Recensie: Hank Green – Een zeer opmerkelijk verschijnsel

Summary
Vanaf het begin wordt je meegesleurd in het avontuur dat April May meemaakt nadat ze op slag een beroemdheid is geworden. Je maakt kennis met de euforie van roem, maar ook met de gevaren. Het boek is erg humoristisch en heeft op de juiste momenten de nodige spanning. Daarnaast zet het je aan het denken over onze eigen maatschappij. Het is zeker een aanrader!
9

De Carls

Een zeer opmerkelijk verschijnsel gaat over de mysterieuze sculpturen, genaamd Carls. Op een nacht ziet April May een gigantische sculptuur, die vanuit het niets lijkt te zijn verschenen. Ze belt een vriend, Andy, en vraagt of hij er een video van wilt maken. Aangezien Andy wel van bizarre dingen houdt en graag filmpjes maakt voor YouTube, komt hij er meteen aan.  April en Andy nemen de video op met het mysterieuze sculptuur en noemen het grote beeld Carl. Nadat de video op YouTube staat, gaat het al snel viral. Niet alleen in Manhattan is Carl opgedoken, maar hij is ook in andere steden in de wereld gesignaleerd. April, de ‘ontdekker’ van de Carls wordt op slag beroemd en staat voortdurend in de spotlights. De druk van sociale media neemt toe en de meningen zijn verdeeld. April probeert er alles aan te doen om er achter te komen wat de Carls betekenen, waar ze vandaan komen en wat ze willen. Maar is haar inspanning het waard? En wat als de druk teveel wordt? Ze moet keuzes maken waar niet iedereen tevreden mee is en dit zorgt voor botsingen. Weet April dit goed aan te pakken?

Vlot en origineel

Vanaf het begin is het al een zeer zenuwslopend en meeslepend verhaal. Je wordt meteen meegezogen in het avontuur van April en je leest wat zij als ‘ontdekker’ van de Carls allemaal meemaakt. Door het verhaal krijg je een goed beeld van hoe het voelt om verslaafd te zijn aan aandacht en de kick die het geeft om tot op de voet gevolgd te worden. Ook krijg je een goed beeld van hoe de omgeving hiermee omgaat. Het neemt je mee in de euforie die roem met zich mee brengt, maar je maakt ook kennis met de gevaren die op de loer liggen, zoals ontmenselijking. Het is een sciencefiction met wel heel realistische aspecten; dit zorgt er voor dat je gaat nadenken over dingen in het leven en hoe wij daar momenteel als maatschappij mee omgaan.

Internetroem is in deze tijd ook erg actueel en dat is ook één van de redenen dat dit zo’n geweldig boek is. Hank Green weet de spanning op de juiste momenten goed op te bouwen, waardoor je als lezer geboeid blijft. Je kunt het boek eigenlijk bijna niet weg leggen en je bent erg benieuwd hoe het verder gaat. Dit komt mede dankzij de vlotte schrijfstijl van Green. Het is wel grappig dat hij op dezelfde manier schrijft als hoe hij praat in zijn eigen video’s. Daarnaast is het verhaal ook erg humoristisch en origineel, maar af en toe ook wel eng. Je gaat je realiseren hoe gevaarlijk roem voor iemand kan zijn en wat dit teweegbrengt. Het is zeker een aanrader, of je nou houdt van zeer geloofwaardige sciencefiction boeken, of dat je houdt van boeken met humor, maar ook als je gewoon benieuwd bent naar Hank Greens werk.

Hank Green

Een zeer opmerkelijk verschijnsel is het debuut van Hank Green. Hij is in 1980 geboren in Birmingham en is muzikant, vlogger en nu dus ook auteur. Misschien denk je nu ‘Hank Green? Bedoel je niet John Green?’ Nee! Hank Green is de broer van John Green en heeft kortgeleden zijn debuut Een zeer opmerkelijk verschijnsel uitgebracht. Zoals eerder vermeldt maakt Hank Green zelf ook video’s. Je kunt hem kennen van Vlogbrothers, het YouTube-kanaal dat hij samen met zijn broer John heeft. Daarnaast is Hank ook medeoprichter van Crash Course, SciShow en Vidcon. Hank woont momenteel samen met zijn vrouw en zijn zoon in Montana. Een zeer opmerkelijk verschijnsel is het eerste deel van een duologie. Wanneer het tweede deel uitkomt is nog niet bekend.

De lessen van meneer Picquier
De lessen van meneer Picquier
Score 3.8 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Wat is jouw mening?

0 0

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.