Recensie: James Patterson & J.D. Barker – De kustmoorden

Samenvatting
Michael Fitzgerald komt op een avond thuis en ontdekt het lichaam van een jonge vrouw in zijn badkuip. Hij kent haar niet, maar toch lijkt er bewijs te zijn dat ze bekenden zijn van elkaar. Michael slaat op de vlucht en met behulp van zijn stiefzus Megan proberen zij de waarheid te achterhalen. Wat volgt is een spannend verhaal wat je van begin tot eind echt niet meer loslaat. De hoofdstukken zijn makkelijk te lezen waardoor je na een hoofdstuk het boek aan de kant kunt leggen. De grote vraag is alleen: wil je dat ook?
9

De kustmoorden

Familie staat voorop in De kustmoorden! Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

J.D. Barker & James Patterson

Een unieke combinatie voor dit boek: J.D. Barker en James Patterson die samen een spannende thriller voor je neerpennen. Barker heeft inmiddels al de nodige boeken geschreven die zijn vertaald in het Nederlands. Deze Amerikaanse schrijver begon ooit als journalist tot hij begon met het schrijven van romans in 2014. Hij begon echter in 1993 al met het schrijven van korte verhalen voor tijdschriften. Inmiddels is een aantal van zijn boeken ook al voorzien van filmrechten.

James Patterson gaat inmiddels al heel wat jaren mee als het gaat om het schrijven van boeken. In Nederland zijn veel van zijn boeken vertaald naar het Nederlands. Zo komt eind van de maand Dubbelspel van hem uit. De teller staat inmiddels op meer dan 300 miljoen verkochte boeken en meer dan één miljoen ebooks. Daarnaast zet hij zich erg in om meer jongeren te helpen om boeken te lezen.

Wat te doen?

Michael en Megan Fitzgerald zijn geadopteerd door de Fitzgeralds, en zijn beide gespecialiseerd in de psyche van de mens. Bart Fitzgerald is overleden en Megan smeekt haar broer om naar de begrafenis te komen. Michael zit daar echter niet op te wachten; hij heeft al jaren geleden afscheid genomen van zijn stiefouders. Op een dag gaat het allemaal fout, want hij komt thuis en treft een dode vrouw aan in zijn badkuip. Hij belt de politie en denkt dat daarmee de kous af is. Maar dan begint de ellende nog maar, want in het huis van het slachtoffer zijn foto’s te vinden van Michael en het slachtoffer. Het probleem is alleen dat Michael haar niet kent en geen idee heeft wie zij is.

Michael probeert de politie te ontlvuchten en wordt daarbij bijgestaan door zijn stiefzus Megan. Alleen begint Megan ook steeds meer te twijfelen aan het verhaal van Michael. Is Michael wel zo onschuldig en waarom is het bewijsmateriaal zo overduidelijk? Alles lijkt erop te wijzen dat iets uit de jeugd van Michael een belangrijke rol speelt in heel dit gebeuren. Ze moeten wel snel zijn, want ze worden achterna gezeten door FBI-agente Gimble en rechercheur Dobbs. En niet alleen dat, het verleden lijkt hen steeds sneller in te halen.

“Het water stroomde uit de kraan van de wastafel en het bad. Ik keek over mijn schouder naar de slaapkamer achter me, in het volle besef dat ik de kranen niet had laten openstaan. Er was niemand, alleen langgerekte schaduwen. Op dat moment had ik het appartement uit moeten vluchten. Ik wou dat ik dat gedaan had”

Spannend van begin tot aan het eind

De kustmoorden is opgedeeld in verschillende delen. Ieder deel speelt zich vervolgens af in een andere staat in Amerika. De hoofdstukken zijn per deel opgedeeld in de namen van de hoofdpersonen. Iedereen krijgt dus een belangrijk deel in dit boek, al richt het zich wel voornamelijk op Michael. De hoofdstukken zijn niet heel erg lang waardoor het makkelijk is om het boek even weg te leggen. Er zit echter zo’n lekkere opbouw in het verhaal dat je het niet wil wegleggen. Je leeft ook erg mee met Michael omdat je ook wil geloven dat hij de dader niet is. Toch gebeuren er zaken waarbij je twijfelt aan zijn onschuld. Daarmee ben je het hele boek in twijfel welke kant je nu moet geloven.

Anderzijds is Megan ook een belangrijke speler in dit verhaal. Haar hoofdstukken zijn echter net iets anders in geschrift gebracht. Ze maken deel uit van schriftelijke verklaringen die naderhand opgemaakt zijn. Deze lezen echter wel alsof je ze op dat moment beleeft. Af en toe plaatsen de auteurs je ook nog in de hoofden van Gimble en Dobbs. Hierdoor krijg je een volledig beeld van het verhaal. Pas daar alleen erg mee op, want het einde is totaal niet wat je zou verwachten. Dit is zeker niet negatief, maar juist positief. Je bent alleen maar tijdens het lezen bezig met Michaels (on)schuld. Barker en Patterson weten met De kustmoorden een geniaal verhaal neer te zetten wat snel wegleest en je niet meer loslaat.

De kustmoorden
De kustmoorden
Je hebt het slachtoffer nooit eerder gezien. Maar de politie zegt van wel.
Score 4.6 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, vrijdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Sylvano Witte
Geschreven door
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.