Recensie: Debbie Johnson – Zomer in het Duincafé

Samenvatting
Zomer in het Duincafé is een heerlijke feelgoodroman die het verhaal vertelt van weduwe en moeder Laura die een zomer lang aan het werk gaat als kok en serveerster in het Duincafé. Hier ontmoet ze de meest bijzondere mensen voor wie ze eveneens bijzondere maaltijden klaarmaakt. Het boek is vlot geschreven en voelt verrassend realistisch. Een aanrader voor deze zomer.
8.5

Comfort food

Kok gezocht – voor troostrijke maaltijden. Zo luidt de titel van de advertentie waarop Laura gereageerd heeft. Laura Walker is moeder en weduwe. Ze is toe aan een verandering in haar leven. Dat ze wordt aangenomen voor de functie van kok en serveerster in het Duincafé komt voor haar dan ook als een welkome verrassing. Met de kinderen en een hond stapt ze in de auto om de zomer door te brengen aan de kust, waar ze een heleboel bijzondere mensen ontmoet en probeert iedereen te voorzien van de maaltijd die voor diegene op dat moment het beste medicijn is.

Het Duincafé ligt op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht over het strand. Er komen veel toeristen langs, voornamelijk wandelaars, maar de belangrijkste klanten zijn de dorpelingen. Een aantal van hen komt wekelijks zo niet dagelijks langs omdat ze in het Duincafé precies dat krijgen wat ze nodig hebben. Het zijn gerechten speciaal voor hen, die niet op de kaart staan. Om te onthouden welke bijzondere gast welk eten verwacht krijgt Laura op de eerste dag van haar nieuwe baan dan ook een heel boekwerk in haar handen gedrukt. Elk gerecht en daarmee elk personage heeft zo zijn eigen verhaal en die personages zijn wat dit boek zo bijzonder maakt. Het is comfort food voor de ziel, oftewel een echte feelgoodroman.

Debbie Johnson

Debbie Johnsen is een bestsellerauteur die in Liverpool woont en werkt. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven, zorgen voor een kleine kudde kinderen en dieren, en het negeren van het huishouden. Hoewel er in Groot-Brittanië al veel boeken van haar verschenen zijn, is Zomer in het Duincafé pas het eerste boek dat een Nederlandse uitgave heeft gekregen. Gelukkig is dit boek echter pas het eerste deel uit een reeks die over het Duincafé gaat, dus naar alle waarschijnlijkheid zullen er nog meerdere delen volgen.

Achter in het boek vertelt Debbie wat meer over haar leven en vooral ook over haar eerste vakantie in Dorset. Daar bevindt zich helaas niet echt het Duincafé, want dat is slechts een verzinsel, maar wel geeft Debbie tips over de prachtige uitzichten die daar wel daadwerkelijk te vinden zijn. Tot slot vind je achter in het boek nog een heel aantal heerlijke recepten, afkomstig van het Hive Beach Café. Comfort food to the max.

Zomer aan het strand

Voor hoofdpersoon Laura levert de zomer aan het strand veel op. Ze leert bijzondere mensen kennen, krijgt een betere band met haar kinderen en (want dat mag natuurlijk niet ontbreken in een feelgoodroman) ontmoet ook nog eens een erg leuke man. De romance die door het boek heen loopt is er echter een die heel natuurlijk aanvoelt en die meer bijzaak is. Eigenlijk voelt alles in dit boek heel comfortabel en realistisch aan, hoe gek sommige situaties ook zijn. Het ene moment zorgt het boek nog voor ontroering en het volgende moment alweer voor een lach. En dit alles in een vorm die voelt alsof je het zelf zou kunnen meemaken.

Al met al is Zomer in het Duincafé een roman die je zeker mee moet nemen als je deze zomer lekker op het strand gaat liggen. En mocht je de pechvogel zijn die geen strand te zien krijgt als het mooi weer is, ook dan blijft dit boek natuurlijk nog steeds een aanrader om in te beginnen. Door de vlotte schrijfstijl van Debbie Johnson heb je het boek zo uit en dan begint het wachten op het volgende deel, dat je gegarandeerd wilt lezen als je dit boek uit hebt.

Duincafé 1 -   Zomer in het Duincafé
Duincafé 1 - Zomer in het Duincafé
In het Duincafé worden problemen opgelost, vriendschappen gesmeed en liefdes gevonden
Score 4.6 van 5 sterren.
€14,95
Uiterlijk 27 september in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.