Mijn week in beeld: Uitverkoren

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Merel.

Uitverkoren, het boek

Hoewel ik de filmreeks iets minder vond, was ik wel erg fan van de Divergent-boeken waar de films op gebaseerd zijn. Die boekenreeks is geschreven door Veronica Roth en onlangs kwam zij met een nieuw boek. Het nieuwe boek heet Uitverkoren en is wat doelgroep betreft iets meer gericht op volwassenen dan haar vorige boeken die echt gericht waren op jongeren. Ik ontving het boek al een paar weken geleden als recensieboek, maar door tijdgebrek was het nog even blijven liggen. Ik was wel al een paar keer begonnen, maar ik kon er eigenlijk niet echt inkomen en het boek viel me nogal tegen. Omdat er echter toch echt een recensie van moet komen raapte ik afgelopen week al mijn zin bij elkaar en besloot ik echt eens meters te maken. Uitverkoren bestaat uit drie delen en gelukkig werd het een stuk beter toen ik eenmaal bij deel twee aangekomen was. Ondertussen heb ik het boek uit (de recensie volgt later deze week) en kan ik zeggen dat ik ondanks de matige start uiteindelijk toch wel genoten heb van het tweede en derde deel.

Uitverkoren, Warrior Nun

De series stonden bij mij een beetje op een laag pitje de laatste tijd, maar pasgeleden verscheen op Netflix de serie Warrior Nun. Ik wist niet of het nou echt een serie voor mij zou zijn, maar de komedie die door de trailer heen sijpelde zorgde ervoor dat ik besloot toch eens een aflevering te kijken. En zoals dat meestal gaat bij series, stop je niet zomaar na het kijken van één aflevering (tenzij de serie echt heel slecht is). Voor ik het wist had ik opeens alle afleveringen gekeken en ik kan je vast vertellen, de laatste aflevering stopt vrij abrupt. Alsof je midden in de aflevering opeens de televisie uitzet. Een beetje teleurstellend wel.

De serie deed me een beetje denken aan de serie Charmed van vroeger. Dat zal waarschijnlijk iets met de demonen te maken hebben en met het feit dat ik naast Charmed en Warrior Nun volgens mij nooit series met demonen gekeken heb. Heel erg goed is Warrior Nun verder niet te noemen, maar het is vooral de humor in de serie en de toch wel vrij coole gevechten die je door laten kijken. Hoofdrolspeelster Alba Baptista zet een erg leuke rol neer als Ava en doet zowel in uiterlijk als in haar manier van doen erg denken aan actrice Ellen Page. Hoewel Ava helemaal niet gelovig is, blijkt zij wel de uitverkoren Warrior Nun die de aureool van een engel in haar lichaam krijgt en daarmee super sterk wordt en als enige de demonen kan zien. Al met al heb ik me met deze serie dus prima vermaakt.

Uitverkoren, The Old Guard

Alsof twee uitverkorenen nog niet genoeg waren de afgelopen week, keek ik ook nog de film The Old Guard. Deze verscheen net als Warrior Nun onlangs op Netflix en de actievolle trailer met Charlize Theron in de hoofdrol zorgde ervoor dat ik deze direct aan mijn kijklijst toevoegde. The Old Guard gaat over vier soldaten die onsterfelijk zijn en samen verschillende missies uitvoeren om de wereld te redden. Maar dan gaat er natuurlijk opeens een missie fout en blijkt tegelijkertijd dat er ook nog eens een nieuwe uitverkorene is die onsterfelijk lijkt te zijn en moet worden getraind. Dit nieuwe superheldenverhaal is verder niet bijster origineel te noemen, maar vermakelijk is deze wel. De actie is snel en het idee van onsterfelijke personages die al eeuwen oud zijn is ook best leuk.

Een van de hoofdrolspelers in The Old Guard is trouwens de Nederlander Marwan Kenzari en ook in Warrior Nun zien we een Nederlander, namelijk Thekla Reuten. Persoonlijk vind ik het toch altijd wel leuk als je dan in zo’n grote Netflix-productie opeens iemand uit je eigen kikkerlandje voorbij ziet komen. Die hebben het toch maar mooi ver geschopt.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.