Recensie: Daphne Feller – Brein Hart Zijn

Samenvatting
Je kent dat gevoel wel dat je altijd 'aan' staat? Regelmatig de focus verliest en soms wordt je overspoeld door emoties? We duiken massaal de yogamat op en doen aan meditatie, maar wat kun je nu echt aan de drukte in ons hoofd doen om het tot bedaren brengen?
7

Daphne Feller neemt je in Brein-Hart-Zijn mee van het brein naar het hart en ze leert je hoe je je verstand en je gevoel met elkaar in verbinding kunt brengen. Deze intuïtieve intelligentie zit in iedereen, maar luister je er ook naar? Dit praktische boek zit vol met interessante kennis, handige oefeningen en mooie verhalen. Het is haar gelukt om de wetenschappelijke uitleg om te zetten in begrijpelijke taal; deze laagdrempeligheid maakt dat het boek voor iedereen geschikt is om te lezen en het biedt een handreiking voor jouw eigen veranderproces. Het zal ervoor zorgen dat je meer rust, compassie en vertrouwen zult ervaren, waardoor je het beste uit jezelf kunt halen.

In het boek komen verschillende punten aan de orde, waaronder “Hoe werkt mijn brein en hoe kan ik mijn breinconditie optimaliseren?”. Dit is natuurlijk voor iedereen wel goed om te weten. Het volgende punt dat behandeld wordt, is misschien nog wel belangrijker, maar als dat je de juiste achtergrondinformatie niet hebt is het moeilijker in te vullen. Het gaat om hoe je keuzes vanuit je hart maakt die voor een grote lach op je gezicht zorgen. En de vraag “Hoe kan ik vertrouwen op mijzelf en alles wat er komen gaat?” is er ook één die wat uitleg behoeft. Dit komt allemaal aan bod.

Begrijpelijk geschreven

Op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd dat je brein steeds nieuwe cellen aanmaakt en nieuwe verbindingen creëert tussen deze cellen. Verbindingen die niet gebruikt worden trekken zich terug. Ook is het goed omschreven hoe de verbinding tussen brein en hart werkt en hoe dat leidt tot hoe je bent. Het is erg inspirerend geschreven en je krijgt inzichten in je eigen handelen. Zo weet je na het lezen waarom je keuzes maakt, hoe die keuzes tot stand komen en wat ervoor nodig is. 

JE BREIN WEET, JE HART VOELT EN JE LICHAAM VERTELT.

Het boek is een werkboek waarin verschillende invuloefeningen staan. Hierdoor moet je naar jezelf kijken en hoe je in het leven staat. Het geeft je zeker inzichten en stof tot nadenken, bijvoorbeeld welke punten je verbeterd wil zien en wat eigenlijk al best goed gaat. Er staan oefeningen in om je ademhaling rustig te krijgen. Er is ook en hele uitleg over de verschillende dingen die je kunt doen om beter met gevoelens om te kunnen gaan, bijvoorbeeld door meditatie, mindfulness, yoga en vipassana. Mocht je je persoonlijk willen ontwikkelen dan is dit boek een goed begin om te kijken waar je nu staat en wat je belangrijk vindt. Door de oefeningen zal je zelfbeeld verbeteren. Het boek is opgebouwd uit vier delen, brein, hart, zijn en verbinding.

Als je de eerste drie delen hebt uitgewerkt dan zul je merken dat deze met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kun je het optimale uit jezelf halen. Nog een handigheidje is dat er op het einde een aantal pagina’s is waar je notities kunt neerzetten. Dit maakt dat het een echt persoonlijk werkboek wordt waarin je later nog terug kunt kijken op alles wat je al bereikt hebt. Het is een mooi boek dat je inzichten geeft. Daarmee je ervoor kunt zorgen dat je brein, hart en zijn meer in harmonie kunnen samenwerken. Hierdoor kun je je rust beter pakken en zit je lekkerder in je vel. Dat straal je uit waardoor anderen dat oppikken en ook rustiger worden. 

 

Daphne Feller

Daphne Feller is oprichter van het in Nederland gevestigde BrainExplainers. Tijdens haar MBA studie kwam ze in aanraking met de neurowetenschap en raakte ze gefascineerd met waarom we doen wat we doen. Nu weet ze als geen ander hoe je de maximale potentie uit je hersenen kunt halen (en hoe je kunt leven vanuit je hart). Ze is moeder van twee jonge dochters, beklom in 2018 de Mont Blanc en is gecertificeerd neuro-coach. 

Geschreven door
Wendy is moeder van drie kinderen en werkzaam als administratief medewerker bij een ICT-bedrijf. Met lekker weer gaat ze graag met de kinderen op de wielrenfiets door de bossen of naar de camping om te kamperen. Ze kijkt graag series op Netflix en sinds de lockdown heeft ze haar leeshobby weer opgepakt.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.