Recensie: Claudia Gray – Zwartkunst

Samenvatting
De Spellcaster-serie van Claudia Gray is een Young adult boekenserie over magie, vriendschap en bedrog. Zwartkunst is een boek dat spannend is tot het einde, waarin liefde op de proef wordt gesteld en met hier en daar een vleugje humor. Zeker een aanrader voor mensen die van Young Adult boeken houden!
8.5

De Spellcaster-serie

Nadia is een heks en beschikt daardoor over magie die erfelijk wordt overgedragen van moeder op dochter. Om de magie onder de knie te krijgen, leerde ze spreuken en andere dingen van haar moeder. Nadia’s moeder was haar lerares, totdat ze besloot om te vertrekken. Zonder een woord te zeggen, ging de moeder van Nadia ervandoor. Nadia zou dus verder zelf moeten uitvogelen hoe ze haar magie moet gebruiken, maar voor haar en haar familie valt het nogal zwaar dat haar moeder zomaar is vertrokken. Om een nieuwe start te maken na het vertrek van haar moeder, besluit Nadia’s vader om met Nadia en haar broertje Cole naar Captive’s Sound te verhuizen. Hier ontmoet Nadia een jongen die wel heel toevallig elke keer verschijnt op de plaatsen waar Nadia ook is.

Zwartkunst is het derde en laatste deel in de Spellcaster-serie van Claudia Gray. Nadia en haar vrienden dachten Captive’s Sound te hebben gered en hun klasgenoot Elizabeth Pike te hebben verslagen, maar niets is minder waar. Elizabeth is terug en deze keer is ze gevaarlijker dan ooit. Ondanks dat Nadia al veel beter met haar magische krachten om kan gaan, is ze nog steeds een beginneling. In dit spannende slot probeert Nadia een andere tactiek om Elizabeth te verslaan: ze sluit een verrassend verbond. Maar kan ze Elizabeth hiermee tegenhouden? Zal Nadia haar moeder ooit nog terug zien? En wat zullen de gevolgen zijn voor Captive’s Sound?

Spannend tot het einde

In de eerste paar hoofdstukken van Zwartkunst worden er dingen uitgelegd die in de eerste twee boeken zijn benoemd. Dit zorgt er voor dat je weer helemaal in het verhaal komt en dat je je weer goed herinnert waar het over gaat. Daarnaast is de herhaalde uitleg niet storend als je alle delen meteen achter elkaar leest; dit is dan ook een pluspunt. De schakeling tussen de personages is af en toe wat verwarrend. Je moet soms even twee keer lezen voordat je doorhebt dat het over iemand anders gaat. Het verhaal wordt wel vanuit veel verschillende personages verteld, waardoor je een beter inzicht krijgt in de gebeurtenissen die zich afspelen in Captive’s Sound; en dat zijn er nog al wat!

En Verlaine was niet de enige; door de eeuwen heen had Elizabeth van tientallen mensen het vermogen om bemind te worden gestolen , en hen in een vreselijke, permanente eenzaamheid achtergelaten. Intussen had Elizabeth zichzelf met al die liefde omhuld, en daardoor was iedereen in Captive’s Sound bereid haar vreemde verschijning en bizarre gedrag te negeren en haar ondanks alles te bewonderen.

De Spellcaster-serie is een spannende Young Adult die je zeker gelezen moet hebben. Een boek dat spannend is tot het einde, waarin liefde op de proef wordt gesteld en met hier en daar een vleugje humor. De grootste thema’s in de serie zijn magie, vriendschap, liefde, bedrog en verraad. De manier waarop magie wordt neergezet is erg uniek. Ook gebeurt er van alles en hierdoor blijft het verhaal interessant. We krijgen verschillende kanten van de personages te zien, waardoor de serie meer diepgang krijgt. Wat ook erg mooi is om te zien, is dat Nadia erg hard werkt om er achter te komen hoe ze met haar magische krachten om moet gaan. Wel kan het aanvoelen dat de relatie tussen de bijpersonen Verlaine en Asa meer diepgang heeft dan de relatie tussen hoofdpersonen Nadia en Mateo. Je kunt de liefde tussen Verlaine en Asa echt voelen en hun relatie voelt echter en hartstochtelijker aan dan de wat vlakkere relatie van Nadia en Mateo. Ondanks dat is het zeker de moeite waard om te lezen, want het is een bijzonder verhaal en het is erg leuk om te lezen.

Claudia Gray

Claudia Gray is een Amerikaanse schrijfster van paranormale romance en sciencefiction Young Adult boeken. Ze schrijft fulltime en woont in New Orleans. In haar vrije tijd houdt ze er van om te lezen, te koken en muziek te luisteren, maar ze houdt er ook van om te reizen. Je zou Claudia Gray kunnen kennen van haar andere boekenseries: Evernight en De Vuurvogel. De Vuurvogel-serie is overigens ook bij HarperCollins vertaald en uitgegeven. Ook heeft Claudia Gray een paar Star Wars boeken geschreven.

Geschreven door
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.