Recensie: David Baldacci – De laatste Mijl

Summary
De Laatste Mijl is weer een echt Baldacci boek en zal de fans zeker blij maken. Het is vlot geschreven met een interessant hoofdpersonage en je leest hem dan ook binnen no-time uit. Toch wordt er misschien nog te weinig gebruik gemaakt van de bijzondere gave van Amos Decker en ook wordt er misschien al te snel te veel informatie gegeven. Over het verleden wordt echter iets te weinig gezegd waardoor het raadzaam is om eerst het eerste deel te lezen. De ontknoping is zeker niet het boeiendste deel, maar toch is het weer een heerlijk spannend boek geworden.
7.5

Melvin Mars zit al twintig jaar vast voor de moord op zijn ouders en heeft daarvoor de doodstraf gekregen. Vlak voor zijn executie is er echter opeens iemand die een bekentenis heeft afgelegd die Melvin vrijpleit. Terwijl Amos Decker onderweg is naar zijn nieuwe baan in dienst van de FBI hoort hij het verhaal van Melvin op de radio. Omdat hij Melvin ooit ontmoet heeft, en omdat de moord op diens ouders veel overeenkomsten heeft met de moord op zijn eigen gezin, besluit Amos om zijn eigen onderzoek te starten. De nieuwe afgelegde bekentenis lijkt misschien niet te kloppen, is het dan toch Melvin die de moorden gepleegd heeft? Of nog iemand anders?

David Baldacci is een schrijver die al vele bestsellers op zijn naam heeft staan, de meeste hiervan thrillers. Baldacci is een vrij snelle schrijver en levert vaak meerdere boeken per jaar. Soms lijkt dit ten kosten te gaan van de kwaliteit, maar over het algemeen blijven zijn boeken spannend en goed geschreven. Veel boeken die hij schrijft zijn onderdeel van een reeks. Zo is er al een reeks over Will Robie, John Puller, The Camel Club, King & Maxwell en Shaw & James. Vorig jaar in mei verscheen de eerste spannende thriller met Amos Decker in de hoofdrol, en dit jaar in mei is daar een vervolg op gekomen waarmee een nieuwe reeks is ontstaan.

128463-6eda2bdd-3b6d-4df1-baeb-b2ce7ced6e89-david_2520baldacci-2013-_2520c_2520mariel_2520kolmschot-original-1398171153

Baldacci is een schrijver met een vrij vlotte schrijfstijl die zijn informatie heel gedoseerd geeft. Dit zorgt ervoor dat zijn boeken vrijwel altijd erg spannend blijven. In De Laatste Mijl lijkt het echter alsof je al vrij snel alle informatie wel bezit om de grootste puzzel aardig rond te krijgen. Het boek blijft spannend en boeiend tot het eind, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Gelukkig is het boek wel zo geschreven dat het lekker makkelijk weg leest, en voor je het weet ben je alweer bijna 400 pagina’s verder en is het boek uit. Wachten dan maar weer op het volgende boek van Baldacci dat gelukkig over een paar maanden alweer verschijnt.

Naast het minpuntje dat je de informatie betreffende de moord misschien al wel veel te snel krijgt, is er ook nog het minpunt dat dit boek duidelijk een vervolg is. Vaak zijn ook vervolgboeken toch wel prima los te lezen maar bij dit boek is dit vooral in het begin iets lastiger. Gedurende het boek worden er wel kleine stukjes informatie gegeven die vertellen wat er al gebeurd is, maar toch lijkt het nog vaak alsof je informatie uit het verleden mist die je wel graag had willen weten. Vooral in het begin is dit vrij sterk omdat er een paar keer naar het verleden verwezen wordt, terwijl je als je het eerste boek niet gelezen hebt en geen idee hebt waar dit over gaat. In dit geval is het dus wel aan te raden om eerst het eerste deel te lezen: De Geheugenman.

IMG_2064

De hoofdpersoon in deze reeks is een erg interessant personage en het is dan ook totaal niet onverwachts dat deze zijn eigen reeks krijgt. Amos Decker was namelijk ooit een topsporter tot hij een ongeluk kreeg op het footballveld. Sindsdien is echter zijn hele personage veranderd en heeft hij een onfeilbaar geheugen gekregen. Hij onthoud alles wat hij gezien heeft en kan elke gebeurtenis uit zijn verleden in zijn gedachten oproepen. Iets wat in dit boek wel een paar keer gebeurd, maar wat zeker iets meer gebruikt had mogen worden. Amos Decker is na zijn ongeluk echter niet meer de sociale man die hij ooit was en kan niet goed met mensen omgaan. In dit boek moet hij echter samenwerken met een team. Dit gaat niet altijd even goed maar misschien toch beter dan verwacht.

Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.