Mijn Week in Beeld: Weinig schermtijd

Het is verbazingwekkend hoeveel tijd we tegenwoordig doorbrengen met het kijken naar een beeldscherm en hoeveel verschillende dingen we dan zien. De redacteuren van de Film-, Serie- en Game-afdeling zien dit echter als een pluspunt en daarom vertelt iedere woensdag een redacteur iets over zijn of haar week in beeld. Deze week is het de beurt aan Michael.

Eigenlijk was het maar een rustig weekje voor mij, want eigenlijk heb ik nauwelijks (buiten mijn werk om) voor een scherm gezeten. De meeste tijd heb afgelopen week besteed aan twee boeken: Wie niet weg is van M.J. Arlidge en Haar perfecte leven van Sam Hepburn, respectievelijk een fysiek exemplaar en een luisterboek van Storytel. De spannende thriller van M.J. Arlidge heb ik ontvangen om te recenseren. Het andere boek luister ik tijdens mijn wandeling op weg van werk naar huis (en terug) en tijdens de het doen van het huishouden. Beide boeken heb ik nu uit, dus moet ik weer op zoek naar iets nieuws.

Tijdens mijn wekelijkse uitje naar bioscoop heb ik gekeken naar de film Downsizing. Ik had niet hele hoge verwachtingen, want ik had er al een aantal negatieve dingen over gehoord en de trailer sprak me sowieso al niet heel erg aan. Uiteindelijk viel de film me alles mee, maar het was zeker niet écht mijn ding. Er zaten een aantal hilarische scènes in, maar ik betrapte mezelf erop dat ik regelmatig op mijn horloge keek om te zien hoelang de film nog ging duren. Dat is het risico van de Sneak Preview: je weet niet naar welke film je gaat kijken. Gelukkig heb ik het ook regelmatig andersom meegemaakt: films met lage verwachtingen die uiteindelijk héél erg vermakelijk zijn.

Waar ik elke week weer naar uitkijk, is de nieuwe aflevering van Wie is de mol? Al jarenlang ben ik een trouwe kijker en het is een van de weinige programma’s waarvoor ik thuisblijf. Helaas is dat wel wat lastigere geworden sinds het programma van de donderdag naar de zaterdag is verhuisd. Het uitgesteld kijken is niet zo’n probleem (als is het wel gezellig om met de redactie mee te praten tijdens en na de aflevering), maar de echte uitdaging is dan om niet te weten elke kandidaat naar huis moet. Het internet is in ieder geval niet meer veilig totdat je de uitzending hebt gezien.

Omdat mijn afgelopen week in beeld wat magertjes was, doe ik alvast een kleine vooruitblik op wat komen gaat. Aanstaande vrijdag ga ik naar de nieuwe Maze Runner-film. De ontknoping is eindelijk daar. Het tweede deel verscheen namelijk alweer drie jaar geleden en eindigde met een cliffhanger. Onder andere door een ongeluk dat de hoofdpersoon heeft gehad werd de productie van deze film behoorlijk vertraagd.Ik ben in ieder geval erg benieuwd.

Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.