De Nimfen
Wanneer Marianna Andros een telefoontje krijgt van haar nichtje Zoe dat haar beste vriendin Tara vermist wordt, laat Marianne haar werk als psycholoog voor wat het is en reist ze af naar de Cambridge universiteit. Dit brengt emotioneel niet alleen veel teweeg vanwege de situatie, maar ook omdat dat de plek is waar zij en haar man elkaar hebben ontmoet. Hierdoor spelen er veel herinneringen op van haar overleden liefde. Eenmaal aangekomen op de universiteit ontdekken zij en haar nichtje dat Tara niet alleen vermist wordt, maar dat haar lichaam is gevonden en dat zij op een brute wijze is vermoord. Het nichtje van Marianne weet haar belofte aan Tara niet meer te houden en biecht aan Marianne op wat Tara haar die nacht verteld heeft. Zowel de politieagenten als de conrector willen echter niets horen van wat Tara gezegd zou hebben, zij denken de dader al in het vizier te hebben. Echter weet Marianne door haar jaren ervaring als psycholoog dat zij het niet bij het juiste eind hebben en vestigt zij haar aandacht op Edward Fosca.
Al snel raakt Marianne geobsedeerd door Fosca. Hij is een professor Griekse tragedie aan de universiteit en Marianne weet het zeker, hij is een moordenaar. Edward Fosca is echter een zeer geliefde man, zowel bij zijn collega’s als zijn studenten. Hij heeft zelfs een groep met trouwe vrouwelijke volgelingen die zichzelf de Nimfen noemen. Is hij in staat om zijn studentes te vermoorden? Verklaart dat zijn passie voor Persephone en haar reis naar de onderwereld? Marianne weet het zeker en wanneer er een tweede lichaam wordt gevonden wil Marianne koste wat het kost Fosca’s schuld bewijzen. Ze zet alles op het spel om dat voor elkaar te krijgen: haar geloofwaardigheid, haar vriendschappen, en zelfs haar leven.
Marianne
Marianne pakt je aandacht vanaf bladzijde een. Haar personage vertelt verschillende verhalen tegelijk. Haar verleden, haar relatie en het tragische ongeval van haar man en het heden. Deze lagen van haar persoonlijkheid worden door Alex Michaelides prachtig beschreven en nemen je goed mee in haar obsessieve ontdekkingstocht. Doordat Marianne zelf een Cambridge studente is geweest en zij daar haar man heeft ontmoet heeft zij een sterke band met de universiteit en kent zij ook nog altijd professoren die daar vandaag de dag nog werken. Door de universiteit komen er veel herinneringen van haar en haar man naar boven, waardoor je meegenomen wordt in Marianne haar rouwproces gedurende het verhaal.
Griekse mythologie en schrijfstijl
Door Michaelides zijn schrijfstijl en het perspectief van Marianne ga je als lezer mee in haar overtuiging van het feit dat de politie op het verkeerde spoor zit en dat professor Edward Fosca iets te maken moet hebben met de moorden. Zowel het verhaal als de personages zitten dan ook slim en goed in elkaar. Ook dit boek verrast je weer zoals je bij de stille patiënt verrast bent.
Dat Michaelides een goed boek kan schrijven was algemeen bekend na zijn debuut ‘De stille patiënt’. Dat Michaelides een waanzinnig tweede boek kan schrijven is gebleken met de komst van ‘De nimfen’. Hij heeft zijn spanning opbouwende en toegankelijke schrijfstijl naar een nieuw level getild. Je racet er als lezer doorheen ondanks het gebruik van een flinke dosis Griekse Mythologie, iets waar zeker niet iedereen in thuis is. Dit komt naast zijn toegankelijke schrijfstijl ook door de korte hoofdstukken. Je hoeft voor het lezen van De nimfen geen kennis te hebben over de Griekse mythologie want Michaelides neemt je mee op ontdekkingsreis als mysterieuze toevoeging aan deze steengoede thriller.
Alex Michaelides
Alex Michaelides is geboren op Cyprus in 1977. Hij heeft Engelse literatuur gestudeerd aan het Trinity College in Cambridge en scenarioschrijven aan het American Film Institute in Los Angeles. Zijn debuut ‘De stille patiënt’ werd een internationale bestseller, waarvan wereldwijd meer dan 2,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Michaelides woont en werkt in London.
€10,95
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis
cobie
Marianna, Marianne gebruiken jullie beide voor de hoofdpersoon in 1 recensie. Volgens mij is het : Mariana met 1 n