroorlogse Duitsland is mooi beschreven en het gevoel van onbehagen wat je tijdens het lezen bekruipt is heerlijk.

Naar welke films, series, games en/of boeken kijk jij uit in 2021?

Normaal gesproken kijk ik niet zo vooruit en bij boeken is dat altijd al een beetje lastig, alleen voor 2021 ben ik wel ontzettend benieuwd naar de nieuwe James Bond. Uiteraard had hij allang in de bioscoop moeten draaien, maar zoals ze zeggen: “van wachten komt smachten”. En wachten zullen we nog wel moeten gezien de lockdown.

Geschreven door
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.