Recensie: C.J. Daugherty – De echomoorden

Summary
De echomoorden is de eerste volwassen thriller van schrijfster en voormalig misdaadverslaggever C.J. Daugherty. Misdaadverslaggever Harper McCain moet verslag doen van een moord die veel overeenkomsten kent met de moord op haar moeder, vijftien jaar eerder. Zijn beide moorden gepleegd door dezelfde dader? Deze vraag ga jij jezelf als lezer ook vaak stellen. Hebben beide zaken iets met elkaar te maken? De schrijfster neemt je mee in alle stappen en doet dat erg goed. Het is alleen jammer dat het zo traag op gang komt. De plottwist op het einde maakt echter veel goed. Zeker een aanrader, laat het vervolg maar snel komen!
8

Het verleden

Twaalf jaar is Harper McCain als zij haar moeder doodgestoken vindt op de vloer in de keuken. Ze is naakt en meerdere keren gestoken. Ondanks een intensieve zoektocht naar de dader is deze nooit gevonden. Nu, vijftien jaar later, is er hoop voor Harper. Er wordt opnieuw een naakte vrouw in haar woning gevonden die meerdere keren is doodgestoken met een mes. En ook nu wordt zij gevonden door haar dochter die twaalf jaar oud is. Voor Harper is dit een pijnlijke herinnering aan een verleden die zij probeerde te vergeten, tot nu. Want wat als de dader dezelfde dader is van de moord op haar moeder? Harper besluit beide zaken te vergelijken met elkaar.

Het interessante aan het karakter Harper is dat zij een toonaangevende misdaadverslaggever is voor de lokale krant Daily News. Een overeenkomst met de schrijfster van dit boek, C.J. Daugherty. Zij werkte op vroege leeftijd al in de Verenigde Staten als misdaadverslaggever. Uiteindelijk is zij naar Engeland verhuisd en heeft daar een Young Adult-serie geschreven die in meer dan 24 landen is vertaald. De echomoorden is haar eerste thriller voor volwassenen. En daar zal het zeker niet bij blijven, want er komt in 2019 namelijk een vervolg op dit boek.

De jacht naar de moordenaar

De samenvatting op het boek maakt het al erg uitdagend en laat je weten dat het gaat om een spannend boek. En daar is geen woord van gelogen. Je wordt in dit boek echt meegenomen in iedere stap van het onderzoek. Harper kent geen gevaar en is vooral op zichzelf aangewezen. Ze is vrijgezel, kan stevig drinken en is regelmatig bij haar beste vriendin te vinden. Wanneer het avond wordt zit zij op de redactie van de Daily News te wachten tot er een misdaad gepleegd wordt zodat zij erop af kan. Het begin speelt hier handig op in om haar midden in een schietpartij neer te zetten, zodat je sneller een beeld krijgt wat zij doet en hoe ze het leven inschat. Dit alles wordt extra versterkt zodra Harper bij een huis aankomt in een dure wijk waar een alleenstaande moeder dood wordt aangetroffen door haar dochter. Dit alles zorgt ervoor dat ze nieuwsgieriger dan ooit is naar de moord op haar eigen moeder.

De zoektocht naar de dader van de moord op deze vrouw is geen makkelijke zoektocht voor Harper. Zij moet al haar contacten gebruiken bij de politie en haar collega’s op de redactie moeten haar daar bij helpen. Het schiet alleen niet echt op als blijkt dat zij wordt tegengewerkt door de politie, ondanks haar goede band met hoofdinspecteur Smith. Smith was de agent die vijftien jaar eerder de twaalfjarige Harper meenam naar het bureau na de moord op haar moeder. Zij zijn in de loop der jaren contact blijven houden en zij hoort ook beetje bij het gezin van Smith. Ze moet ook een balans zien te vinden tussen haar werk en verslag doen rond het onderzoek naar de dode vrouw, maar ze wilt ook onderzoeken of beide zaken te maken hebben met elkaar. Een spannende zoektocht met een verrassend einde!

“Het golvende haar van de vrouw was zo diep in het bloed gedrenkt dat de kleur nauwelijks meer te bepalen was. Het zag eruit als rood met streepjes goud.
Net als het haar van haar moeder.”

Traag op gang

De echomoorden speelt zich af in Savannah, een stadje in de staat Georgia. Iedereen kent elkaar en de schrijfster heeft daar vroeger haar eerste baan gehad. Ze weet Savannah goed neer te zetten, ondanks dat een aantal plaatsen verzonnen zijn. Ze weet het verhaal spannend over te brengen, het is alleen jammer dat het wel erg traag op gang komt. Het duurt wel even voordat je van het begin naar het ontdekken van de moord gaat, waardoor je al snel besluit om niet verder te lezen dan één hoofdstuk per keer. Zelfs na het ontdekken van de moord duurt het even voordat je echt meegenomen wordt. Als lezer wordt je meegenomen in iedere stap die zij overneemt. Je wordt zelfs af en toe meegenomen naar het verleden, waar je leest hoe de moord op de moeder van Harper is gepleegd en wat de gevolgen daarvan zijn. Toch had de schrijfster hier al eerder bij stil mogen staan om de spanningsboog van de lezer strak te houden.

Pas halverwege het boek ga je echt moeite hebben met het wegleggen ervan. De drama in Harpers leven komt meer aan bod en dan blijkt ook dat zij een minder sterk personage is dan dat ze zelf denkt. Je leeft echt mee met haar en ook met haar zoektocht naar de waarheid. De grote vraag tijdens het lezen is vaak: wil je de waarheid wel weten? En hoe pakt deze waarheid uit? Je bent als lezer telkens met deze vragen bezig en ondertussen ben je zelf ook in je hoofd aan het speculeren wie de dader zou kunnen zijn. Wat daarbij helpt is dat het boek een zeer bijzondere twist bevat. Naarmate je verder komt wordt het eigenlijk alleen maar beter. Daarmee is De Echomoorden een zeer succesvolle eerste thriller van de hand van C.J. Daugherty.

Terminator Resistance - PS4
Terminator Resistance - PS4
Score 4.0 van 5 sterren.
€23,99
Op voorraad. Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.