Recensie: Jasmin Schreiber – Elfduizend meter lief

Samenvatting
Wat een indrukwekkend verhaal is dit. Twee op het oog totaal verschillende personen leren elkaar kennen en gaan samen op reis. Gaandeweg leren ze elkaar erg goed kennen. Een jonge vrouw en een oude man gaan op een roadtrip met een missie. Het is een boek over rouw, vriendschap, leven en de dood.
8

11.000 METER, DE DIEPTE VAN DE MARIANENTROG
Na een tragisch ongeval zit Paula op het dieptepunt van haar leven.

9.950 METER
Paula ontmoet Helmut, ’s nachts op een donker kerkhof. Paula staat aan het begin van haar leven, dat van Helmut loopt op zijn einde. Beiden hebben een missie.

7.800 METER
In Helmuts piepkleine camper vertrekken de twee op een wonderlijke road trip naar de Italiaanse Alpen. Paula denkt aan haar broertje, die zoveel van de diepzee wist. Helmut denkt aan zijn vrouw, aan wie hij nog één laatste belofte heeft gedaan. Ze missen samen.

Deze roadtrip is het begin van een onwaarschijnlijke, maar innige vriendschap. In afwisselend vlijmscherpe dialogen, fantastische plotwendingen en momenten vol van humor en verdriet vinden Paula en Helmut samen hun zin in het leven terug.

Wat een verrassing is deze debuutroman. Het is Jasmin Schreiber gelukt om een erg meeslepend verhaal te schrijven over rouw, vriendschap, leven en dood. Waar Paula op het dieptepunt van haar leven is, elfduizend meter wel te verstaan, ontmoet ze Helmut.  Twee op het oog, totaal verschillende personen, ze ontmoeten elkaar en gaan samen op reis. Gaandeweg leren ze elkaar erg goed kennen. Het verhaal begint wat ongeloofwaardig, maar als je beide personages leert kennen is dat gevoel weg. Naar gelang het verhaal vordert blijkt dat ze ook nog eens meer overeenkomsten hebben dan ze van te voren dachten.

In het boek zijn veel terugblikken naar het leven van Paula van voordat het ongeval plaatsvond. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Paula, je komt steeds meer te weten over haar leven. Helmut is een erg gesloten persoon die niet graag iets over zichzelf verteld. Toch lukt het Paula om meer over hem te weten te komen. Het is een heel mooi verhaal waarbij je het leven van Paula en Helmut ten volle meemaakt. Alle hoogte- en dieptepunten raken je. Het boek zit vol fantastische plotwendingen, humor en verdriet. Het is een boek wat je het liefst in één keer uit zou willen lezen.

Jasmin Schreiber

Jasmin Schreiber (1988) is opgeleid als bioloog, maar werkt tegenwoordig als rouwbegeleider. Dit zorgt ervoor dat er veel innemende waarachtigheid en authenticiteit in het boek staat. Ook had ze nooit kunnen vermoeden toen ze haar boek schreef, dat de wereld gedwongen zou worden elkaar te zien vanuit haar favoriete perspectief: op afstand. Het is niet dat ze een hekel heeft aan mensen, ze is juist erg in mensen geïnteresseerd, maar niet van dichtbij. Het gaat volgens Schreiber om een balans vinden tussen afstand en nabijheid, tussen leven en dood. En dat contrast biedt de basis voor haar succesvolle roman Elfduizend meter lief.

Elfduizend meter lief
Elfduizend meter lief
Een jonge vrouw en een oude man op roadtrip. Ze hebben één missie.
Score 4.5 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Wendy is moeder van drie kinderen en werkzaam als administratief medewerker bij een ICT-bedrijf. Met lekker weer gaat ze graag met de kinderen op de wielrenfiets door de bossen of naar de camping om te kamperen. Ze kijkt graag series op Netflix en sinds de lockdown heeft ze haar leeshobby weer opgepakt.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.