Recensie: Hilary Fields – Liefde leven lama’s

Samenvatting
Wanneer Merry Mannings' droom van olympisch goud voorgoed verwoest is door een iets te intieme ontmoeting met een spar, belandt Merry in een carrière als reisjournalist wat haar leidt naar een lamaboerderij. Het is Fields gelukt om een zoete, maar grappige roman te schrijven voor de heerlijke zomerdagen. Voordat je met je hoofd op de alpacaboerderij leeft duurt het wel even voor je in het verhaal bent gekomen. Het verhaal is daarnaast goed te voorspellen dus echt een bijzonder plot zit er niet in. Echter is dat niet het grootste probleem van dit boek. Het grootste probleem met dit boek? Je wilt een alpaca… en een lama… en hoogstwaarschijnlijk ook een boerderij met een knappe cowboy.
7

Merry Mannings

Wanneer Merry Mannings haar droom van olympisch goud noodgedwongen moet laten varen door een intieme ontmoeting met een spar, belandt de voormalige skikampioene bij toeval in een carrière als reisjournalist. Haar leven staat na het ongeluk op zijn kop. Haar hele wereld draaide om haar topsport en haar vrienden net zo.  Door de hoge medische rekeningen na haar ‘knuffel met de spar’ heeft Merry zichzelf hoog in de schulden gewerkt. Geld heeft ze hierdoor dringend nodig, waardoor ze de baan als journalist met beide handen aanpakt. Een andere optie, namelijk naar haar nogal vermogende familie gaan voor hulp ziet zij niet als een optie. Het reizen voor haar werk komt dan ook niet eens zo heel slecht uit om haar familie te ontlopen.

Haar werk als reisjournalist begint leuk en aardig met luxueuze reisjes op kosten van de baas waarbij ze samen met haar schildpad de wereld rond kan. Echter zakt het aantal lezers en wordt haar rubriek omgegooid. Haar opdracht wordt nu om de column ‘Dingen die je niet moet doen’ te starten. Hiervoor ‘mag’/ wordt ze gedwongen om een taak op te pakken die de lezers hebben gekozen. Voor haar eerste opdracht gaat Merry Mannings naar een afgelegen lamaboerderij in New Mexico.

Al snel zit ze tot over haar oren in de alpaca’s, lama’s, geiten, hun, tja… uitwerpselen en alle geuren en kleuren die daarbij voor te stellen zijn. Echter begint de Last Chance Lama Ranch en een bepaalde onbehouwen cowboy, haar steeds meer te bekoren. In haar columns schrijft ze verhalen gebaseerd op de waarheid, maar dan net iets beter. Toch lijken de verhalen die ze schrijft al snel werkelijkheid te worden en ontdekt Merry dat het boerenleven (met alle viezigheid die daarbij komt) misschien wel precies is wat ze altijd heeft gemist.

Lamaliefde

Het boek is een vlot boek om te lezen. Hilary Fields maakt gebruik van een flinke dosis humor en heeft een eigen frisse manier van schrijven die de lezer goed meeneemt in het verhaal. Het is absoluut een roman, maar wel een waar je luchtig doorheen kan lezen zonder alle drama te verzuchten. Het boek geeft jou als lezer het gevoel alsof je zelf op de lamaboerderij aan het werk bent.

De personage Merry Mannings is goed uitgewerkt en het verhaal wordt vanuit haar perspectief verteld. Meeleven met Merry gaat hierdoor vanzelf. Het boek zit vol stukjes (schuingedrukt) uit Merry haar Column, waardoor je het verhaal ook gedeeltelijk kan volgen vanuit de optiek van haar volgers. Dit maakt het voor de lezer afwisselend. Voordat je met je hoofd op de alpacaboerderij leeft duurt het wel even voor je in het verhaal bent gekomen. Het is dan ook een boek van 500 pagina’s, waarvan je de eerste 150 pagina’s echt wel nodig hebt om je mee te laten nemen naar New Mexico. Veel maakt dat niet uit want alle humor, grappige columns en de romantiek maken het goed. Het verhaal is daarnaast goed te voorspellen dus echt een bijzonder plot zit er niet in. Echter is dat niet het grootste probleem van dit boek. Het grootste probleem met dit boek? Je wilt een alpaca… en een lama… en hoogstwaarschijnlijk ook een boerderij met een knappe cowboy.

Hilary Fields

Fields schreef onder een pseudoniem historische romans, voordat ze overstapte naar hedendaagse fictie waar dit boek: Liefde, leven lama’s, onder valt. Fields bracht op haar zestiende al haar eerste roman uit en bleef boeken schrijven terwijl zij studeerde. Ze is een echte reiziger en verdeelt haar tijd tussen New York, Santa Fe en New Mexico (wellicht op de Last Chance Lama Ranch), waar ze voor het eerst naar toe reisde voor een van haar romans. Fields houdt van koken, haken en haar vierpotige vriendjes.

Liefde, leven, lama's
Liefde, leven, lama's
Score 4.0 van 5 sterren.
€17,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.