Recensie: Alex Marwood – Waar is ze?

Samenvatting
Waar is ze? is een intrigerend boek dat de lezer van het begin tot het einde geboeid houdt. Extreem spannend is het boek echter niet. In het begin is het soms lastig de vele verschillende personages en tijdlijnen uit elkaar te houden. Toch is dit boek van Alex Marwood zeker een aanrader om te lezen.
7.5

Sean Jackson wordt vijftig.. Dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden. Al zijn vrienden zijn een heel weekend aanwezig in het huis aan het strand waar Sean zijn verjaardag viert. Maar als Sean zijn dochter Coco plotseling verdwijnt, verandert het feest in een drama.
Twaalf jaar later komt iedereen opnieuw bij elkaar voor de begrafenis van Sean. De mysterieuze verdwijning van Coco is nooit opgelost. Komt nu, tijdens de begrafenis, alsnog naar boven wat er al die jaren geleden gebeurd is?

Het boek begint met de verschillende verhoren die gehouden worden na de verdwijning. Wie was waar en op welk moment? Het lijkt of de lezer zelf de puzzel mag gaan oplossen en dat is natuurlijk erg leuk.  Na een aantal pagina’s met verhoren verandert het boek echter. We duiken in de verhalen van het verleden en het heden van verschillende personen. In het begin is dat verwarrend. Er zijn veel personages en op verschillende tijdlijnen. Even flink opletten dus.

‘Maar Sean,’ protesteert ze zwakjes, ‘het zijn nog maar kleine kinderen!’ (…)
‘O, natuurlijk,’ zegt Sean. ‘Al die jaren medische studie zijn níéts vergeleken bij jouw driejarige ervaring als moeder.’

Als duidelijk is welke personages er zijn en hoe ze bij elkaar horen begint het boek pas echt te lopen. Langzaam maar zeker komen er steeds meer donkere geheimen aan het licht. De lezer is getuige van de meest bizarre dingen die zich afspelen rond de familie Jackson en hun vrienden.
De oplettende lezer krijgt misschien wel redelijk snel in de gaten wat er gebeurd is en hoe dat kwam. Het boek is echter zó geschreven dat je door wil blijven lezen – en het eind is alsnog verrassend.

Volgens een quote op de cover noemde Stephen King het boek ‘verschrikkelijk spannend’. Dat is misschien een beetje overdreven. Intrigerend is een beter woord. Bovenal is het een groot drama met een spannend randje – zo boeiend geschreven dat je graag verder blijft lezen. De Britse Alex Marwood, auteur en journaliste, schreef eerder al twee thrillers. Deze boeken werden met diverse prijzen bekroond, en filmrechten zijn al verkocht. Ook dit derde boek zou best eens een prachtige film kunnen worden. Wie weet.

Het boek is vanuit het perspectief van meerdere personages geschreven. Langzaamaan ontstaat er wel een hoofdpersonage. Dit is Milly, die later haar naam verandert naar Mila. Ze is een dochter van Sean en de halfzus van de verdwenen Coco.

Op de dag dat Sean begraven wordt, wordt Mila gebeld door haar ex-stiefmoeder Claire. Claire is de moeder van Coco en Coco’s tweelingzusje Ruby. Ruby wil graag naar de begrafenis van haar vader. Claire gaat liever niet mee en vraagt Mila of ze Ruby misschien kan ophalen en op sleeptouw wil nemen.
Aangezien Coco pas drie was toen ze verdween, kan haar tweelingzus Ruby zich er niets van herinneren. Haar moeder wil er nooit iets over vertellen. Ruby ziet haar kans schoon en vraagt Mila de oren van het hoofd. Helaas kan Mila ook niet veel nieuwe dingen aan Ruby vertellen. Of misschien toch wel…?

Mila is een ster in het analyseren van mensen. Ze weet de vrienden van haar vader goed in te schatten. Misschien kan zij er na al die jaren toch nog achterkomen wat er precies gebeurde in dat weekend. Het zijn gebeurtenissen die je als lezer ondertussen al aardig hebt meegekregen in verschillende flashbacks naar het beruchte weekend.

Waar is ze? is een dramatisch verhaal. Bij vlagen is het spannend, maar het is vooral een intrigerende thriller die de lezer continu geboeid weet te houden.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.