Recensie: Jodi Ellen Malpas – Mijn bodyguard

Summary
Mijn bodyguard probeert een spannend verhaal neer te zetten wat vooral ordinair overkomt. Er lijkt zelfs een fascinatie te ontstaan vanuit de schrijfster om hoofdpersoon Jake Sharp zijn penis zo mooi mogelijk te omschrijven. De enige actie die je meemaakt zijn vooral de momenten waar Jake Sharp en Camille Logan nog maar eens seks gaan hebben. Mocht je een seksloos huwelijk hebben, dan hebben zij wel tips voor je waar je het kan doen. De wisselwerking tussen beide in de overgang van de hoofdstukken is wel aangenaam. Maar desondanks blijft het verhaal te wazig tot het einde en is het uitlezen van dit boek vooral de grootste uitdaging.
4

Voormalig scherpschutter Jake Sharp krijgt een nieuwe baan: hij wordt de bodyguard van de knappe, eigenwijze miljonairsdochter Camille. Zijn taak? Haar beschermen tegen haar drugsverslaafde ex. Maar als Camille en Jake gevoelens voor elkaar krijgen, komen de verhoudingen op scherp te staan. Kan Jake nog wel tot het uiterste gaan om Camille te beschermen? Of moet Jake Camilles veiligheid verkiezen boven hun liefde?

Schrijfster Jodi Ellen Malpas staat vooral bekend om haar trilogieën. Zo was zij verantwoordelijk voor de Mijn man-serie, dat een internationaal succes werd en ze kwam ook met de Mijn nacht-serie. Ook deze werd een daverend succes en dus was het tijd voor een nieuw boek. Of Mijn bodyguard een trilogie gaat zijn is nog onbekend, toch zal dit boek de nodige vrouwen gaan voorzien van rode oortjes. Of dat een goed iets is lees je in deze recensie.
jodi_ellen_malpas_9991

Jake Sharp is een voormalig scherpschutter die geplaagd wordt door een vervelend verleden. Hij brengt zijn dagen vooral door als bodyguard en het hebben van seks met verschillende vrouwen om het gevoel te hebben dat hij leeft. Tot hij op een dag een goed betaalde opdracht krijgt van een rijke zakenman in London. Sharp moet zijn dochter, Camille Logan, beschermen omdat er recentelijk bedreigingen zijn binnengekomen richting haar adres. Echter blijkt Camille niet zomaar een glamourpoes die vooral leeft van haar vaders geld. Zij is eigenwijs, maar probeert tegelijkertijd ook erg zelfstandig te zijn. Zij ziet Jake echter niet zo zitten en er ontstaat tussen beide nogal frictie. Vooral als ook blijkt dat haar ex weer is teruggekeerd en al te graag weer in contact wil komen met haar. Sharp moet haar dus niet alleen beschermen tegen de bedreigingen, maar ook nog eens tegen haar gewelddadige ex. Maar dan plotseling gebeurt het onmogelijke: beide raken verliefd op elkaar. Kan Jake zijn werk nog wel doen zonder jaloers te zijn op de aandacht die Camille krijgt van de pers en fans?

Op het eerste moment lijkt het erop alsof Mijn bodyguard een werkelijk liefdesverhaal is. Als je gaat lezen blijkt dat de schrijfster vooral heeft gelet op de intieme momenten tussen beide personages. Het begin van het boek is het vooral de haat-liefde verhouding tussen beide die je weet te intrigeren. Daarna komt het moment dat beide eindelijk voor elkaar gevallen zijn en dan begint het feest pas. Jodi Ellen Malpas heeft er alles aan gedaan om je zoveel mogelijk details te geven van hun avontuurtjes tussen de lakens en onder de douche. De schrijfster lijkt echt gefascineerd te zijn door de penis van Jake Sharp. Al voordat hij Camille Logan heeft ontmoet wordt zijn penis al meerdere keren aangehaald. De eerste paar keer lach je hier nog wel eens om, maar het begint halverwege het boek vooral ordinair te worden en wordt er onnodig veel informatie gegeven.

”Voel je dat?’ vraagt hij met zijn mond tegen de mijne. Hij glijdt in me en masseert me precies op de juiste plaats. Ik jammer en grijp hem vast terwijl mijn orgasme zich langzaam opbouwt.’

Afijn, het verhaal is uiteindelijk belangrijker dan de intieme momenten tussen beide hoofdpersonen. Beide hebben een rijke geschiedenis, maar toch wordt vooral stilgestaan bij die van Jake Sharp. Er is iets gebeurd in het verleden, maar daarover kan hij nog niet praten. Hij neemt telkens een foto mee van hem en een vrouw. Pas op het einde van het boek kom je achter zijn geheim, en dat voelt toch een beetje aan als een teleurstelling. Camille Logan haar relatie met haar ex wordt op het begin wel toegelicht, maar er wordt verder niet bij stilgestaan. Je vraagt je dan ook af of zijn personage vooral is geïntroduceerd om je als lezer op een dwaalspoor te brengen. Het boek kent ook een aantal momenten waar je andere personen leert kennen zoals Lucinda, de werkgever van Jake Sharp en die hem voorziet van de nodige informatie. Ook Camille’s beste vriendin, Heather, zorgt voor hysterische momenten. Maar verder is zij niet echt van toegevoegde waarde. Het draait vooral om Jake Sharp en Camille Logan. Dit zie je ook aan de manier hoe het verhaal wordt verteld aan je. Er zijn maar twee soorten hoofdstukken, namelijk een hoofdstuk waarin je Jake Sharp zijn gedachtegang kan volgen en vervolgens ga je naar een hoofdstuk waar je in het hoofd kruipt van Camille Logan en hoe Jake’s acties uitpakken in haar hoofdstuk. Zo is er tussen beide hoofdpersonen telkens een wisselwerking. Dat zorgt er wel voor dat je verder gaat lezen, ondanks dat het verhaal waardeloos is. Want van die dreiging richting Camille Logan lees je nog maar weinig vanaf het moment dat zij een relatie aangaan. Pas tegen het einde kom je te weten hoe de vork in de steel zit.

Written by
Sylvano heeft in 2008 Undercover-Gaming opgericht wat in 2013 overging in Undercover-Network en nu Play Watch Read is geworden. In zijn vrije tijd is hij te vinden op de Xbox One, PlayStation 4 of de Nintendo Switch. Naast gamen leest hij ook geregeld een boek en is zijn favoriete schrijver Harlan Coben. Ook pakt hij geregeld een film mee in de bioscoop of ligt hij languit op de bank te bingewatchen.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.