Recensie: Kiki van Dijk – Bali

Samenvatting
Zodra Cita hoort dat haar dochter Evi, die zich op Bali bevindt, al 48 uur vermist wordt stapt ze op het vliegtuig om een zoektocht te starten. Tijdens de zoektocht komt ze er al gauw achter dat ze haar dochter eigenlijk niet zo goed kende als ze dacht en dat ze niets heeft aan de plaatselijke politie om haar te helpen om Evi te vinden. Bali is een spannend boek van Kiki van Dijk dat goed geschreven is en uitermate geschikt om te lezen onder het genot van een tropisch cocktailtje op het strand.
8

Een Indonesisch paradijs

Het Indonesische eiland Bali is een idyllisch paradijsje, of tenminste, zo lijkt het. Voor Joris en Cita verandert dit echter plotsklaps als ze horen dat hun dochter Evi, die zich op Bali bevindt, al 48 uur vermist wordt. Door zijn betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag Joris het land echter niet verlaten en dus is het Cita die zo snel ze kan het vliegtuig pakt naar het prachtige eiland. Als kind kwam Cita er regelmatig, maar dat is eigenlijk iets waar ze liever niet aan denkt.

Eenmaal terug op Bali kan Cita er echter niet omheen dat de nodige herinneringen weer naar boven komen, zowel de prettige als de minder prettige. Ondertussen moet ze ook nog op zoek naar haar dochter, terwijl de politie niet echt behulpzaam is. Ze probeert de gangen van Evi na te gaan en komt er langzaam maar zeker achter dat ze haar dochter eigenlijk helemaal niet echt kende. Natuurlijk wist Cita wel dat de band tussen Joris en Evi veel sterker was, maar toch doet het haar pijn om te ontdekken dat haar dochter er zo’n, voor haar onbekend, leven op nahield.

Ze draaide zich om naar de tuin en het viel haar op hoe mooi de gele frangipaniboom was gaan bloeien. De bloem die alle vrouwen in hun haar dragen als teken van loyaliteit aan hun man. Ze plukte er een paar en wilde weglopen toen ze achter in de tuin iets zag bewegen.
‘Wie is daar?’
Niemand reageerde, maar vanachter de palmen kwam nu wel luider geritsel.
‘Wie is daar?’ vroeg ze opnieuw en ze liep in de richting van de bomen.

Eiland-thrillers

Kiki van Dijk is, zoals de naam al doet vermoeden, een Nederlandse schrijver. De naam is echter een pseudoniem en behalve dat er aangegeven wordt dat het een pseudoniem is van een bekende Nederlandse schrijver, is er verder weinig bekend. Voor het gemak in het gebruik van persoonlijke voornaamwoorden gaan we er maar even vanuit dat het een vrouw is. Een vrouw die zeker weet hoe ze een goed boek moet schrijven. Met Bali brengt ze ondertussen al haar vijfde thriller op de markt en ook dit kan weer een succes genoemd worden.

Hoewel Kiki van Dijk met haar boek Lech een klein uitstapje naar de sneeuw maakte, lijkt het erop dat de zee toch aan haar blijft trekken. Haar eerste boek (Zeevlam) speelde zich al af aan de zee, maar bleef nog op het vaste land. Vervolgens kwam ze echter met de succesvolle thriller Ibiza waarvan meer dan 30.000 exemplaren verkocht werden. Na Ibiza volgde het boek Ibiza – De erfenis en nu is er met Bali weer een nieuwe thriller die zich op een eiland bevindt.

Een zoektocht

Bali gaat natuurlijk over de zoektocht van Cita naar haar vermiste dochter, maar gaat ook vooral over de zoektocht naar contact met haar dochter. Behalve dat het boek dus de spanning kent van de mysterieuze verdwijning en de vreemde gebeurtenissen die bij de zoektocht komen kijken, is het ook een emotioneel boek waarin een moeder probeert de band te herstellen met haar dochter. Cita komt langzaam maar zeker steeds meer over haar dochter te weten en leert haar steeds beter kennen, maar ondertussen blijkt ook dat Bali de nodige problemen kent en dat het zeker niet voor iedereen veilig is daar.

Dit alles weet Kiki van Dijk erg goed te beschrijven en ze geeft elke keer precies genoeg informatie om er voor te zorgen dat je verder wilt blijven lezen. Het boek is daarnaast vlot geschreven en je leest het dan ook zo uit. Er zijn misschien wel wat kleine minpuntjes te noemen, zoals wat personages die overbodig lijken, maar dat mag de pret uiteindelijk niet drukken. Al met al is het namelijk een prima boek dat heerlijk wegleest en een absolute aanrader is voor in je reiskoffer. Bali is spannend, goed geschreven en uitermate geschikt om te lezen onder het genot van een tropisch cocktailtje op het strand.

Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.