Pareltjes Onder het Stof: Sophie Kinsella – Hou je mond!

In de rubriek ‘Pareltjes Onder het Stof’ zijn onze redacteurs achterin hun boekenkast gedoken om te speuren naar boeken. De enige voorwaarde is dat het boek niet jonger mag zijn dan drie jaar. Titels die de moeite waard zijn, worden nog eens onder de loep genomen en krijgen de aandacht die zij stuk voor stuk verdienen. Deze week is het de beurt aan Merel die het boek Hou je mond! van Sophie Kinsella uit de kast trok.

Net als iedereen heeft ook Emma een paar geheimpjes. Zo heeft ze geheimen voor haar vriendinnen, haar vriend, haar collega’s, eigenlijk heeft ze voor iedereen wel een klein geheimpje. Maar dan zit ze in een vliegtuig dat neerstort en is ze er zeker van dat ze dood gaat. In alle paniek verteld ze al haar geheimen aan de onbekende man die naast haar zit. Helaas wordt die onbekende man opeens een bekende als blijkt dat hij de baas van het bedrijf is waar ze werkt, die is komen kijken hoe het in het bedrijf gaat.

unnamed

Sophie Kinsella is het pseudoniem van de Britse schrijfster Madeleine Wickham. Ze publiceerde wel een aantal boeken onder haar eigen naam, maar brak pas door toen ze onder haar pseudoniem het boek Shopaholic! uitbracht. Niet veel later bracht ze in 2003 (in Nederland 2004) het boek Hou je mond! uit. Dit boek behaalde in de Nederlandse Bestseller 60 maar liefst de twaalfde plek. Niet zo gek want het is een enorm grappige chicklit. Dit is dan ook het genre wat ze het liefste schrijft en waar ze erg goed in is. Elke chicklit liefhebber heeft dan ook vast wel een paar boeken van haar in de kast staan.

Het verhaal beschrijft het leven van Emma Corrigan die een fantastisch leven heeft met een fantastische vriend, en misschien krijgt ze zelfs wel een promotie. Iets wat ze echter niet zo leuk vindt is vliegen, en als het vliegtuig dan ook in wat turbulentie terecht komt gaat het mis. Emma is ervan overtuigd dat ze dood gaat en vertelt al haar dierbare geheimen aan de man die naast haar zit. Ze vertelt hem alles over haar familie, vrienden, seksleven maar ook over de geheimpjes op werk. Ze kan dan ook wel door de grond zakken als die maandag de grote baas op kantoor langs komt en dit de man van het vliegtuig blijkt te zijn. Zal hij haar ontslaan omdat ze gelogen heeft over haar rapportcijfers op haar cv?

10. Als mijn collega Artemis me echt irriteert (wat zo’n beetje elke dag voorkomt), geef ik haar plant sinaasappelsap.

Gelukkig blijkt dit niet het geval te zijn, maar hij weet nu natuurlijk wel alles van haar. Emma doet haar best om hem te ontwijken maar wat ze ook probeert, het lijkt maar niet te lukken. En dat terwijl hij stiekem ook nog eens heel erg knap is, en enorm slim, en rijk, en gewoon haar baas. En Emma heeft al een fantastische vriend, waar ze weliswaar niet zo heel vaak seks meer mee heeft, maar die wel erg lief is. Ze worden door iedereen gezien als het perfecte koppel. En niet alles van wat ze in het vliegtuig vertelde meende ze natuurlijk echt. Ze houdt echt wel heel veel van haar vriend Connor, en het zal echt fantastisch worden als ze eenmaal samen wonen. Ze is echt heel gelukkig met hem, toch?

Hou je mond! is een boek dat elke chicklit liefhebber gelezen moet hebben. Extreem komisch, maar natuurlijk ook romantisch. Een uitstekend boek om deze zomer te lezen als je dit nog niet gedaan hebt, of anders om deze gewoon nog een keer uit de kast te pakken. De hoofdpersoon is aandoenlijk, het verhaal leest lekker weg, en het is gewoon genieten. Je zal wel een pakje zakdoekjes nodig hebben, want behalve dat de tranen van het lachen soms over je wangen kunnen stromen, zit er hier en daar ook nog wel een beetje sentimentaliteit in.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.