Mijn jaar in Beeld: Wendy

We eindigen dit jaar met een terugblik op 2021 én een kleine vooruitblik op 2022. In vijf korte vragen hopen we per redacteur een mooi beeld te krijgen van het afgelopen jaar en ook alvast een leuk voorproefje voor het komende jaar op het gebied van films, series, games en/of boeken. Vandaag is het de beurt aan Wendy.

Wat vond jij van het jaar 2021 op het gebied van films, series, games en/of boeken?

Ik heb dit jaar genoten van alle boeken die ik heb gelezen. Er zaten veel hele vermakelijke boeken bij en veel bijzondere boeken. Door het gaan lezen van boeken in andere genres ben ik ook boeken tegengekomen die me niet zo lagen. Ik ben weer begonnen met kinderboeken lezen en ben daar veel bijzondere boeken tegengekomen. Ik heb verschillende series uitgelezen en mijn to be read list  is nog ontzettend lang. Qua films heb ik dit jaar vanalles gekeken op Netflix, Videoland en Disney+. Ik heb dit jaar niet geweldig veel spellen gespeeld, alleen samen met de kinderen.

Wat was jouw leukste aanschaf?

Ik had me voorgenomen om dit jaar geen boeken te kopen. Aangezien ik in huis geen ruimte heb voor zo’n hele gave boekenkast en toch graag mijn boeken bewaar, heb ik een nieuwe e-reader gekocht met een net wat groter beeld dan de oude. Mijn zoon heeft nu mijn oude e-reader, waar hij nu ook helemaal gelukkig mee is. Ook heb ik mijn bibliotheekabonnement verhoogd. Niet omdat ik dan meer boeken mag lenen, maar vooral omdat ik ze dan langer mag lenen en geen boetes betaal. Nu lukt het me wel om ze ruim voor het verstrijken van de leentermijn terug te brengen.

Qua films hebben we dit jaar vooral Netflix, Videoland en Disney+ gekeken, dat streamen is toch echt wel ideaal. Ik ben me nu aan het verdiepen in welke streamingdienst voor boeken me handig lijkt.

Wat is jouw favoriete film, serie, game, en/of boek van dit jaar?

Wat betreft films heb ik dit jaar niet echt een hele geweldige film gekeken waarvan ik nu meteen de naam kan zeggen, dat zegt ook wel genoeg denk ik. Qua boeken zijn het vooral kinderboeken die ik erg leuk vond. Het kerstvarken van J.K.Rowling vond ik wel echt een betoverend verhaal. Ik heb kennis gemaakt met de boeken van Mel Wallis de Vries, van haar wil ik ook zeker meer gaan lezen. Zij, ik en de sterren is een boek met een heel bijzonder verhaal over een zusje dat sterft aan wiegendood. Zo kan ik nog wel even doorgaan, qua kinderboeken is er zoveel leuks uitgebracht.

Wat vond jij de grootste tegenvaller dit jaar?

Voor de films is dat voor ons  De luizenmoeder geweest. Die hebben we echt uitgezeten, terwijl er genoeg mensen erg enthousiast over waren, hadden wij dat helemaal niet. De kinderen vonden hem wel leuk.

Qua boeken was er niet echt een tegenvaller, ik ben er alleen voor mezelf achter gekomen dat YA lezen me meer energie kost dan een ander genre.

Naar welke film, serie, game en/of boek kijk jij uit in 2022?

Wat er allemaal nieuw uitkomt daar heb ik nog niet echt naar gekeken. Ik lees meestal wat op mijn pad komt, voor januari staat er een proefleesboek op de planning en een paar blogtours. Ik heb laatst kennis gemaakt met het eerste deel van de Warrior Cats-serie, deze wil ik in 2022 helemaal gaan lezen. Ook zou ik graag de Bridgerton-serie uitlezen en misschien begin ik dit jaar toch wel aan de zeven zussen-serie. Wie zal het zeggen.

Geschreven door
Wendy is moeder van drie kinderen en werkzaam als administratief medewerker bij een ICT-bedrijf. Met lekker weer gaat ze graag met de kinderen op de wielrenfiets door de bossen of naar de camping om te kamperen. Ze kijkt graag series op Netflix en sinds de lockdown heeft ze haar leeshobby weer opgepakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.