Recensie: Alexandra Andrews – Wie is maud dixon?

Summary
Florence Darrow heeft een slecht betaalde baan bij een uitgeverij. Ze droomt van het schrijven van een ware besteller. Wanneer een wereld beroemde mysterieuze schrijfster onder haar pseudoniem Maud Dixon haar vraagt haar assistente te zijn, kan Florence haar geluk niet op. Tot dat zij wakker wordt in het ziekenhuis en iedereen haar Helen Wilcox noemt, de echte naam van Maud Dixon. Florence twijfelt even maar neemt dan een besluit wat haar leven verandert, zij wordt Maud Dixon. Maar of dit echt verstandig is?... Wie is Maud Dixon is een thriller die je vast blijft houden en naar adem doet snakken tijdens haar verwachtte en onverwachte plottwisten.
8

Wie is Maud Dixon?

Florence Darrow heeft een slecht betaalde baan bij een uitgeverij. Ze droomt van het schrijven van een ware besteller. Na een ietwat uit de hand gelopen affaire raakt Florence ook haar slecht betaalde baan bij de kleine uitgeverij kwijt. Lang treurt Florence er echter niet om. Al maanden is de algemene vraag in de literaire wereld en daar buiten: ‘Wie is Maud Dixon?’ De schrijfster van het boek Mississippi foxtrot. Florence kan deze vraag echter binnenkort beantwoorden aangezien zij is gevraagd om de assistent te worden van de enige echte Maud Dixon. Dit is voor Florence uiteraard een droom die uitkomt. Ze komt er al snel achter dat Maud Dixon een pseudoniem is voor Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Om te werken met Maud Dixon moet Florence wel verhuizen en intrekken bij Helen zelf. Dit doet ze met plezier en ze geniet van elke seconde die ze samen met Helen doorbrengt. Ondanks de soms lastige persoonlijkheid van Helen heeft Florence eindelijk het gevoel iets te kunnen bereiken in haar leven, samen met haar idool.

Wanneer Helen haar vraagt mee te gaan op een reis naar Marokko om daar het een en ander te onderzoeken voor haar nieuwe boek voelt Florence zich enorm vereerd. Samen vertrekken ze naar Marokko waar Helen, Maud Dixon en het schone Marokko Florence de eerste dagen betoveren. Florence kan haar geluk niet op tot ze wakker wordt in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en vertellen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Echter kan Florence zich er niks meer van herinneren en Helen lijkt volledig verdwenen te zijn. Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze aangezien ze niet weet waar Helen is en of Helen überhaupt nog leeft. Hier hulp voor vragen aan de politie is geen optie omdat zij al denken dat Florence gedronken had voordat ze achter het stuur kroop en mocht Helen daardoor overleden zijn zou Florence in de gevangenis belanden. Ze besluit te doen wat voor haar de enige oplossing lijkt. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon…

@robins.moedt

Florence en Helen

Maud Dixon is een ijzersterke thriller die je vanaf het begin tot aan het eind vasthoudt. De hoofdstukken zijn aan de kleine kant en de vlotte manier van schrijven zorgt ervoor dat je door het verhaal heen raast. Echter niet zonder alle details goed voorgeschoteld te krijgen waardoor de plottwisten je hoofd laten tollen. De personages Helen en Florence zijn beiden goed uitgewerkt en je leert de twee vrouwen gedurende het boek stukje bij beetje beter kennen. Vooral in het begin van het boek neemt Andrews de tijd om de persoonlijkheid van Florence goed uit te schrijven. Hierdoor begrijp je hoe Florence in elkaar zit en leef je mee met de goede acties en de fouten die zij begaat om zich staande te houden in de uitgeverswereld en de grote stad New York.

Iets over de helft van het boek neemt de vaart en de spanning toe en wil je als lezer niks anders dan je verder in het verhaal storten van Maud Dixon. Andrews weet het boek met een goede climax te eindigen en schrijft alles behalve teleurstellende laatste hoofdstukken. Het einde is ijzersterk en laat je als lezer het boek sluiten met een glimlach.

Alexandra Andrews

Alexandra Andrews heeft gewerkt als journalist, redacteur en copywriter in New York en Parijs en woont nu in Brooklyn met haar man en kinderen. Wie is Maud Dixon? Is haar debuut en zal wereldwijd in vertaling verschijnen. Alexandra Andrews vertelde in een interview dat dit boek gebaseerd is op haar eigen onderzoek naar wie zij is toen ze twintig was. Publisher Weekly noemde haar in 2021 een ‘writer to watch’. Dat is niet voor niets want de filmrechten zijn al verkocht aan de makers van de Fast & Furious- en Spiderman films! Dus wie weet zien we Wie is maud dixon? binnenkort op het witte scherm!

Wie is Maud Dixon?
Wie is Maud Dixon?
Score 3.0 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Robin is vooral een lezer! Ze leest dan ook elk genre met veel plezier. Na het lezen een prachtige foto proberen te maken is een vak apart. Naast lezen vindt ze het zeker leuk om wat te gamen, voornamelijk op haar Nintendo Switch.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.