Recensie: Angela Duckworth – de GRIT factor

Summary
Iedereen kan wel iets leren door het lezen van de GRIT Factor. Het boek zet je zeker aan het denken. Niet alleen over wat nu leidt tot succes, maar ook over je eigen doelstellingen in het leven. Helaas geldt voor GRIT hetzelfde als voor vele dingen in het leven., pas op latere leeftijd wordt het exact duidelijk allemaal.
8

Nederland heeft een kenniseconomie. Dat wil zeggen dat de economische groei van ons land voort komt uit (technische) kennis. Dit is ook niet zo gek. Met de snelle veranderingen in de wereld, o.a. op het gebied van techniek, moet je als klein land iets om een betekenis te hebben in de wereld. Dit zien we dan weer terug in alle lagen van de samenleving, maar ook vooral in ons onderwijs. Iemand die van nature goed is in wiskunde lijkt ook altijd goed te scoren. Maar is dit ‘talent’ ook een garantie voor succes?

In de GRIT Factor neemt Angela Duckworth je mee in haar onderzoek naar wat nu echt tot een succesvol leven leidt. Angela Duckworth is een prijswinnende psychologe met een indrukwekkend en ook vooral divers CV. Ze begon ooit na het afstuderen te werken bij een prestigieus consultancy bedrijf in New York. Dit heeft ze voor elkaar gespeeld zonder, naar eigen zeggen, echt getalenteerd te zijn in vergelijking met haar familie, collega’s en oud-klasgenoten.

Desondanks heeft ze na korte tijd al afscheid genomen van de baan waar velen een moord voor zouden doen. Waarom? Ze ging haar passie volgen en ging les geven aan de bovenbouw van de middelbare school in een achterstandswijk. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een baan als Professor aan de universiteit van Pennsylvania. En het is juist die passie wat een van de ingrediënten is van de GRIT Factor, ofwel de factor naar echt succes.

Zonder inspanning is je vakkundigheid niet meer dan wat je had kunnen doen maar niet hebt gedaan.

Veel onderzoek in verschillende omstandigheden, bijvoorbeeld bij de opleiding voor de elite van de Green Barrets, hebben geleid tot het opstellen van de GRIT Factor. In Amerika, maar ook in Nederland en andere landen in de Westerse beschaving, heerst het toetsen van mensen met gestandaardiseerde testen. Deze zijn echter vaak gepasseerd op twee punten: talent en doorzettingsvermogen. Immers kan iemand die wat minder talent heeft zeker zo goed scoren als iemand met meer talent als hij of zij er meer tijd in steekt.

De GRIT factor stelt echter dat voor echt succes talent geen rol van betekenis speelt. Er wordt namelijk gesteld dat juist passie en doorzettingsvermogen de mate van succes bepalen. Door op verschillende manieren deze twee punten te testen, o.a. door zelfreflectie, kan je een GRIT score voor jezelf bepalen. Deze score loopt tussen 0-5. Een score van 4 betekent bijvoorbeeld dat je een hogere score hebt dan 80% van alle andere mensen.

Het komt er dus op neer dat iemand die echt gepassioneerd is over iets en bereid is er (bijna) alles voor opzij te zetten, een grote kans heeft op succes. Uiteraard zijn er ook andere factoren die meespelen. Zo zorgt talent ervoor dat iets wel makkelijker of sneller kan, maar is de invloed veel minder groot dan je zou denken. Daarnaast speelt ook geluk een rol en zijn er ook een legio andere factoren die invloed hebben op iemands succes. Echter, de meeste van deze factoren vallen in het niet met de twee leidende factoren: passie en doorzettingsvermogen.

Focus op talent leidt ons af van iets wat minstens net zo belangrijk is, en dat is inspanning.

In de GRIT factor komen niet alleen deze factoren aan bod of hoe GRIT is ontstaan. Er wordt ook uitgebreid uitgelegd hoe je je eigen GRIT kan verbeteren. Zo leer je bijvoorbeeld op een goede manier levensdoelen op te stellen en deze op te breken in kleinere stukjes. Ook leer je dat je invloed kan hebben in de GRIT van andere mensen. Er zal niemand zijn die niks kan leren van het lezen van dit boek.

Op dit moment wordt GRIT gebruikt in Amerika om het scholingssysteem te hervormen. Men wil immers af van de standaard test. Maar hier schuilt een heel groot gevaar, iets wat in het boek ook terug te vinden is. Het vinden van je passie, iets wat je echt heel leuk vindt, leert bijna iedereen pas op latere leeftijd. Het is zelfs bij de meeste mensen niet eens iets wat ineens komt aanwaaien. Het sluipt er na jaren van doen pas echt in, zoals vele voorbeelden illustreren in het boek. Het boek geeft dus geen echte aanknopingspunten om je passie te vinden, wat het meten van je GRIT heel anders maakt. Maar wees gerust, in het boek staat ook dat je GRIT stijgt naarmate je ouder wordt.

Written by
Ooit begonnen als game-redacteur bij het toenmalige Undercover-Gaming groeide Kevin al snel uit als een vaste waarde voor het team. Binnen no-time was hij te vinden in het management. In de loop der jaren is zijn takenpakket flink veranderd, maar zo af en toe zul je toch nog eens een aritkel van deze jonge heer vinden op de Undercover-Network!

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.