Recensie: Nora Roberts – Een fonkelend spoor

Summary
Een fonkelend spoor vertelt het verhaal van Adrianne die een moeilijke jeugd gehad heeft en haar vader wil laten boeten door zijn kostbaarste bezit te stelen. Dit gaat echter niet zo makkelijk, want Interpol adviseur Philip Chamberlain zit haar op de hielen. Wat begint als een mooi, interessant en spannend verhaal, eindigt uiteindelijk (helaas) in een simpel liefdesverhaal. Voor wie de sterkere boeken van Nora Roberts van de laatste jaren gewend is zal dit dan ook een tegenvaller zijn.
6

Diamonds are forever

Adrianne heeft geen gemakkelijke jeugd, maar wel een hele belangrijke titel. Ze mag zichzelf namelijk prinses noemen. Vooral als ze volwassen is levert haar dit de nodige voordelen op want ze wordt uitgenodigd op de meest exclusieve feesten en ontmoet veel belangrijke mensen. Handig voor haar, want ze is aan het oefenen om de belangrijkste roof ooit te kunnen doen. Ze wil namelijk het onbetaalbare collier de Zon en Maan stelen van haar alles behalve vriendelijke vader.

Terwijl Adrianne stiekem oefent door de arrogante rijken te beroven van hun kostbare diamanten, komt er onverwachts opeens een klein probleempje de hoek om. Philip Chamberlain is adviseur van Interpol en is op jacht naar de slimme juwelendief die de laatste tijd steeds vaker toeslaat. Zal het Adrianne lukken om uit zijn handen te blijven? En wil ze eigenlijk wel uit zijn handen blijven? Langzaam maar zeker bloeit er namelijk ook nog iets op tussen hen.

Met de kennis die ze had opgedaan, en met veel oefenen, was ze nu in staat binnen drie kwartier Rose Sparrow te worden, de vriendin van De Schaduw. Ze gebruikte gekleurde contactlenzen om haar zwarte ogen donkergrijs te laten lijken. Daarna fabriceerde ze als een volleerd grimeur overtuigende wallen onder haar ogen, een iets grotere neus en net even wat bollere wangen dan ze van zichzelf had.

Terug in de tijd

Hoewel Een fonkelend spoor onlangs nieuw werd uitgebracht, werd het origineel al in 1988 geschreven. De eerste Nederlandse vertaling verscheen vervolgens in 1992. Het boek is dus eigenlijk al zo’n dertig jaar oud en ondanks deze hernieuwde uitgave valt dat wel op als je het boek leest. Hoewel het taalgebruik niet zozeer ouderwets te noemen is, zijn sommige opvattingen en manieren van doen in het boek dat wel.

Het boek zelf kent ook een paar verschillende tijdswissels. Zo start het eerste hoofdstuk in 1989 om bij het tweede hoofdstuk terug te gaan naar 1968. Het eerste hoofdstuk is dan ook eigenlijk een soort vooruitblik van wat er komen gaat en in het tweede hoofdstuk begint het verhaal echt met de hoofdpersoon Adrianne, die dan pas vijf jaar oud is. We zien hoe ze opgroeit onder haar strenge vader, de Sjeik van Jaquir, en langzaam vooruit gaand in de tijd zien we later hoe ze zich door de wereld heen worstelt als ze volwassen is.

Nora Roberts

Nora Roberts heeft al meer dan 225 titels op haar naam staan, waarvan in totaal meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht zijn. Veel van haar boeken komen op bestsellerlijsten terecht en de kans dat je wel eens een boek van haar gelezen hebt is groot. In het begin schreef ze vooral wat simpele romannetjes, om vervolgens steeds meer diepgang in haar boeken aan te brengen. Ook begon ze in steeds meer genres te schrijven en behalve romans heeft ze ondertussen ook veel misdaadboeken uitgebracht onder het pseudoniem J.D. Robb en onlangs startte ze ook met een fantasyreeks.

Steeds iets minder

Hoewel Nora Roberts steeds meer groeide in haar boeken, is dit nog een boek dat vrij aan het begin van haar carrière uitkwam. In het begin van Een fonkelend spoor merk je dat nog niet zo zeer. Het boek is mooi geschreven, interessant, dramatisch en ook zelfs wat spannend. Je leeft mee met Adrianne en haar lastige leven. Nadat Philip Chamberlain echter in beeld is gekomen verandert dit langzaam. In het begin valt het nog mee, maar net iets over de helft van het boek verdwijnt het interessante, dramatische en spannende om plaats te maken voor een simpel liefdesromannetje. Voor sommigen misschien ook leuk om te lezen, maar het doet toch wat afbreuk aan het goede begin. Al met al is het boek dus best vermakelijk, maar voor wie de goede boeken van Nora Roberts van de laatste jaren gewend is, is het toch een tegenvaller.

Sam Porter 3 -   Vergeef me
Sam Porter 3 - Vergeef me
Score 4.7 van 5 sterren.
€22,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.