Recensie: Julie Caplin – Het kleine café in Kopenhagen

Samenvatting
Kate ziet het even niet meer zitten als haar vriendje Josh een belangrijke promotie voor haar neus weggekaapt. Maar dan doet zich een nieuwe kans voor om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! De groep blijkt lastiger dan gedacht, het lijkt niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit maar die ze tot haar eigen ergernis toch heel erg leuk vindt. Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds vaker begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense leven…
9

Deense hygge

Het onderwerp wat in het hele boek centraal staat is hygge. Dit is de fijne warme sfeer, waar het gaat om genieten van de kleine dingen van het leven met fijne mensen om je heen.

Het is een erg uitgebreid boek, de totstandkoming van de persreis, de reis op zich, daarna de terugkomst in Engeland, het komt allemaal aan bod. De personages van de groep komen allemaal uitgebreid aan bod. Ieder heeft zijn eigen eigenaardigheid, waardoor zich een leuke groep vormt. De onderlinge banden komen ook aan bod en maken het tot een levendig verhaal. Door de dingen die ze als groep meemaken wordt het een hechte groep. De aaneenschakeling van gebeurtenissen lopen allemaal vlot in elkaar over.

Schrijfstijl

Het is ook erg realistisch geschreven waardoor je met de personages meeleeft. Je hebt echt met hoofdpersonage Kate te doen. Wat zij allemaal voor haar kiezen krijgt en op moet gaan lossen. Het is mooi om mee te maken hoe ze in het knusse cafeetje Varme terecht komt en zich daar thuis voelt. Eva, de eigenaresse van het café is een geweldige vrouw. Zij steelt meteen je hart met haar gastvrijheid.

‘Soms is het goed om bang te zijn, dan ben je voorzichtiger.’

Het boek is zo levendig geschreven alsof je deel uitmaakt van de persreis, dat je zelf op zoek gaat naar wat hygge eigenlijk is. Het is zo goed geschreven dat bij een hygge-moment je het herkent en je zelf dat gevoel ook krijgt. Het is een erg uitgebreid verhaal wat natuurlijk overkomt. Alles wat erin gebeurt klinkt geloofwaardig, waardoor je er onderdeel van wil blijven en het in één keer uit wil lezen. Omdat het boek zo uitgebreid geschreven is zou het geweldig zijn als er ook een verfilming van komt. Voor iedereen die van romans houdt is het zeker een aanrader om dit boek te lezen. 

Julie Caplin

Vanaf dat ze tien jaar was wist ze al dat ze schrijver wilde worden. Voordat  ze fulltime ging schrijven, werkte ze in de wereld van de PR. Ze organiseerde persreizen naar allerlei steden over de hele wereld, waar ze genoeg inspiratie opdeed voor haar latere boeken. Een eerder in het Nederlands verschenen boek van Julie is De kleine theewinkel in Tokio. In dat boek komt Fiona de fotograaf ook voor. In het Engels zijn er meerdere boeken van haar verschenen, The Little Swiss Ski Chalet, The Little teashop in Tokio, The Secret Cove in Croatia, The Little Paris Patisserie, The Northern Lights Lodge, The Cosy Cottage in Ireland en The Little Brooklyn Bakery.

Het kleine café in Kopenhagen
Het kleine café in Kopenhagen
Score 4.3 van 5 sterren.
€17,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Wendy is moeder van drie kinderen en werkzaam als administratief medewerker bij een ICT-bedrijf. Met lekker weer gaat ze graag met de kinderen op de wielrenfiets door de bossen of naar de camping om te kamperen. Ze kijkt graag series op Netflix en sinds de lockdown heeft ze haar leeshobby weer opgepakt.

Wat is jouw mening?

1 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.