Mijn week in beeld: vooral veel lezen

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van Play Watch Read zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere dinsdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Max.

Afgelopen week was verbazingwekkend rustig voor mij. We kregen visite over de vloer en dan ga je toch even wat minder snel achter een beeldscherm zitten, zeker als die visite daar toch niets van snapt omdat Nederlands niet de voertaal is. Toch nog wel wat gekeken, want ik was druk met mijn recensiemateriaal. Zo moest ik de afgelopen week nog een paar afleveringen van het tweede seizoen van The Good Doctor kijken en werd Alita: Battle Angel gekeken. De recensies zijn inmiddels online verschenen als het goed is.

Naast dat recensiemateriaal kwam er van kijken niet veel terecht, maar lezen, dat kan gewoon lekker tussen de bedrijven door. Zo ben ik begonnen in het nieuwe boek van Thomas Oldeheuvelt, Echo, en heb ik ook behoorlijk doorgelezen in het boek van Jonathan Stroud, De Schreeuwende Wenteltrap. Dit is het eerste deel in een reeks van Lockwood & Co. Deze reeks bevat vijf delen, dus voordat ik ze allemaal gelezen heb, zijn we wel weer even verder.

De Schreeuwende Wenteltrap vertelt het verhaal van een klein agentschap genaamd Lockwood & Co, dat de strijd aangaat met paranormale verschijnselen. Londen, waar het verhaal zich afspeelt, is namelijk overlopen door geesten en ander naar gespuis. Speciale geestenlampen gaan aan in de nacht om de veiligheid van de mensen te garanderen en om ze te beschermen tegen deze zogenoemde “bezoekers”. Het feit wil dat alleen jonge mensen in staat blijken om iets te doen tegen deze verschijningen. Zij bezitten de mogelijkheden om ze waar te nemen en uit te roeien. Niet alles gaat even goed natuurlijk en wanneer het team van Lockwood & Co een huis tot op de grond toe afbrand in de poging datzelfde huis te bevrijden van de ongenodigde gasten, zijn de schadeclaims hoger dan Lockwood kan betalen.

Er is eerder aangekondigd dat er een film gemaakt zou worden van Lockwood & Co, maar later bleek dit niet meer door te gaan en zouden de rechten zijn overgekocht om er een tv-serie van te maken. Of dat ook daadwerkelijk het licht gaat zien is nog maar de vraag, want deze plannen liggen er al sinds 2017 en tot op heden is het nog niet gebeurd.

Avatar
Written by
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.