Recensie: Alex Marwood – Achter de voordeur

Samenvatting
Alex Marwood weet met Achter de voordeur weer een prima thriller neer te zetten. Het boek is spannender dan haar eerder in Nederland verschenen boek Waar is ze? en minstens even intrigerend. Een vlotte schrijfstijl, leuke personages en voldoende spanning zorgen ervoor dat het boek zo uit is en blijft boeien.
8.5

In huis nummer 23 wonen zes heel verschillende bewoners die allemaal iets te verbergen hebben. Zo is daar Collette die op de vlucht is voor een oude werkgever en Cher die op de vlucht is voor de autoriteiten. Ook woont er een knappe Iraanse asielzoeker met de naam Hossein, een lieve oude dame die naar de naam Vesta luistert, een einzelgänger genaamd Thomas en dan is er nog Gerard, een stille man die niemand ooit spreekt. Sommigen van hen proberen vriendschappen te sluiten, terwijl anderen liever niets met hun medebewoners te maken hebben. Als er echter iets gruwelijk mis gaat, dan kunnen ze niet anders dan een verbond met elkaar aangaan.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Achter de voordeur is weer een erg boeiende thriller geworden van schrijfster Alex Marwood. Ze schreef al meerdere boeken maar dit is eigenlijk pas het tweede boek dat echt doorgebroken is in Nederland. Eerder schreven we al een recensie van haar boek Waar is ze? dat ook al zeker wist te boeien, maar wel iets spannender had gemogen. Waar dat boek meer een intrigerend drama was, is Achter de voordeur echter al veel meer een spannende thriller geworden.

Alex Marwood is de pseudoniem voor journaliste Serena Mackesy. Ze groeide op in Oxford en studeerde daar ook Engelse literatuur. Ze had verschillende baantjes, waaronder die van lerares Engels, tot ze terecht kwam bij de krant. Het duurde niet lang of ze had daar haar eigen column en uiteindelijk begon ze ook aan het schrijven van haar eerste roman welke uitkwam in 1999. Ze schreef vervolgens verschillende romans tot ze in 2012 onder haar pseudoniem Alex Marwood begon met haar psychologische thrillers.

Achter de voordeur is dus zo’n psychologische thriller. Het boek is bij vlagen spannend, maar vooral ook zeer intrigerend. De verschillende personages worden redelijk goed uitgewerkt, de ene iets meer dan de ander. De vraag die de lezer aan het begin van het boek vooral bezighoudt is wie van deze personages nou de moordenaar is. Gedurende het lezen lijkt het antwoord hierop wel steeds duidelijker te worden en een spannende ontknoping is er dan ook verder niet. Dat is echter ook niet het doel van dit boek, het gaat er juist om dat het psychologische gedeelte naar voren komt.

En nu is ze weer wakker, wazig in haar hoofd en gespannen, zich een weg omhoogschoppend in het vreemde bed tot ze rechtop tegen het hoofdeinde zit met de tas aan haar borst gedrukt alsof die haar tegen een kogel zal beschermen. O god, o god, o god, denkt ze, zoals elke keer dat ze in de afgelopen drie jaar is verrast, ze hebben me gevonden!

Alex Marwood mag een boek graag beginnen met een politieverhoor. Zowel in Waar is ze? als in Achter de voordeur doet ze dit om vervolgens terug te gaan in de tijd. Je krijgt van tevoren dus al een klein kijkje in de toekomst waardoor je al een beetje weet wat er gaat gebeuren. Natuurlijk is dit wel zo subtiel opgezet dat niet direct het hele plot verteld wordt en er nog genoeg te raden overblijft. Juist doordat er al een tipje van de sluier opgelicht wordt, is dit boek misschien wel zo fascinerend. Wat is er gebeurd dat er voor zorgde dat dit politieverhoor plaats vond?

Achter de voordeur is een boek geworden dat de liefhebbers van psychologische thrillers wel zal kunnen bekoren. Alex Marwood heeft een vlotte schrijfstijl die makkelijk wegleest en dit zorgt er voor dat het boek zo uit is. De verschillende personages zijn boeiend, walgelijk, lief, gevaarlijk of leuk en dan is er ook nog een huisdier in het huis op nummer 23. Genoeg redenen dus om deze goed geschreven psychologische thriller te gaan lezen.

Molly en het kattencafé
Molly en het kattencafé
Score 4.6 van 5 sterren.
€14,90
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.