Recensie: Meisjes vermist – Agustín Martínez

Samenvatting
Een spannende thriller die zich afspeelt in de Pyreneeën. Twee vermiste meisjes en een gesloten gemeenschap in een bergdorp. Is de dader onder hen of moeten de rechercheurs uit Madrid het elders zoeken? Spannend tot de laatste bladzijde.
9

Je woont in een klein bergdorp waar de inwoners een hechte gemeenschap vormen en waar ze in de zomer leven van het toerisme. In dit mooie dorp raak je je meest dierbare bezit kwijt, namelijk je elfjarige dochter en haar vriendin. Zijn ze meegenomen of verdwaald? Niemand die iets heeft gezien. Hoe je hiermee om moet gaan als ouders weet niemand. Een spannende thriller gebaseerd op een verhaal dat Martínez hoorde tijdens een vakantie in de Pyreneeën.

“Monteperdido, gelegen in een spectaculaire bergomgeving tussen twee nationale parken in de Centrale Pyreneeën, is een populaire vakantieplaats.” Hier verdwenen twee elfjarige meisjes op klaarlichte dag op weg van school naar huis. Intensief speurwerk door de plaatselijke politie leverde niets op. Vijf jaar later wordt één van de twee meisjes teruggevonden in een auto onder in een ravijn. Ze blijkt nog in leven te zijn, naast haar in de auto zit het levenloze lichaam van een man. Vanuit Madrid komen de rechercheurs Campos en Baín om de zaak te onderzoeken.

De schrijfstijl van Martínez is prettig, er zijn geen onnodig lange zinnen. Het woordgebruik is normaal en de dialogen zijn levendig alsof je er zelf bij aanwezig bent. “Je hoeft echt niet te blijven,” zei Álvaro dankbaar. “Ga maar naar huis. Ik bel je morgen op, dan kun je me afhalen van het station.” “Geen punt, ik ben er aan gewend om hele nachten door te halen,” grapte Gaizka. De beschrijvingen van de omgeving zijn zo dat je de omgeving bijna voor je kunt zien.

“Lucia in de berg, een geest die in de Ixeia huisde, in die uitgestorven tunnel die de mens uit het steen had gehakt, een toevluchtsoord voor de spookverschijningen van Monteperdido”

Het is een boek dat vlot leest en waar je direct in het verhaal terecht komt door de korte kennismaking met de meisjes en hun moeders in het begin van het boek. En direct daarna zijn er korte, op krantenartikelen lijkende stukjes tekst, waarmee de ernst van de situatie geschetst wordt. Martínez stuurt het verhaal verschillende kanten op: we krijgen een inkijkje in het leven van de inspecteurs, de inwoners van Monteperdido en de familie van de slachtoffers. De sturing van de schrijver in de verschillende richtingen zorgt voor ontzettend veel spanning waardoor je het boek niet aan de kant kunt/wilt leggen. Met op het einde een verrassende wending in het verhaal.

De schrijver van Meisjes vermist is Agustín Martínez (1975). Hij is geboren in Lorca, wat zich bevindt in de Spaanse provincie Murcia. Hij heeft gestudeerd aan de Complutense Universiteit van Madrid waar hij een audiovisuele opleiding volgde. Na de universiteit is Martínez een carrière begonnen in de reclame voordat hij zich toelegde op het schrijven van scenario’s. Meisjes vermist is het debuut van Martínez en het is al aan verschillende landen verkocht. De originele titel van het boek is Monteperdido.

Niemand hoort het
Niemand hoort het
Beneden klinkt getik. Maar Paul is de enige die het hoort. Verliest hij zijn verstand… of zijn leven?
Score 4.1 van 5 sterren.
€22,99€18,90
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, woensdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Hasso is allereerst vader van drie kinderen, daarnaast staat hij voor de klas binnen het mbo. Naast zijn gezin en zijn leuke baan leest hij graag een boek, maakt hij goed gebruik van zijn Netflix-account en is hij niet vies van stevige rockmuziek. Op het gebied van boeken probeert hij graag allerlei genres uit.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.