Recensie: David Baldacci – De lange weg naar genade

Samenvatting
David Baldacci komt met een nieuwe hoofdpersoon, FBI profiler Atlee Pine. Hoewel ze gespecialiseerd is in het opsporen van seriemoordenaars, komt ze ditmaal terecht in een heel ander mysterie wat zorgt voor gevaarlijke situaties en veel actie. De lange weg naar genade is vlot geschreven, spannend en je leest het boek dan ook zo uit.
8.5

Ze jaagt op seriemoordenaars

Bovenstaande zin staat groot op de achterkant van het boek. Deze zin verwijst naar de hoofdpersoon Atlee Pine, die in haar leven al meerdere seriemoordenaars achter slot en grendel heeft gezet. Als je zo’n zin echter groot achter op het boek zet, dan verwacht je natuurlijk dat het boek over een seriemoordenaar gaat, maar dat klopt toch echt niet. De nodige mensen worden vermoord in het boek, maar niet door een seriemoordenaar. Het is daarnaast ook zeker niet zo dat Atlee in dit boek aan het jagen is op een seriemoordenaar, de enige seriemoordenaar die we tegenkomen is die waar Atlee bij langsgaat in de gevangenis.

Waar gaat het boek dan wel over? Als je al eerder boeken van David Baldacci gelezen hebt, dan zal je waarschijnlijk wel een vermoeden hebben. Zoals in de meeste van zijn boeken komen ook hier weer geheime diensten in voor en grote complottheorieën. Dit keer hebben we echter een nieuwe hoofdpersoon, FBI profiler Atlee Pine. Op vijfjarige leeftijd werd haar zusje ontvoerd door een seriemoordenaar en vanaf het moment dat ze oud genoeg was om bij de FBI te gaan, heeft Atlee haar leven gewijd aan het opsporen van seriemoordenaars. Dit keer komt ze echter tegenover een heel ander gevaar te staan.

Atlee Pine

Atlee is als special agent gevestigd in het gebied van de Grand Canyon en wanneer daar een dode muilezel gevonden wordt, wordt dan ook haar hulp ingeroepen. Een dode muilezel, bijzonder, maar niet direct gevaarlijk zou je zeggen. Tegelijkertijd is er echter ook iemand vermist geraakt en blijkt dat de directeur van de nationale veiligheidsdienst erg geïnteresseerd is in de dode muilezel. Dan moet er toch misschien wel meer aan de hand zijn. Atlee is vastbesloten om dit tot op de bodem uit te zoeken, ondanks dat al snel duidelijk is dat dit haar baan en misschien wel haar leven kan kosten.

David Baldacci heeft een aantal vaste hoofdrolspelers waar zijn boeken om draaien, zoals FBI-agent Amos Decker, de militaire onderzoeker John Puller, huurmoordenaar Will Robie en nog een paar anderen. Dit boek met Atlee Pine in de hoofdrol lijkt de start te zijn van een hele nieuwe serie over deze vrouwelijke FBI profiler en dat zou wel eens een succes kunnen zijn. Atlee Pine kampt duidelijk met een trauma, maar blijkt ook best een leuke vrouw te zijn. Ze weet hoe ze met mensen om moet gaan, is goed in haar werk en voor de verandering wordt deze hoofdpersoon van David Baldacci eens niet duizend keer geroemd om wat ze allemaal kan.

De David Baldacci stijl

David Baldacci schrijft boeken alsof het niets is en weet jaarlijks meerdere boeken uit te brengen. De kwaliteit daarvan wil nog wel eens verschillen. Het mag duidelijk zijn dat hij weet hoe hij moet schrijven en absoluut prima thrillers neerzet, maar sommige van zijn boeken lijken toch net iets te snel geschreven en missen soms net wat diepgang. Daarnaast kan hij ontzettend Amerikaans schrijven, om het zo maar te zeggen. Zo schrijft hij in sommige boeken bij bijna elke actie iets over hoe slim, sterk, buitengewoon goed, etc. de hoofdpersoon wel niet is. Lekker overdreven Amerikaans dus.

Gelukkig valt dit boek duidelijk in de categorie waar wel meer tijd voor genomen is en zoals eerder genoemd wordt hoofdpersoon Atlee ook niet continu de hemel in geprijsd. Het is daardoor een prima spannende actiethriller geworden die je binnen no-time uitgelezen hebt. De vlotte schrijfstijl, het realistische neerzetten van personen en situaties, de actie en natuurlijk het spannende plot, zorgen ervoor dat je het boek niet weg wil leggen. Laten we hopen dat de rest van de serie over Atlee Pine net zo goed wordt en dat een nieuw boek over haar niet al te lang op zich laat wachten.

Crescent City 1 - Huis van aarde & bloed
Crescent City 1 - Huis van aarde & bloed
Deel 1 in de Crescent City- serie
Score 4.6 van 5 sterren.
€27,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

3 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.