Mijn jaar in beeld: Robin

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2021 én een kleine vooruitblik op 2022. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt van Robin.

Wat vond jij van het jaar 2021 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

Het jaar 2021 heeft voor mij in het teken gestaan van heel veel lezen. Door de Coronacrisis vielen veel van mijn dagelijkse bezigheden weg waardoor ik mijn ontsnapping zocht in de boeken. Gelukkig bleven er genoeg goede boeken uitkomen voor mij om te lezen. Naast alle goede boeken werd ook mijn jeugdboekenserie Shadow and Bone eindelijk op beeld gebracht. De boekenreeks van Leigh Bardugo werd niet alleen beeld gegeven als serie, maar werd ook vervolgd. Naast de Shadow and Bone-reeks is er namelijk ook de Six of Crows duology en de King of Scars duology, waarvan het laatste deel ‘Het oordeel van de wolf’ afgelopen jaar is uitgekomen. Dit alles maakte dat de boeken van Leigh Bardugo weer over de toonbank gevlogen zijn. Ikzelf heb dan ook mijn uiterste best gedaan de boeken opnieuw te lezen voordat de Serie op Netflix verscheen. Naast series en boeken zijn er in tegenstelling van vorig jaar ook veel goede films uitgekomen. Denk aan de gloednieuwe Spiderman, de nieuwe James Bond: No Time To Die, maar vooral De Slag om de Schelde. Deze film heeft bij mij veel impact gemaakt.
Kijkend naar de games ben ik ietwat teleurgesteld dit jaar, maar heb ik lekker kunnen dansen op de nieuwe Just Dance en een goed balletje kunnen trappen met FIFA 22.

@robins.moedt

Wat was jouw leukste aanschaf?

Dit jaar ben ik begonnen met de boekenserie van Sarah J. Maas. Normaal gesproken ben ik een beetje huiverig als het gaat om fantasy-series met veel delen. Er zijn namelijk maar weinig van die series die ‘echt’ goed zijn naar mijn mening. Echter hoorde ik om mij heen zoveel positieve geluiden over deze ACOTAR serie dat ik besloot deel één toch maar aan te schaffen. Iedereen heeft de harde waarheid gesproken want jeetje, wat is deze serie een goede! Je wordt meegesleurd in het verhaal en voordat je het weet heb je een vijfdelige serie in je kast staan.

Wat is jouw favoriete film, serie, game en/of boek van dit jaar?

Zoals hierboven beschreven was mijn favoriete serie dit jaar zonder twijfel Shadow and Bone! Al moet ik toegeven dat er meer goede series waren. Clickbait heb ik dan ook in een ruk uitgekeken. De serie krijgt het voor elkaar om je elke aflevering een nieuwe verdachte te laten verdenken. Mijn favoriete boek van dit jaar is, aansluitend op de vorige vraag, het ‘Hof van zilveren vlammen’. Het vijfde deel van de ACOTAR Serie.

Naast deze toppers heeft het boek de Grote Panda & Kleine Draak mij ook geraakt. De prachtige tekeningen en de mooie teksten doen je denken aan De jongen, de mol, de vos en het paard (ook een parel), maar blijft toch authentiek door de eigen stijl en andere inzichten. Wat betreft nieuwe thrillers van het afgelopen jaar was ik ondersteboven van het Finse boek ‘Als de koning sterft’ van Elina Backman, Wie is Maud Dixon? Van Alexandra Andrews en De Nimfen van Alex Michaelides. Waarvan overigens de filmrechten van het boek ‘Wie is Maud Dixon? verkocht zijn aan de makers van de Fast & Furious- en Spidermanfilms. En laat dat nou net mijn favoriete films zijn van dit jaar!

@robins.moedt

Wat vond jij de grootste tegenvaller van dit jaar?

Aangezien ik best kritisch ben over wat ik wil lezen, spelen en kijken, vallen de dingen die ik lees, speel en kijk vaak niet tegen. Wat maakt dat ik dit afgelopen jaar geen harde tegenvallers heb gehad. Wel vond ik het aanbod van goede series wat karig wat in het algemeen wel een tegenvaller was. Gelukkig hebben alle goede boeken dat voor dit jaar weer goed gemaakt. Hopelijk brengt 2022 ons nog meer mooie boeken en wat extra goede series. 

Naar welke film, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2022?

C.E. Crezee brengt begin 2022 haar tweede deel uit van haar boeken serie ‘Een vloek of een zegen’, genaamd ‘Een zonde of een deugd’. Aangezien het eerste deel mij enorm positief verrast heeft ben ik enorm benieuwd naar het tweede deel! Verder kijk ik uit naar het boek ‘Het verraad van Anne Frank’ van Rosemary Sullivan, waarbij een oud-FBI-agent Vincent Pankoke samen met een uniek internationaal coldcaseteam uit Nederland, bestaande uit historici, criminologen, datawetenschappers, forensische experts, journalisten en politiemedewerkers de maanden voorafgaand aan de aanhouding van de familie Frank in beeld brengt.
Verder kijk ik enorm uit naar de verwachtte serie Heartstopper van de Graphic Novel-serie over twee jongens Nick en Charlie en over hun relatie. Daarnaast ben ik natuurlijk enorm benieuwd naar het tweede seizoen van de Shadow and Bone-serie, maar of deze in 2022 uitkomt, is nog even afwachten…

@robins.moedt

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.