Recensie: James Patterson – Dubbelspel

Samenvatting
Dubbelspel is wederom een heerlijk boek in de Alex Cross-serie. De serie is nog steeds niet opgedroogd en Patterson weet zijn meest geliefde personage nog steeds boeiend te houden. Ga daar maar eens aanstaan, achtentwintig delen lang een personage interessant houden. Als hij zo doorgaat mag de serie over Alex Cross nog wel achtentwintig delen langer duren.
9

Politieke intriges

Wanneer in een auto de half ontblote lichamen van een socialite en een highschooldirecteur worden gevonden, wordt deze brute daad direct breed uitgemeten in de media. Kay Willingham was rijk en beroemd, en de ex-vrouw van de Amerikaanse vicepresident. Randall Christopher was een gewaardeerd directeur vol politieke ambities, met een vrouw en kinderen. Alex Cross kende beide slachtoffers goed, vooral Kay, die ooit zijn patiënt was. En misschien wel meer.

Terwijl voormalig collega John Sampson het spoor van Randall Christopher volgt, worden Alex Cross en FBI-agent Ned Mahoney in het onderzoek naar Kay naar Alabama geleid. In een wereld vol corruptie en geheimen zal Cross een keuze moeten maken tussen het vertrouwen dat in hem gesteld wordt of het vertrouwen in zijn eigen gezonde verstand.

Een achtbaanrit

Dubbelspel is best een wild ritje. Als lezer word je meegenomen in misschien wel het meest complexe verhaal in de Alex Cross-serie tot nu toe. Cross en John Sampson van de DC Metro Police worden geconfronteerd met drie gelijktijdige cases. Je kunt dus ook niet zeggen dat Patterson zijn lezers geen waar voor hun geld biedt. Als eerste is daar de dubbele moord op Kay Willingham en Christopher Randall. Daarnaast zijn er meerdere incidenten geweest over de loop van de maanden waarbij iemand jonge vrouwen ontvoert, verkracht en vermoord. Deze incidenten vinden steeds korter achter elkaar plaats, wat een indicatie lijkt te zijn dat de dader zijn controle begint te verliezen.

Ik nam een Uber naar huis. Tijdens de rit moest ik aan Elaine Paulson en aan de herdenkingsdienst van gisteren denken, aan wat Tina had gezegd: we weten absoluut zeker dat mam het niet heeft gedaan. Het kan me niet schelen wat er in dat rapport over die oude revolver en de kogels staat. En aan wat Rachel zei: mam heeft maar één of twee keer geschoten met die revolver. Ze was er bang voor.

En dan is er ook nog iemand die op willekeurige personen schiet, en daarbij graffiti achterlaat in de vorm van de woorden “Shoot the Rich”. Hoewel een van deze zaken redelijk snel opgelost raakt, is de rest toch een heel stuk ingewikkelder en vereisen deze zaken wat meer ouderwets speurwerk. Erger nog, een van de ontvoeringen komt wel heel erg dichtbij voor Cross wanneer deze plaatsvindt in de wijk waar hij zelf woont.

Alex Cross

James Patterson is wereldwijd een van de meest bekende thrillerschrijvers. Zijn Alex Cross-reeks heeft met dit nieuwe deel inmiddels achtentwintig delen en de beste man lijkt maar niet genoeg te krijgen van dit personage. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen, want dit laatste boek laat zien dat hij nog steeds vernieuwingen weet door te voeren en dat hij zichzelf blijft pushen om nog meer interessants uit het verhaal te krijgen. Als dat zo doorgaat kan de toekomst nog veel moois brengen op het gebied van Alex Cross.

Cross is misschien ook wel het beste personage van Patterson. De boeken over Alex Cross lezen vlot en zitten boordevol spanning. Je zou zeggen dat na achtentwintig boeken het erg moeilijk moet zijn om het nog interessant te houden (hoeveel reeksen kennen jullie die zo lang zijn en je nog steeds kunnen boeien?) , maar dat lukt Patterson dus bijzonder goed.

Veel veelzijdiger dan dat

Patterson is nog veel veelzijdiger dan dat. Naast de Alex Cross-reeks schrijft hij ook kinderboeken en diverse andere thrillerreeksen, zoals Women’s Murder Club, die ook alweer zeventien delen kent. De lijst met Patterson-boeken is bijna eindeloos. Mocht je dus genieten van dit boek, weet dan dat er nog een behoorlijke hoeveelheid aan andere boeken te lezen valt.

Alex Cross  -   Dubbelspel
Alex Cross - Dubbelspel
Score 4.0 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Max Davidse werd opgevoed met de films van Herbie, Lassie en zo'n beetje het gehele oevre van Bud Spencer en Terrence Hill, toen hij op zichzelf ging wonen kwamen daar heel wat films bij. Inmiddels kijkt hij bijna alles wat los en vast zit, en speelt hij ook regelmatig games op zijn PS4 of Xbox One S.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.