Nadine Barroso – Dodelijke cocktail

Summary
Net als in haar andere boeken heeft Nadine genoeg plotwendingen en onverwachte gebeurtenissen weten te beschrijven. Dodelijke cocktail gaat over vijf vriendinnen die samen op vakantie gaan, alleen keren ze niet alle vijf terug naar huis. Gedurende het verhaal komen er steeds meer details naar voren waarbij je steeds van gedachtegang wisselt. Er is íéts gebeurd… maar wat? Belangerijker nog: blijft het bij die ene gebeurtenis? Of zal de geschiedenis zich herhalen? Als je denkt dat je het door hebt, sta je weer op het verkeerde been en gaat het verhaal totaal een andere richting op dan je verwacht. Een boek dat lastig weg te leggen is en tot het laatste hoofdstuk het verhaal op zijn kop zet.
7

Desastreuze vakantie

Vijf vrijgezelle vriendinnen beleven een zinderende zomervakantie in Italië. Charlie, Isabel, Esmee, Tessel en Maaike vertrokken samen, maar wat zo mooi begon, eindigde in een nachtmerrie: slechts vier van hen keerden terug naar huis. Jaren later, waarin iedereen heeft geprobeerd alles achter zich te laten en de vriendschappen zijn verwaterd, worden de vrouwen herenigt. Wat staat hun deze keer te wachten?

“Maak je geen zorgen. Je geheim is veilig bij mij”

Wisselende tijdlijnen

Direct in hoofdstuk één val je midden in het verhaal. De eerste zin in het boek luid: ‘’Hij is dood! O, mijn god, hij is dood!’’. Dit geeft je al een idee over wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn, maar schijn bedreigt. Gedurende het verhaal wordt er bijna ieder hoofdstuk gewisseld tussen de vakantie in Italië in 2003 en het heden in 2023. Hierdoor krijg je steeds een deel van het heden en het verleden mee. Daarbij wisselt het gedeelte 2003 ook regelmatig van moment, van dag acht terug naar dag één en weer naar dag tien. Dit kan soms wat verwarrend zijn, maar als je het boek in een keer doorleest, heb je hier weinig last van.

In het heden komen alle hedendaagse problemen van de vrouwen naar voren. Scheidingen, kinderen, liefde, angsten. Van alles waar ze na twintig jaar nog tegenaan lopen en hoe het leven in totaal is voortgezet na de ingrijpende vakantie zo lang geleden. Het boek zoemt vooral in op het verhaal van Charlie, een van de vrouwen, maar over de andere vrouwen kom je ook genoeg te weten. De vakantie verloopt niet bepaald vlekkeloos. Er zijn wrijvingen en verschillende ideeën over de vakantie. Wat is een jongeren vakantie nu eigenlijk? Vijf vrijgezelle dames op een feest- en uitgaansvakantie. Wat kan er misgaan, zou je denken.

Veel personages

In het boek zitten wel veel personages; de namen en connecties met iedereen zijn wat lastig bij te houden. Zeker omdat iedereen wel iets met iedereen te maken heeft of had. Dit in combinatie met de wisselende en verspringende tijdlijn iedere paar bladzijden maakt het wel een boek om je hoofd bij te houden wanneer je hem leest. Op sommige punten mist het boek wat diepgang. Bij sommige gebeurtenissen had het juist erg spannend geweest als hier nóg dieper op ingezoomd zou worden. Er gebeurt in ieder geval genoeg in dit verhaal!

‘’Het begon in Italië en het zal eindigen in Italië’’

Wat is vriendschap?

Na de spannende opening kom je bij de echte inleiding van het boek: ze ontvangen ansichtkaarten. Na 20 jaar vol gebeurtenissen, ervaringen en verhalen worden deze ineens bezorgd. Hierdoor worden de vier vrouwen terug gezogen in de tijd. Verwaterde vriendschappen worden opgerakeld en het contact wordt hersteld. ‘’Weet je nog? Kun je je het nog herinneren, hoe het was?’’ De kaarten brengen genoeg vragen maar ook nieuwsgierigheden met zich mee. De boodschap is duidelijk overgekomen, ze gaan terug naar waar het allemaal begon. Maar wat staat hun daar te wachten?

Nadine weet je mee te slepen in een verhaal vol spanning, liefde, vriendschappen en betekenissen. Spanning met hier en daar een vleugje liefde. Wat betekend een vriendschap nu eigenlijk? Zijn alle vriend(inn)en even betrouwbaar? Wat gebeurt er als een iemand niet is wie hij of zij zegt dat-ie is? Of wat als je twee of meer van dit soort vrienden in je groep hebt? Wat gebeurt er als je iets te weten komt, waar je eigenlijk nooit achter had mogen komen? Op al deze vragen komt er een antwoord in Dodelijke Cocktail.

Over de auteur

Nadine Barosso (1981) is een Nederlandse schrijfster. Dodelijke cocktail is haar vierde boek. Haar eerste boek kwam uit in 2016. Ondanks dat dit allemaal misdaadthrillers zijn, vormen haar boeken geen serie. De andere boeken van Nadine hebben de titels: Ego, Verraderlijk Spel en Ken mij niet (eveneens uitgegeven in 2023). Nadine haar boeken staan erom bekend om bijzondere plotwendingen te hebben, meermaals gedurende het verhaal. Dit is ook zeker het geval in haar laatste boek. Dodelijke cocktail is uitgegeven door uitgeverij De Crime Compagnie.

Written by
In haar vrije tijd is Marcella vaak online te vinden op de PC, Playstation of Nintendo Switch. Ook leest ze graag, of kijkt een serie of film met haar kat op de bank.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.