Recensie: Nathalie Pagie – Rio Grande

Samenvatting
Rio Grande verteld het verhaal van journaliste Tara die samen met undercoveragent Jay naar Mexico vertrekt. Zij om een collega te zoeken en hij om te infiltreren in een motorbende. Spannend geschreven door de Nederlandse schrijfster Nathalie Pagie die er voor zorgt dat je het boek binnen no-time weer uithebt.
7.5

Een reis naar Mexico

Tara is een onderzoeksjournaliste die het momenteel zonder haar collega Diego moet doen. Hij is namelijk vertrokken op een rondreis door Mexico waar zijn roots liggen. Diego’s vrouw vermoedt echter dat er iets niet klopt en dat Diego vermist geraakt is. Tara besluit daarop om naar Mexico af te reizen om dit uit te zoeken, maar voor ze hier toestemming voor kan vragen aan haar baas, komt haar baas met een ander voorstel. Hij vraagt haar om de mysterieuze undercoveragent Jay te vergezellen die voor een zaak op reis moet en een contactpersoon nodig heeft. En laat die reis Jay nou net naar Mexico brengen.

Tara grijpt deze kans dan ook direct aan en vertrekt met Jay naar Mexico waar Jay moeten infiltreren in de beruchte motorbende Escorpiones. Net als Jay kan ook Tara goed motorrijden en samen reizen ze dan ook op de motor door Mexico op weg naar het trailerpark waar de (Nederlandse) baas van de Escorpiones zich schuilhoudt. De weg die ze afleggen is niet zonder gevaren en het is dan ook maar de vraag of alles goed zal aflopen. Zal het Tara lukken haar collega te vinden?

Van eigen bodem

Hoewel haar naam het misschien niet direct doet vermoeden, komt Nathalie Pagie gewoon uit ons eigen kikkerlandje. Ze werd geboren in 1974 en woont samen met haar man en twee kinderen in Breda. In 2013 verscheen haar eerste boek De toneelclub en daarna schreef ze er bijna elk jaar weer een. In 2015 verscheen De campus, in 2015 Paradijsvogels, in 2017 Casa Familia en tot slot kwam ze in 2018 dus met Rio Grande. Dat zijn vrij veel boeken in een relatief korte tijd, maar schrijven kan ze wel.

De snelheid lijkt bij Nathalie Pagie te horen, want behalve dat ze vrij snel schrijft, houdt ze er ook een vlotte schrijfstijl op na. Rio Grande is dan ook een boek geworden dat lekker vlot wegleest en dat je binnen een mum van tijd weer uithebt. Het is een spannend boek dat goed geschreven is en waar niet direct veel op aan te merken valt. Toch heeft de snelle spanning ook een nadeel, want het maakt dat het boek net niet zo intens wordt dat deze echt blijft hangen. Het is een heerlijk boek om te lezen en absoluut een aanrader als je zin hebt in een vlotte thriller, maar het is niet een boek dat je vervolgens lang bijblijft.

Dat was een vergissing. Nu moest ze er zelf heen, naar het hol van de leeuw, ze had geen keuze. Als ze niet snel vrijwillig ging, kwamen ze haar halen, daar twijfelde ze niet aan.

Tara

Hoewel Nathalie Pagie dus gewoon in Brabant woont, spelen de meeste van haar boeken zich af in het buitenland. Vaak op plaatsen waar ze zelf geweest is. Zo ook het boek Rio Grande dat zich dus voornamelijk in Mexico afspeelt. Dit is overigens niet het eerste boek over de journaliste Tara. Het verhaal van Tara begint al in Paradijsvogels en ook in Casa Familia speelt Tara de hoofdrol. Het is dus wel leuk om eerst deze boeken te lezen voor je aan Rio Grande begint, maar noodzakelijk is het absoluut niet. Alle boeken kunnen namelijk prima los van elkaar gelezen worden.

De verhaallijn van Tara is overigens niet de enige in het boek. Er worden verschillende personages gevolgd en het is natuurlijk de vraag wanneer deze lijnen met elkaar verbonden worden. Soms is het een beetje lastig omschakelen naar een ander personage en dit heeft vooral te maken met de namen. Als je niet zo thuis bent in de Mexicaanse namen of als je gewoon niet goed bent in namen onthouden over het algemeen, dan kunnen al die namen die eindigen op een ‘o’ nog wel moeilijk uit elkaar te houden zijn. Diego, Alberto, Chico, Carlo. Even opletten dus want voor je het weet ben je alweer bij de volgende ‘o’. Desalniettemin is Rio Grande uiteindelijk een prima thriller geworden die je zeker moet lezen als je van actievolle spanning houdt.

De kinderen die het bos in gingen
De kinderen die het bos in gingen
Een Charlie Lager-Thriller
Score 4.1 van 5 sterren.
€24,99
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, woensdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.