Recensie: M.J. Arlidge – Klein klein kleutertje

Summary
Met Klein klein kleutertje heeft M.J. Arlidge weer een spannend deel toegevoegd aan de Helen Grace-reeks. Met een klopjacht is het dit keer een ware race tegen de klok, want hoe langer het duurt voor de misdadiger opgepakt is, hoe meer slachtoffers er vallen. Je vliegt door het boek en voor je het weet is het boek uit. De ontknoping valt helaas een beetje tegen, want het voelt eigenlijk niet groots genoeg bij de rest van het verhaal. Een klein smetje op een verder zeer geslaagde misdaadthriller.
7

Wraak zal zoet zijn

Helen Grace, een van Southamptons beste rechercheurs, rijdt op haar motor over een afgelegen weg door een rustig gebied als ze een gewonde vrouw ziet. Het lijkt een verkeersongeval, maar al snel ziet ze dat het een gewelddadige moordaanslag is. Niet veel later speelt zich een tragedie af in stad en Helen Grace moet flink aan de bak, al heeft ze nog wat moeite om scherp te blijven door de loodzware gebeurtenissen die ze kort geleden heeft doorgemaakt. Kan ze de meedogenloze aanvaller stoppen voordat er meer slachtoffers vallen?

Kortgeleden kwam Wie niet weg is uit en nu kunnen de Helen Grace-fans al weer genieten van een nieuw deel in de spannende misdaadserie. Klein klein kleutertje is het zevende boek en breidt de bestseller boekenreeks uit met een nieuw, spannend verhaal. Geheel in stijl, want ook dit keer zorgt auteur M.J. Arlidge er voor dat dit boek zich onderscheid van alle vorige delen. Voor het eerst leidt Helen Grace namelijk een klopjacht. Het probleem is namelijk niet zo zeer de identiteit van de vuurgevaarlijke misdadiger, maar vooral de onberekenbaarheid van deze persoon en het tempo waarin de slachtoffers worden gemaakt.

Spannend tot de laatste bladzijde

Vanaf het moment dat je begint met lezen kun je het boek eigenlijk niet meer aan de kant leggen. De gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op en voor je het weet ben je alweer toe aan de grote ontknoping. Het verhaal speelt zich af in één dag en elk hoofdstuk geeft aan hoe laat het is. Daardoor lees je bijna van minuut tot minuut mee, waardoor je je erg bewust bent van hoeveel dingen er gebeuren in een korte tijd. Er is geen moment van rust voor de hoofdpersonen van dit kat-en-muis-spel, waardoor het leestempo nog eens extra wordt opgevoerd.

Ondanks dat het verhaal erg spannend is, valt de ontknoping helaas wat tegen. De meeste Helen Grace-boeken eindigen met een twist waarin duidelijk wordt wie moordenaar is of dat de inspecteur ontdekt naar wie ze al die tijd al op zoek zijn. Zoals gezegd is de identiteit dit keer al vrij vroeg duidelijk. Wel gebeurt er richting het einde iets onverwachts dat zeker indruk wekt. Eigenlijk is de ontknoping gewoon wat te mager voor zo’n spannend verhaal als deze en het is jammer dat M.J. Arlidge niet wat groter heeft uitgepakt om een eind aan het verhaal te breien. Het is zeker spannend, maar mist net dat beetje extra.

Ze was duizelig, de tranen stonden in haar ogen en ze voelde dat er bloed van haar kin druppelde.

Een los deel in de reeks

Na een soort van tweeluik van Naar bed, naar bed en Wie niet weg is is dit zevende deel weer volledig losstaand. Of ja, er wordt wel gerefereerd naar een aantal van de vorige delen, dus als je die nog niet hebt gelezen kun je het beste beginnen bij deel een. Echter is dit deel wel te lezen zonder de andere boeken gelezen te hebben. Wil je meer weten over de auteur of de andere boeken? Lees dan ook eens de recensies van vorige delen.

Vorige delen in de reeks zijn:

Raak ook verknocht

Het is een goed moment om te beginnen met de Helen Grace-reeks, want tot en met 10 juli krijg je de korte thriller Schuitje varen gratis bij de aankoop van een M.J. Arlidge-boek. Dit verhaal van 125 pagina’s speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Iene miene mutte, het eerste boek in de thrillerreeks. In Schuitje varen arriveert de Helen Grace, net nieuw bij de politie, als eerst op plek waar een dodelijk slachtoffer is gevallen. Haar collega’s zijn er van overtuigd dat het een tragisch ongeluk is, maar Helen Grace is daar niet zo zeker van. Ze is vastbesloten een duister geheim te ontrafelen.

De bron 2 -   Vanuit het duister
De bron 2 - Vanuit het duister
Een nieuwe macht in opkomst
Score 4.6 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Michael is sinds een paar jaar elke week in de bioscoop te vinden, meestal om zich te laten verrassen tijdens de Sneak Preview samen met redactrice Merel. Thuis kijkt hij nog met enige regelmaat oude Nederlandse komedieseries zoals Het Zonnetje in Huis: het verveelt hem echt nooit. Het fenomeen luisterboek vindt hij echt een uitkomst en hij is nog altijd een trouwe Nintendo-liefhebber.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.