Recensie: Melinda Metz – Als de kat van huis is…

Samenvatting
Als de kat van huis is... is het tweede boek over de bijzondere kat MacGyver. Hij voelt het precies aan als iemand ongelukkig is en gaat vervolgens op avontuur om ervoor te zorgen dat deze persoon toch weer geluk vindt. Dit keer helpt hij zijn oppas Briony, die haar perfecte verloofde bij het altaar heeft laten staan omdat ze misschien toch niet zo gelukkig met hem was. Als de kat van huis is... is een luchtige feelgoodroman, die zeker niet bijzonder is, maar toch lekker wegleest en leuk is om te lezen.
6.5

MacGyver is terug

Met MacGyver is terug bedoelen we nu natuurlijk niet de televisieserie MacGyver, maar de kat. In het eerder verschenen boek Hartendief op pootjes had hij al de hoofdrol en nu is hij terug om opnieuw de nodige avonturen te beleven. Zijn doel? Iedereen gelukkig maken. Hij ruikt het direct als iemand ongelukkig is en geheel op zijn eigen manier weet hij er vervolgens voor te zorgen dat de ongelukkige mens zich toch weer beter gaat voelen. In het eerste boek wist hij al de nodige mensen blij te maken, waaronder zijn baasje Jamie die hij aan de knappe buurman koppelde. Nu zijn Jamie en haar kersverse man David op huwelijksreis en is er eindelijk even rust. Of toch niet?

Briony, het nichtje van Jamie, heeft haar verloofde voor het altaar laten staan en is op de vlucht geslagen. In een poging weg te komen van haar omgeving heeft ze beloofd op de dieren van Jamie en David te passen, die aan de andere kant van het land wonen. De hond van Jamie en David is niet zo’n probleem, maar hoe goed Briony het huis ook afsluit, MacGyver weet altijd een manier te vinden om te ontsnappen. Vooral het verzorgingscomplex in de buurt lijkt MacGyver zijn aandacht te trekken, want daar loopt een knappe eigenaar rond die hij uitermate geschikt vindt om Briony weer gelukkig te maken.

De gedachtes van een kat

Het hele idee van een kat in de hoofdrol is best origineel en ook eigenlijk best vermakelijk om te lezen. Het boek is vanuit verschillende perspectieven geschreven, en één daarvan is vanzelfsprekend die van de kat MacGyver. Het is best komisch om de gedachten van een kat te lezen en hoe deze besluit dat mensen maar domme wezens zijn en dat hij er altijd maar weer voor moet zorgen dat ze gelukkig worden. Ook de hond is natuurlijk een totaal achterlijk wezen, maar ja, hij moet er nou eenmaal mee samenwonen en soms komt die domme hond toch nog van pas. Erg realistisch zijn de kattengedachtes niet, maar dat moet je als lezer (en waarschijnlijk kattenliefhebber, gezien de keuze voor dit boek) maar even voor lief nemen.

Melinda Metz

Melinda Metz studeerde Engels en was onder meer coauteur van de Roswell High-serie, waar de tv-serie Roswell op werd gebaseerd. Ze werd genomineerd voor een Edgar Award voor haar Wright and Wrong-serie, maar werd in Nederland eigenlijk vooral bekend door haar eerdere boek over de kat MacGyver: Hartendief op pootjes, dat een jaar geleden uitkwam.

Luchtige feelgood

Als de kat van huis is… is zo’n typisch feelgood-boek. Bij vlagen best grappig, leuk om te lezen, maar niet heel bijzonder. Er mist wat diepgang in het verhaal en het is allemaal vrij voorspelbaar. Het is een vrij luchtig boek dat je binnen no-time uitleest. Je kan het boek prima los lezen zonder eerst het eerste deel gelezen te hebben, maar natuurlijk is het leuker voor het totaalbeeld om toch eerst Hartendief op pootjes te lezen. In eerste instantie zou je denken dat de boeken vrijwel hetzelfde zijn, maar dan met andere hoofdrolspelers, maar dat is gelukkig niet helemaal zo.

In het eerste boek lag de focus op de cadeautjes die MacGyver bij iedereen langs bracht, maar die cadeautjes zijn in dit tweede deel een stuk minder belangrijk (hoewel ze wel aanwezig zijn). In dit boek is er echter een spannend mysterie toegevoegd dat opgelost dient te worden. Er is namelijk iemand die het verzorgingscomplex probeert te saboteren. Behalve dat MacGyver dit keer dus weer allemaal eenzame mensen bij elkaar weet te brengen, is hij natuurlijk ook degene die zorgt dat het mysterie uiteindelijk opgelost wordt en de dader gepakt wordt.

Als de kat van huis is
Als de kat van huis is
Score 4.4 van 5 sterren.
€17,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.