Recensie: Aline van Wijnen – Gelukkig op Ibiza

Summary
Gelukkig op Ibiza vertelt het verhaal van Maud die vast van plan is om een rijke man aan de haak te slaan. Het liefste in de vorm van zakenman Chris die regelmatig de juwelierszaak binnenkomt waar ze werkt. Maud voelt niet direct aan als het meest sympathieke personage, maar gedurende het verhaal wordt dit wel beter. Heel bijzonder wordt het boek echter niet, maar voor een zomers dagje op het strand is het ideaal.
6.5

Op zoek naar geluk

Sieradenverkoper Maud heeft niet echt een gelukkige jeugd gehad. Ze groeide op in de Bijlmer met weinig geld en een vader die alcoholist was. Hier kon ze zelf natuurlijk niets aan doen, maar aan haar toekomst wel. Maud is dan ook vastberaden om een rijke man aan de haak te slaan en een gelukkig leven zonder armoede tegemoet te gaan.

Gelukkig komt Maud als sieradenverkoper regelmatig mensen uit het rijkeluiswereldje tegen en zo wurmt ze zich voorzichtig naar binnen met als doel de rijke zakenman Chris te veroveren. Hij komt regelmatig in haar winkel met een knappe dame aan zijn arm die hij voorziet van mooie sieraden en Maud zou heel graag zelf die dame zijn. Chris doet echter niet aan vaste relaties en wil alleen maar met Maud uit zolang er geen gevoelens in het spel zijn. Zal het Maud lukken om hem op andere gedachte te brengen?

‘Dit soort huizen fascineert me. Ik zou graag willen weten wat hier in die eeuwen allemaal is gebeurd.’
‘Waar woon je zelf dan?’
‘In Amsterdam meestal in dat hotel. In andere steden het liefst ook in historische gebouwen. Ik heb in elke stad een fijn hotel gevonden.’
‘En je huis? Waar is je eigen huis?’
‘Ik heb geen eigen huis.’

Oppervlakkige golddigger

Het boek is vrij lastig om in te komen en dat komt vooral doordat het personage Maud vrij weinig sympathie opwekt. Het enige moment dat ze dit wel een beetje doet is als ze afreist naar de Bijlmer om bij haar ouders langs te gaan. Voor een groot gedeelte van het boek komt ze echter vooral over als een nogal oppervlakkige golddigger waarmee niet echt te identificeren valt. Dit verandert na een derde van het boek langzaam maar zeker wel en ook de andere personages beginnen daarna iets meer naar voren te komen en wat diepgang te krijgen.

Personages

Naast Maud is er natuurlijk het personage van de rijke zakenman Chris die voornamelijk op reis is. Hij heeft zelfs niet eens een eigen huis omdat hij altijd in hotels verblijft. Hoewel het verhaal voornamelijk vanuit Maud verteld wordt, komen er uiteindelijk ook een paar korte hoofdstukjes voorbij uit het perspectief van Chris. Het voelt een beetje plotseling, maar dat heeft dit boek wel vaker. Regelmatig komen er plotseling wat gebeurtenissen voorbij die je niet verwacht en die vaak ook niet heel relevant lijken te zijn. Naast Chris is er ook nog het sprankelende personage Fedde die absoluut voor een leuke toevoeging zorgt in dit verhaal. De overige personages in het boek zijn over het algemeen niet zo relevant, maar als je eerder het boek Bestemming geluk hebt gelezen dan ken je ze waarschijnlijk wel al. Dit boek is daar namelijk een spin-off van.

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen is nog niet zo heel lang aanwezig in de schrijverswereld. Ze debuteerde pas in 2016 met haar eerste boek Halsoverkop nadat ze hiermee een schrijfwedstrijd had gewonnen. Een snelle schrijfster is ze echter wel, want ondertussen heeft ze al vijf boeken uitgebracht en nog een verhaal als e-book. Ze bracht onlangs zelfs twee boeken uit, want naast dit boek schreef ze ook nog een historische roman die ondertussen in de winkels ligt.

Boek voor op het strand

Hoewel er zeker wel wat verbeterpunten te vinden zijn in dit boek is het toch uiteindelijk wel een boek dat heerlijk wegleest op een strandbedje in de zon. Niet heel bijzonder, maar ook niet slecht dus. Het eerste begin is even inkomen, maar vervolgens heb je het boek ook alweer uit voor je er erg in hebt. Het is luchtig, het heeft een vleugje humor en het blijft natuurlijk een feelgoodboek met een einde waarbij het altijd goedkomt. Ideaal zomerleesvoer.

Gelukkig op Ibiza
Gelukkig op Ibiza
Maud is hard op weg om haar droom waar te maken. Tot er iets gebeurt wat ze niet had verwacht.
Score 4.1 van 5 sterren.
€17,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.