Hannah Farr lijkt een prima leven te hebben met haar eigen show op televisie en een relatie met de burgemeester. Als echter de bedenkster van de beroemde vergevingsstenen in haar show te gast is, onthult Hannah per ongeluk een deel van het verhaal uit haar verleden. Hierna wordt ze min of meer gedwongen om haar verleden in te duiken, waarna blijkt dat het verhaal dat ze zelf kent misschien wel niet helemaal het echte verhaal is.
Lori Nelson Spielman woont samen met haar man in Michigan. In 2013 verscheen haar debuut-roman: Een Bijzonder Jaar, wat een wereldwijde bestseller werd. Het was in 2014 zelfs het best verkochte boek van het jaar in Duitsland. Ook in Nederland werd het boek goed ontvangen, al kreeg het nooit de bekendheid die het misschien wel verdiende. In juni 2015 verscheen Spielman haar tweede boek in Amerika met de naam Sweet Forgiveness. Ondertussen is het boek nu dan ook eindelijk vertaald naar het Nederlands, en verscheen het begin mei 2016 in de winkels onder de naam Vergeef me. Ook dit tweede boek is weer een heerlijk boek geworden dat je binnen no-time uitleest.
Eén van de redenen dat je het boek zo snel uitleest is de cliffhangers aan het eind van elk hoofdstuk. Spielman schrijft het boek precies zo dat je denkt: “Nog één hoofdstukje dan.”. Daarnaast is het boek ook lekker vlot geschreven, en leest het gewoon heerlijk weg. Het is een beetje vergelijkbaar met schrijvers als Jill Mansell of Sophie Kinsella, maar dan net een klein tikje anders. Zo is het boek iets minder grappig dan de meeste boeken van eerder genoemde schrijvers. Maar daarentegen lijkt er meer emotie in te zitten, en een heuse boodschap. Want hoe lastig is het om te vergeven en vergeten? Kan Hannah Farr de pesters van school eigenlijk wel vergeven na alles wat ze haar hebben aangedaan? Of haar moeder omdat deze de kant van haar vriend koos?
Juist de emoties die dit boek over weet te brengen zijn datgene wat Vergeef me ook zo goed maakt. De personages zijn zo menselijk, en vooral het hoofdpersonage Hannah Farr is een type dat erg aanspreekt. Ze denkt gelukkig te zijn, maar eigenlijk is haar leven niet helemaal fantastisch. Ze heeft een fantastische vriend, maar ze kan beter praten met die leuke wijnboer. Ze heeft de nodige problemen gehad vroeger, maar dat was natuurlijk niet haar schuld. Of toch wel? Het boek bevat de nodige plot twisten, die het verhaal toch elke keer weer net anders laten lopen dan je verwacht.
Het verhaal klinkt misschien als een groot drama, en af en toe zul je ook zeker de zakdoekjes nodig hebben, maar er zit nog meer in. Zo weet het boek bij vlagen ook zeker een glimlach op je gezicht te toveren doordat er heerlijk excentrieke personages in zitten. En ook is er natuurlijk nog de romantische verhaallijn. Deze is misschien wel wat voorspelbaar, maar wat wil je ook anders? Voor de fans van de zogenoemde chicklits is dit boek zeker een aanrader, maar door de diepte van het verhaal is het boek ook geschikt voor de romanlezers of drama-lezers. Eigenlijk is het gewoon geschikt voor bijna iedereen, en al helemaal als je misschien nog wel vergeving zoekt of wil vergeven.