Recensie: Marijke Vos – Wedden dat ik blijf

Samenvatting
Wedden dat ik blijf is een vlot geschreven feelgoodroman over de chaotische Debby, die evenals haar zus het stadse leven verruild voor een dorp. Waar Hilde en haar gezin een mooi monumentaal pand kopen, gaat Hilde voor een boerderij waar nog flink aan geklust moet worden. Debby ziet het eindresultaat echter al helemaal voor zich en is vastbesloten om dit keer eens niet weg te rennen en te eindigen met een prachtig huis en een weiland vol schattige alpaca's.
7.5

Een droomhuis op het platteland

Debby is helemaal klaar met de drukte in de stad, met name met alle files. Ook haar zwager staat geregeld in die files. Dat zorgt ervoor dat ook haar zus Hilde veel stress ervaart, omdat hij niet op tijd thuis is om de kinderen over te nemen. Samen fantaseren ze over een rustiger leven op het platteland. Een fantasie die steeds vastere vormen aan begint te nemen, totdat de zussen besluiten een weddenschap af te sluiten; ze verhuizen samen naar het platteland en de zus die als eerste een huis koopt bepaalt de woonplaats.

Hilde is de eerste die een prachtig monumentaal pand vindt om in te wonen, waarna niet veel later Debby een oude boerderij op de kop tikt waar nog het nodige aan moet gebeuren. Het verhuizen naar een nieuw dorp brengt echter ook de nodige nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de norse supermarkteigenaar? Hoe komt je aan personeel om je huis te verbouwen? En wie kan je helpen met het vinden van schattige alpaca’s voor in je nieuwe weide?

Marijke Vos

Schrijfster Marijke Vos is woonachtig in Brabant en is niet alleen auteur, maar ook redacteur en schrijfcoach. Ze heeft vooral een grote liefde voor verhalen. Na haar opleiding Social Work, werkte ze meer dan tien jaar in de psychiatrie, coaching en jeugdzorg. Werelden waar ze naar eigen zeggen enorm van genoot doordat deze vol zitten met verhalen. Nu schrijft ze zelf haar eigen verhalen en dat blijkt al langere tijd goed uit te pakken.

Haar schrijfstijl is vlot en luchtig met een vleugje humor. Wie eerder boeken van Marijke Vos gelezen heeft zal het direct herkennen. Het is een beetje wat je verwacht bij dit soort boeken en daarmee niet bijzonder, maar wel gewoon prettig om te lezen. De chaotische Debby komt precies over zoals ze is, evenals haar wat meer gereserveerde zus Hilde.

‘Als ze maar niet het feest verpest volgende week, met dat gedoe,’ hoor ik een van de dames achter me zeggen. Ik kan het niet laten en werp een vernietigende blik haar kant op. Snel haal ik daarna, -eindelijk- mijn pasje langs de pinautomaat en stap met mijn boodschappen en met mijn kin omhoog de supermarkt uit.

Het dorpse leven

Als nieuwe bewoners in een dorp is het niet altijd makkelijk om er tussen te komen en dat ervaren ook Debby en Hilde al vrij snel. Er lopen een paar behoorlijk stugge dorpsbewoners rond en ook de roddelbrigade is dichtbij en misschien niet altijd te vertrouwen. Gelukkig zijn er ook een paar mensen die wel open staan voor de nieuwelingen. Vooral de plaatselijke dierenarts zorgt ervoor dat Debby al snel aan haar droom kan beginnen, namelijk het starten van een alpacaboerderij. En oja, natuurlijk is dierenarts Rogier behalve aardig ook nog eens super knap ;).

Beide zussen hebben zo de nodige problemen, zoals je ze vaak tegenkomt in dit chicklit/feelgoodgenre. Er komen ex-vriendjes voorbij of mannen die misschien wel vreemd gaan. Maar zoals we het ook gewend zijn van dit genre komt het uiteindelijk natuurlijk allemaal weer goed. Het verhaal is verder dan ook niet heel speciaal, maar het is ook zeker niet slecht. De nodige leuke (en schattige) gebeurtenissen komen voorbij en door de fijne schrijfstijl van Vos zorgt dit er uiteindelijk voor dat je het boek binnen no-time uit hebt. Een aanrader voor wie deze zomer nog een lekkere feelgoodroman zoekt om te lezen. Misschien geeft het je zelfs wel inspiratie voor een leuk dagje uit deze vakantie.

Wedden dat ik blijf
Wedden dat ik blijf
Wedden dat ik blijf
Score 4.4 van 5 sterren.
€15,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

1 reactie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.