Recensie: Angela Marsons – Wreed spel

Samenvatting
Angela Marsons weet met Wreed spel weer een dijk van een boek neer te zetten. Stille schreeuw was al spannend, maar met Wreed spel gaat zij een stap verder. Kim Stone moet nu niet alleen een moordzaak oplossen, maar ook nog eens een zedenzaak. Haar tegenstander? Alexandra Thome als psychotherapeute die een connectie heeft met de daders. Wat is haar eindspel? Het boek is vanaf het begin tot aan het eind spannend en wegleggen zal je het niet snel doen.
8.5

Angela Marsons

De Britse schrijfster Angela Marsons timmert al een aantal jaar aan de weg als het gaat om het schrijven van spannende thrillers. In 2015 schreef zij het eerste boek over politierechercheur Kim Stone. Inmiddels heeft zij al dertienboeken geschreven met Stone in de hoofdrol en zijn er al meer dan vier miljoen exemplaren verkocht van deze reeks. En daar blijft het niet bij, want zij heeft een deal gesloten om nog eens twaalf boeken over Kim Stone te schrijven. Het eerste boek, Stille schreeuw, verscheen vorig jaar al en nu is het tijd voor het tweede deel, Wreed spel.

Angela Marsons Evil Games

Wreed spel

Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde, gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.

Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’

Kim Stone

Rechercheur Kim Stone is weer terug en zal dit keer weer een uitdagende moordzaak moeten oplossen, maar dat is niet het enige wat zij moet oplossen. Zij is ondertussen ook bezig met een zedenzaak waarbij jonge kinderen betrokken zijn. Zij moet haar aandacht goed verdelen over de twee zaken en dat is zeker niet gemakkelijk. De moordzaak lijkt in eerste instantie simpel in elkaar te zitten, maar Stone vertrouwt het niet helemaal. Het lijkt het werk te zijn van een psychotherapeute die bijzondere standaarden hanteert.

Terwijl de lijken zich opstapelen, moet Stone er zo snel mogelijk achter komen wat de link is tussen de slachtoffers en de psychotherapeute, genaamd Alexandra Thome. Hoe krijgt zij het allemaal voor elkaar en waarom heeft zij zoveel interesse in Kim Stone? Alsof het allemaal niet erg genoeg is, gaat Stone ook nog gebukt onder de traumatische ervaringen die zij als kind heeft opgedaan. Houdt zij dit nog allemaal wel vol? En kan zij beide zaken tot een goed einde brengen?

Alex ging zo zacht praten dat ze bijna fluisterde, alsof alleen zij tweeën in de kamer waren. Tot dusver was dit eenrichtingsverkeer geweest en Alex wilde betaald worden voor haar diensten. ‘Kunt u me vertellen hoe het nu met die arme meid is?’

Spannend

Stille schreeuw was al een boek dat erg spannend beschreven werd. Angela Marsons doet daar met Wreed spel nog een schepje bovenop. Al vanaf het begin weet je precies wie het brein is achter al deze moorden. Het is alleen wachten op Kim Stone die dat allemaal tot één geheel weet te brengen. De hoofdstukken zijn logisch beschreven en het gaat sowieso nooit vervelen. Het mooie is dat het boek verder gaat waar het vorig deel is geëindigd. In Wreed spel komen er meer details over Kim’s jeugd naar boven en daardoor krijg je als lezer een nog duidelijker beeld van Kim en hoe haar emoties werken.

De meest interessante hoofdstukken zijn toch wel die van Alexandra. Je krijgt een duidelijk beeld van haar denkwijze en dat is soms niet prettig. Dit komt vooral omdat het een echt naar personage is dat perfect vormgegeven is. Je zou denken dat in dit soort boeken het verhaal minder spannend is als de moordenaar al vanaf het begin bekend is. Toch voelt dat niet zo aan omdat het een heerlijk kat-en-muisspel is tussen Kim en Alexandra. Het is een spel waarbij de lijken zich opstapelen en er maar één levend uit kan komen. Wreed spel is daarmee net zo spannend als Stille schreeuw en dus kunnen wij als lezers alleen maar wachten tot het derde deel vertaald is.

Kim Stone 2 -   Wreed spel
Kim Stone 2 - Wreed spel
Mijn wraak zal zoet zijn. Jouw dood is pas het begin.
Score 4.3 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.