Recensie: Mary Higgins Clark – Tweelingzusje

Samenvatting
Tweelingzusje is een ongecompliceerd boek van een bekende bestsellerauteur. Het boek neemt je rustig mee door het verhaal van de ontvoering, op weg naar de ontknoping. Soepel te lezen, geen poespas, geen onnodige moeilijkheden. Helaas ook weinig spanning, diepgang of verrassingen.
5

In deze thriller van Mary Higgins Clark verhuist het echtpaar Frawley met hun driejarige tweeling naar een dorpje in Connecticut. Ze willen hier graag een rustig bestaan opbouwen voor hun twee kleine meisjes, Kelly en Kathy, maar dat plan lijkt mijlen ver weg als het noodlot toeslaat: hun tweeling wordt ontvoerd. Na miljoenen aan losgeld te hebben betaald, vinden ze alleen Kelly terug. Naast haar ligt een briefje waarin staat dat Kathy dood is. De grond valt onder de voeten van de Frawleys weg, maar Kelly zegt dat ze de stem van haar zusje nog in haar hoofd hoort en dat Kathy nog leeft. Zou dit waar kunnen zijn? Kunnen de ouders, samen met de politie, achter de waarheid komen?

Mary Higgins Clark is een bestsellerauteur uit Amerika. Ze heeft inmiddels al 51 boeken geschreven, waarvan de meeste nationaal en internationaal erg populair werden. Ze is al vroeg begonnen met schrijven en kwam er ook al snel achter dat thrillers haar het best lagen. In dit genre heeft ze dan ook inmiddels wereldwijde bestsellers geschreven en sommige van haar boeken zijn al tientallen keren in herdruk geweest. Haar populariteit is te verklaren door haar soepele manier van schrijven; haar verhalen zijn recht door zee, ze kiest toegankelijke motieven en pakkende verhaallijnen. Als lezer ben je vaak alwetend; jij weet al snel meer dan welk personage ook in het boek. Dit alles is verpakt in toegankelijk taalgebruik en korte, duidelijke zinnen. Higgins Clark schrijft ongecompliceerd, waardoor je rustig achterover kunt leunen en moeiteloos door haar boeken heen komt.

mary higgins clark

Dat geldt ook voor dit boek. Het is een boek waar je snel doorheen leest en waarin je al snel veel over het plot leert. Voor een thriller was het echter maar weinig spannend. Je weet als lezer al heel snel heel veel, want je kijkt mee door de ogen van alle spelers in het boek. Helaas herken je hierdoor ook direct alle valse sporen: je weet immers al te veel om daar nog in te stinken. Het vele wisselen van personages heeft nog een nadeel: alle personages blijven zo vrij oppervlakkig. Dit past wel bij het boek, want diepgaand wordt het verhaal eigenlijk sowieso nergens. Dit boek draait om het oplossen van de ontvoering en meer niet. Het is rechttoe rechtaan.

Higgins Clark heeft vaker gezegd dat ze de band tussen tweelingen intrigerend vindt en dat merk je meteen aan dit boek. Ze beschrijft een innige band tussen de twee meisjes, die zelfs een eigen taaltje hebben dat ze tegen elkaar brabbelen. Waar dat iets te ver ging, was het moment dat bleek dat de meisjes zelfs telepathie hebben. Daar komt nog bij dat de tweeling voor hun leeftijd wel al héél volwassen is. Ze zijn allebei erg zelfstandig, praten in volledige zinnen en lijken wel heel veel te snappen van de situaties waar ze in belanden. Echter, dat hoeft het leesplezier natuurlijk niet te drukken, als je bereid bent door deze ongeloofwaardigheden heen te kijken of dat zelfs wat vindt toevoegen.

Ben jij op zoek naar een boek waar je op een ontspannen vrijdagavond gewoon simpel doorheen leest, zonder te veel poespas, diepgang of complicaties? Dan zou dit boek best bij je kunnen passen. Sterker nog, dan zou je ook haar andere boeken (Onder mijn huid, Voor de ogen van een kind, Tranen om mijn zusje) eens open kunnen slaan. Heb je liever een boek waar je echt tot de laatste bladzijde ingezogen wordt, met plottwists en échte spanning, dan kun je beter verder zoeken.

Geschreven door
Lisa is behoorlijk vaak met haar neus in de boeken te vinden. Tegenwoordig meestal voor haar rechtenstudie, maar gelukkig ook vaak genoeg voor haar plezier. In haar vrije tijd staat er meestal wel ergens in huis een serie op en ze is een absolute Marvel-geek. Bij Play Watch Read combineert ze met groot plezier al deze grote liefdes.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.