Recensie: David Baldacci – Één minuut voor middernacht

Summary
Één minuut voor middernacht is het tweede boek met FBI-agent Atlee Pine in de hoofdrol. Dit keer reist ze af naar het dorp waar ze opgroeide om daar aan een persoonlijk zaak uit het verleden te werken, namelijk de ontvoering van haar zusje. Wat volgt is een spannend verhaal dat weer lekker wegleest, zoals we gewend zijn van David Baldacci.
8

Een zoektocht in het verleden

Na een frustrerend bezoekje aan de gevangenis weet FBI-agent Atlee Pine de heldin van de dag te worden door een ontvoerd meisje te redden. Haar frustraties reageert ze echter af op de dader en dit zorgt ervoor dat ze op een verplichte vakantie wordt gestuurd door haar baas. Een vakantie die ze prima kan benutten door aan de slag te gaan met een hele oude en zeer persoonlijke zaak. Samen met haar assistente reist ze af naar het dorp waar ze ooit opgroeide, om te kijken of ze na al die jaren dan nu eindelijk de ontvoering van haar zusje kan oplossen.

Niet lang na hun aankomst in Andersonville, waar Atlee opgroeide, wordt er echter een lichaam gevonden van een vrouw met een bruidssluier over haar gezicht. Kort daarop volgt ook een tweede slachtoffer. De plaatselijke onderzoeker vraagt Atlee om hulp en al gauw is ze dus niet meer alleen met haar eigen onderzoek bezig, maar ook nog eens op zoek naar een seriemoordenaar die pas net van start lijkt te zijn gegaan. Ze moet hem zien te stoppen voor er nog meer doden vallen, maar ze is ook vastbesloten om haar eigen zaak op te lossen.

Hij was een geboren freak, zowel fysiek als emotioneel. Hij was een narcistische psychopaat, tenminste volgens de verklaring van alle geconsulteerde experts, en dat was zo ongeveer de meest dodelijke combinatie in een mens. Het was niet zo dat hij moordde uit kwaadaardigheid. Nee, het was veel erger. Hij was niet in staat tot enige empathie voor andere mensen.

Atlee Pine

Één minuut voor middernacht is niet het eerste boek waarin Atlee Pine de hoofdrol speelt, want vorig jaar in november kwam namelijk De lange weg naar genade uit. Op de achterkant van dat boek werd ook al gesproken over de ontvoering van en vermoedelijke moord op de tweelingzus van Atlee, Mercy, maar vreemd genoeg ging het eerste boek daar helemaal niet over en focuste deze zich compleet op een andere zaak. Nu is Atlee Pine echter terug en gaat ze eindelijk echt op zoek naar de ontvoerder van Mercy.

Atlee is als special agent normaal gesproken gevestigd in het gebied van de Grand Canyon, iets wat een prachtig eerste boek van haar opleverde waarbij je de sfeer goed kon proeven en je je helemaal kon voorstellen hoe mooi dat gebied wel niet is. Ook in dit boek is er genoeg sfeer te proeven, alleen voelt het dorp Andersonville vooral wat somber en troosteloos aan. Hoe stoer Atlee normaal gesproken ook is, de zaak die ze in dit boek in eerste instantie onderzoekt is natuurlijk wel van persoonlijke aard en het gaat hier om het dorp waar ze opgroeide. Dit brengt de nodige emoties met zich mee, maar ook komt ze er achter dat er heel wat oude bekenden zijn die geheimen voor haar lijken te hebben.

David Baldacci

David Baldacci werd geboren in Virginia en studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. Ondertussen is hij al jaren full-time schrijver en perst hij de ene na de andere bestseller eruit. Over het algemeen brengt hij minimaal twee boeken per jaar uit en helaas is dit soms terug te zien in de kwaliteit. Gelukkig geldt dat niet voor al zijn boeken en de Atlee Pine-reeks is er tot nu toe één die het prima doet.

Hoewel het leuk is voor de achtergrondinformatie hoef je het eerste boek over Atlee niet gelezen te hebben om dit tweede boek te begrijpen. Net als zijn voorganger is ook dit boek weer goed geschreven en vol met details. Baldacci staat er dan ook om bekend altijd uitvoerig onderzoek te doen voor al zijn boeken. Hij weet hierdoor een realistische schets te geven van personen en situaties, en dat in combinatie met zijn vlotte schrijfstijl en wat heerlijke actie zorgt ervoor dat dit een boek is dat je binnen no-time uitleest. Het boek weet van het begin tot het einde te boeien, maar of je op het eind ook het antwoord hebt op alle vragen…? Dat wordt uitkijken naar het volgende deel.

Atlee Pine 2 -   Eén minuut voor middernacht
Atlee Pine 2 - Eén minuut voor middernacht
Score 4.6 van 5 sterren.
€25,-
Uiterlijk 27 juli in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.