Mijn week in beeld: Recensiemateriaal

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel die veel recensiemateriaal binnen kreeg.

Recensiemateriaal

Het leuke voordeel van recensies schrijven voor deze website is dat we recensiemateriaal toegestuurd krijgen. Elke maand is er een hele lijst met games, films, series en boeken die die maand gaan verschijnen en wij als redacteuren kunnen dan aangeven wat we willen recenseren. Meestal kies ik een paar dingen verspreid over een maand zodat ik mooi het ene na het andere materiaal binnen krijg. Soms weet je helaas niet precies wanneer iets binnen gaat komen en dan komt het voor dat je meerdere dingen tegelijk ontvangt. De afgelopen week was dat bij mij het geval. Ik kreeg dinsdag twee films en een boek binnen, terwijl ik vlak daarvoor ook al een boek binnen had gekregen. Genoeg te doen dus.

Zomer in het duincafé

Omdat deze iets eerder binnen kwam dan de rest, ben ik begonnen in het boek Zomer in het duincafé. Deze feelgoodroman van Debbie Johnson is hét boek dat geschikt is om deze zomer op het strand te lezen. Helaas was ik er al in begonnen voor het mooie weer ons landje bereikt had, maar toch heb ik er enorm van genoten. Het is een prachtig boek dat zorgt voor een lach en een traan. Het zit vol met interessante personages en weet precies het juiste gevoel op te roepen. Zeker een tip dus.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

De rest van het recensiemateriaal kwam, zoals ik al eerder noemde, afgelopen dinsdag binnen. Normaal is dinsdagavond de avond dat ik naar de bioscoop ga, maar er stond een lange film op het programma en ik was iets te moe om daar echt zin in te hebben. Bij het ontvangen recensiemateriaal zat echter ook Spider-Man: Into the Spider-Verse. Die stond al een poosje op mijn lijstje om te kijken, want de verhalen erover zijn erg goed. Ik moest in het begin even wennen aan de animatiestijl, maar uiteindelijk vond ik het een erg goeie film. Grappig, prachtig gemaakt en een origineel bedacht verhaal.

De trip

Ik ben een vrij snelle lezer en ik ga elke dag met de trein op en neer naar mijn werk. Dat zorgt ervoor dat ik genoeg tijd heb om lekker boeken te verslinden. Woensdag kon ik dan ook al aan een nieuw boek beginnen, De trip. Dit is een thriller van schrijfster Nathalie Pagie, van wie ik eerder ook Rio Grande las. De trip was een interessant en spannend boek met dezelfde hoofdrolspelers als in Rio Grande. Het speelt zich af op Hawaii, dus ook hier weer een zomers tintje.

Hunter Killer

Om mijn week af te sluiten keek ik in het weekend de film Hunter Killer. Een actie-thriller met o.a. Gerard Butler en Gary Oldman. Deze film vond ik eigenlijk best verrassend. Ik had er niet veel over gehoord en de release was eigenlijk zo goed als langs me heen gegaan. Ik verwachte dan ook eigenlijk dat de film een flop zou zijn, maar niets bleek minder waar. De film is spannend en zit goed in elkaar. Het verbaast me dan eigenlijk ook dat ik er zo weinig van gehoord heb. Dus nu het weer naar alle waarschijnlijkheid weer even slechter wordt, is dit misschien een goeie film voor een regenachtige avond.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.