Recensie: Lindsey Kelk – Altijd het bruidsmeisje

Summary
Een verrassend leuk boek, met veel humor, sarcasme, zelfspot en ironie. Leest als een trein en je grinnikt om de haverklap. Maar het blijft wel een echte chicklit; verwacht geen diepzinnig literair hoogstandje. Hou je van plottwists, verrassende verhaallijnen en intrige: dan is dit geen boek voor jou. Schrikt dat je niet af? Tip voor dit boek: negeer de kaft, de samenvatting op de achterkant en je eerste indrukken. Gewoon een grote kop thee pakken, dit boek openslaan en het winterweer uitzitten met een paar uur puur vermaak.
7

Maddie is enorm gevleid als haar beste vriendin Lauren haar vraagt haar bruidsmeisje en ceremoniemeester te zijn op haar huwelijksdag, maar die eer brengt ook een fikse verantwoordelijkheid met zich mee – of ze de hele trouwerij graag even in recordtempo wil plannen! Maddies wereld staat volkomen op zijn kop: aan de ene kant een overgelukkige vriendin (die jammer genoeg wel wat akelige bridezilla-trekjes vertoont) en aan de andere kant een vriendin die maar niet kan stoppen met huilen omdat ze gaat scheiden. Tot overmaat van ramp zijn daar ook nog Will en Tom. Will is knap, grappig, houdt van een feestje en Maddie heeft altijd veel lol met hem. Tom daarentegen is afstandelijk en klunzig en Maddie kan niet echt hoogte van hem krijgen. Toch krijgt ze geen van de beide mannen uit haar hoofd…

Maddie heeft al met al wel heel veel op haar bord. Ze heeft een slopende baan, met een niet-zo-prettig-gestoorde baas, een vriendin die gaat trouwen en wiens huwelijk ze probeert te plannen, een vriendin die gaat scheiden en wiens tranen ze probeert drogen, en met als klap op de vuurpijl zelf niet één maar twee verliefdheden. Het is dan ook niet gek dat er op elke bladzijde in het boek wel iets gebeurt. Gelukkig weet Maddie alles met een hele hoop humor en een gezonde dosis zelfspot te overleven.

Lindsey Kelk is pas 36 jaar en toch nu al een bestselling Britse auteur. Ze is dan ook niet nieuw in de schrijverswereld. Ze was journalist en kinderboekeneditor, maar heeft een aantal jaren geleden de overstap gemaakt naar de chicklits. De teller staat inmiddels op elf boeken in zeven jaar en er is geen enkele reden om aan te nemen dat deze lijst niet nog veel langer zal worden. Het meest bekend zijn haar ‘Ik hou van…’ en ‘Tess..’ series. Dit boek behoort tot geen van beide en kan dus prima los gelezen worden.

lindsey-kelk

Als je het boek ziet en de achterkant leest, lijkt het boek een typische, niet al te originele en mierzoete chicklit. Gelukkig verrast het boek positief. Direct op de eerste bladzijde zet de schrijfster al de toon. Het boek blijkt vol (Britse) humor, sarcasme, zelfspot en ironie te zitten. Kelk behandelt de meest dramatische scènes – stel je eens voor dat je ene beste vriendin vertelt dat ze gaat trouwen, waarna je andere beste beste vriendin in huilen uitbarst omdat ze gaat scheiden – met een lach en een kwinkslag. Hierdoor wordt het boek nergens zwaarmoedig en blijft het leuk om te lezen. Je hebt het boek dan ook zo uit en je verveelt je geen seconde. Er gebeurt veel, het boek wordt nergens eentonig en de meest bijzondere scènes passeren de revue. Kelk blijft boeien.

Het boek blijft ook blij verrassen. Zoals gezegd zijn de samenvatting op de achterkant en de kaft aan de voorkant niet per se veelbelovend. Veel roze, bloemetjes, verliefdheden en drama. Het lijkt allemaal een dertien-in-een-dozijn chicklit te zijn. But never judge a book by it’s cover. Het boek zelf bleek namelijk bomvol humor en sarcasme, wat de kaft totaal niet uitstraalt. Dat doet de leeservaring goed. Het is vermakelijk, grappig en gewoon ontzettend leuk om te lezen. Het blijft echter wel een chicklit – hetzij een erg goede. De verhaallijn is weinig verrassend, niet bepaald diepzinnig en er is geen plottwist te bekennen. De enkele verrassing die dan nog wel in het boek zit, wordt direct op de achterkant van het boek al verklapt. Erg jammer… Mocht je dus wel besluiten dit boek open te slaan, lees dan niet te veel van de achterflap.

Written by
Lisa is behoorlijk vaak met haar neus in de boeken te vinden. Tegenwoordig meestal voor haar rechtenstudie, maar gelukkig ook vaak genoeg voor haar plezier. In haar vrije tijd staat er meestal wel ergens in huis een serie op en ze is een absolute Marvel-geek. Bij Play Watch Read combineert ze met groot plezier al deze grote liefdes.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.