Recensie: Christopher Paolini – De drietand, de heks en de draak

Samenvatting
De drietand, de heks en de draak is het nieuwe boek van Christopher Paolini. Het is een vervolg en tegelijkertijd een nieuw begin. Dit boek gaat verder waar Het Erfgoed is geëindigd. Af en toe zijn de overgangen onduidelijk en heb je nauwelijks een idee waar je over aan het lezen bent, maar door de schrijfstijl blijft het toch leuk en interessant.
6.5

Zee aan verantwoordelijkheden

Het is jaren geleden dat Eragon het land verliet om de nieuwe generatie Drakenstrijders te stichten. Nu wordt hij geconfronteerd met een zee aan verantwoordelijkheden: een drakenvesting opzetten, leveranciers aantrekken, drakeneieren bewaken en het hoofd bieden aan vijandige Urgals en arrogante elven. Een vision van de eldunari, onverwacht bezoek en een mysterieuze Urgal-legende zorgen voor de nodige afleiding.

De drietand, de heks en de draak is het nieuwe boek van Christopher Paolini. Het is een doorlopend verhaal met Eragon in de hoofdrol, dat verder gaat waar het in Erfgoed is geëindigd. Er komen veel verschillende personages aan bod en het gaat zeker niet alleen over Eragon en Saphira.

Boodschap met betekenis

Soms is het wat verwarrend, omdat je zo diep in een ander verhaal duikt, waardoor je niet meer het gevoel krijgt dat je een boek over Eragon aan het lezen bent. Er zijn namelijk meerdere stukken in het boek waar het over een heel ander verhaal gaat dat wordt verteld. Zo lees je bijvoorbeeld een stuk over de heks en kruidenvrouw Angela en over Ilgra, die de draak Vêrmund wil verslaan en zo het gevecht met haarzelf onder ogen durft te zien. Dit kun je ervaren als een stuk dat te lang is, waardoor het een beetje langdradig aanvoelt en je afdwaalt, maar je kunt het ook zien als een deel dat echt bij het verhaal hoort. Het voelt alsof het niet zozeer om Eragon gaat in dit boek, maar om de boodschap die erachter ligt. Zo schrijft Paolini meerdere verhalen waarbij een personage iets moet overwinnen. Op het eind valt dit gelukkig wel weer samen, waardoor het niet allemaal loshangende stukken zijn.

Iedereen viel uiteindelijk wel ergens aan ten prooi. De vraag was niet of, maar wanneer.

Onduidelijke overgangen

Tijdens het lezen van dit boek vraag je je soms af wat nou de connectie tussen de verschillende passages is. Het is niet helemaal duidelijk wat de delen verbindt, maar je komt er wel makkelijk doorheen. Het boek bestaan in principe uit drie delen: de drietand, de heks en de draak. Het zijn een soort korte verhalen die toch aanvoelen alsof ze met elkaar zijn verbonden, maar de duidelijkheid valt een beetje weg wat dat betreft. Aan het eind weet je niet precies wat je nou eigenlijk hebt gelezen.

Wel is het fijn dat Paolini aan het eind van het boek een aantal woorden met de betekenissen erachter heeft gezet. Dit is handig voor als je een woord bent vergeten of je aan het eind nog eens wilt verdiepen in de woorden. Ook gebeurt er altijd wel iets in het verhaal. Uiteindelijk draait het er allemaal om dat iedereen iets moet overwinnen en je realiseert je door dit boek ook dat iedereen zijn eigen problemen heeft en zijn eigen gevecht heeft.

Christopher Paolini

Christopher Paolini is een Amerikaanse fantasyschrijver. Je kunt hem kennen van de boekenserie Het Erfgoed, bestaande uit Eragon, Oudste, Brisingr en Erfenis. De drietand, de heks en de draak is het vervolg op deze serie en tegelijkertijd het begin van een nieuwe serie (verhalen uit Alagaësia). Paolini had al eerder een deel van dit boek geschreven en in de zomer van 2018 besloot Paolini dat hij toch iets met het verhaal moest doen. Hij is toen verder gaan schrijven en heeft het laten uitbrengen. Paolini’s inspiratiebronnen zijn onder andere J.R.R. Tolkien, Eric Rucker Eddison, Raymond E. Feist en Andre Norton. Hij woont en werkt in Paradise Valley, Montana en hij publiceerde zijn debuut (Eragon) in 2002 via het familiebedrijf.

De drietand, de heks en de draak
De drietand, de heks en de draak
Verhalen uit Alagaësia - Deel 1:Eragon
Score 3.1 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Siska Schorn
Geschreven door:
Siska Schorn is een 19-jarige Social Work studente. Op rock- en metalmuziek kan ze helemaal los gaan en ze heeft een zwak voor coole koffiemokken. Ook is Siska een echte boekenwurm en ze is dan ook vaak te vinden in een boekenwinkel waar ze zich uren kan vermaken.

reageer

Je e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.