Recensie: Nathalie Pagie – De Trip

Summary
De Trip is het vierde boek met Tara en Diego in de hoofdrol, maar valt ook prima te lezen zonder dat je de voorgaande boeken kent. In dit deel zijn journalisten Tara en Diego op Hawaï waar een televisieprogramma (De Trip) wordt opgenomen. Bij aankomst in Hawaï ontmoet Tara een intrigerende vrouw die zegt haar te kunnen helpen met het terughalen van herinneringen uit het verleden. Terwijl Tara zich steeds meer verdiept in deze natuurgenezeres, komt Diego in de problemen bij het tv programma en ondertussen staat er ook nog een vulkaan op uitbarsten. Er gebeurt dus veel en het is een spannend boek, maar helaas is het soms wel wat voorspelbaar en mist het wat diepgang.
6

Avonturen in de zon

Journalisten Tara en Diego hebben het goed voor elkaar want ze zitten voor hun werk namelijk lekker in het zonnige Hawaï. Diego werkt er als scriptschrijver voor een tv-programma genaamd De Trip, en Tara mag voor dagblad De Dageraad daar dan weer over vloggen. De Trip is een survivalprogramma dat internationaal wordt uitgezonden en waaraan verschillende stellen uit verschillende landen het tegen elkaar opnemen. Als een Nederlandse kandidaat uitvalt besluit Diego om zijn plaats in te nemen, maar is hij daar wel sterk genoeg voor?

Ondertussen is Tara bezig met iets geheel anders. Bij aankomst op het vliegveld is ze namelijk aangesproken door de mysterieuze Cassandra, die beweert dat ze Tara kan helpen met het terughalen van herinneringen die ze kwijt is. Tara is nieuwsgierig, maar voelt ook dat er iets niet helemaal klopt. Ze gaat dan ook in behandeling bij Cassandra, maar doet ondertussen ook stiekem onderzoek. Hoe meer ze te weten komt hoe gevaarlijker Cassandra lijkt, maar ze is ook de enige die Tara kan helpen met haar herinneringen. En alsof dit nog niet genoeg is staat er ook nog eens een vulkaan op uitbarsten. Hawaï wordt daardoor steeds avontuurlijker en gevaarlijker.

Tara en Diego

Hoewel je De Trip prima als los boek kan lezen, is het niet het eerste boek over Tara en Diego. Het duo ging van start in het boek Paradijsvogels, kwam vervolgens terug in Casa Familia, beleefde daarna nog een avontuur in Rio Grande en nu zijn ze terug in dit vierde boek. Elk boek staat redelijk op zichzelf, maar toch is het wel leuk om ze allemaal op volgorde te lezen. In De Trip wordt toch wel een aantal keer terugverwezen naar Rio Grande, vooral omdat Diego nog niet volledig hersteld is van wat er daar gebeurde.

In elk boek in de Tara en Diego-serie is de hoofdrol echter toch voor Tara weggelegd. Ze krijgt een heel aantal meer bladzijdes toebedeeld dan haar mannelijke tegenhanger Diego. De titel van dit boek lijkt dan ook een beetje vreemd gekozen. Hoewel het tv programma De Trip de reden is dat het duo zich in Hawaï bevindt, is Tara meer met andere dingen bezig dan met de survivalshow. Ze is vooral in de ban van natuurgenezeres Cassandra, die zich op een ander eiland bevindt dan het eiland waar de tv-opnames zijn.

Zweverig spannend

Schrijfster Nathalie Pagie heeft een vrij vlotte schrijfstijl waardoor je het boek zo uitleest. De Trip is een spannend en intrigerend boek, maar mist soms wel een beetje diepgang. Ook is het bij vlagen wel wat voorspelbaar, maar toch blijft het leuk genoeg om toch door te willen lezen. Er gebeurt veel op verschillende plekken en ondertussen is daar ook nog de dreiging van de vulkaan die op uitbarsten staat. Een beetje zweverig is het boek soms ook wel, want Cassandra maakt contact met de overleden familie van Tara en weet dingen die ze eigenlijk niet zou kunnen weten.

Al met al heeft De Trip een goede amusementswaarde en is het een heerlijk boek om zo even weg te lezen als je toe bent aan wat luchtige spanning. Mocht je nog een tripje naar een zonnig oord op de planning hebben staan deze zomer dan is dit ook zeker een boek dat je lekker mee kan nemen naar het strand. De Trip valt niet onder de thrillers die je hart sneller doen kloppen van de spanning, maar is wel intrigerend genoeg, actievol en leest lekker vlot weg.

De trip
De trip
Score 4.0 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.