Recensie: Nora Roberts – Vanuit het duister

Summary
Dat de plaag het grootste gedeelte van de bevolking wegvaagde van de aarde is ondertussen al meer dan tien jaar geleden. Fallon is inmiddels al bijna dertien en maakt zich klaar om De Ene te worden, degene die weer licht in de duisternis kan brengen. Wat volgt is een zeer boeiend en ook zeker een erg spannend verhaal, dat weer uitstekend geschreven is door Nora Roberts. Dit tweede deel van de De bron-serie is zelfs nog een tikje beter dan zijn voorganger.
8.5

De bron – deel twee

Iets minder dan een jaar geleden verscheen het boek Het begin, de eerste poging van Nora Roberts om een fantasyboek te schrijven en de start van een nieuwe reeks met de naam De bron. Het begin vertelt het verhaal van een plaag die over de wereld trekt en bijna iedereen laat sterven. Toch zijn er ook mensen die immuun lijken te zijn of speciale krachten ontwikkelen. Er worden verschillende mensen gevolgd, waaronder Lana die hoogzwanger is en uiteindelijk bevalt van een dochter die De Ene blijkt te zijn.

Vanuit het duister is het vervolg op dit verhaal en speelt zich meer dan tien jaar later af. Nog steeds is de wereld een gevaarlijke plek waar niet iedereen weet te overleven. Lana en haar nieuwe gezin leven echter nog steeds en haar dochter bereikt bijna de leeftijd waarop ze een belangrijke keuze zal moeten maken: gaat ze met de mysterieuze vreemdeling mee die haar wil trainen en voorbereiden op de toekomst als de uitverkorene? Of blijft ze bij haar ouders en broertjes op de boerderij, waar het veilig is?

Hij zag en hoorde niets, alleen het meisje, met haar armen wijd en haar lichaam zo roerloos als een standbeeld. En haar gezicht, dacht hij, lichtgevend.
Er verstreek een minuut, daarna nog een en toen een derde. Hij overwoog haar tegen te houden, haar te zeggen dat ze het een andere keer kon proberen.
Toen hoorde hij de zwerm.
De lucht werd gevuld met een intens, indringend gezoem, en Fallon bleef stilstaan. De wolk, een werveling, kwam het bos uit zoeven. Zijn instinct was om naar haar toe te rennen, haar weg te trekken, naar binnen waar het veilig was.
Voordat hij in beweging kwam, deed ze haar ogen open. En ze straalde.

De Ene

Fallon is De Ene, de uitverkorene die weer licht in de duisternis kan brengen. Zo voelt ze zich echter helemaal niet, met haar bijna dertien jaar is ze gewoon een beginnende puber. Ze heeft het leven van voor de plaag nooit gekend, maar weet dat ze blij mag zijn dat ze veilig is opgegroeid op de boerderij. Ze kan echter niet voor eeuwig daar blijven. Ze moet doen wat het lot bepaald heeft en daarom besluit ze met de eeuwenoude Malick mee te gaan. In zijn huisje in het bos leert ze alles wat ze nodig heeft om de strijd aan te gaan met het duister.

Het verhaal van De Ene zorgt ervoor dat dit tweede deel heel anders voelt dan het eerste deel. In het eerste boek gebeurde er heel veel in een korte tijd. Er werden bovendien een heleboel verschillende personen gevolgd die bij elkaar kwamen en soms ook weer uit elkaar gingen. Vanuit het duister richt zich echter voornamelijk op Fallon en hoe zij zich klaarmaakt voor de grote strijd. Hierdoor valt het boek bijna los te lezen, ware het niet dat je dan een groot stuk achtergrondinformatie mist en er vooral tegen het einde aan opeens toch wel veel oude bekenden voorbij komen.

Een beter vervolg

Het gebeurt niet heel vaak, maar in dit geval mag gezegd worden dat het vervolg misschien wel beter is dan het eerste boek. Dit komt vooral omdat er meer rust lijkt te zijn en het verhaal zich zo op Fallon focust. Schrik niet van het woordje rust, het boek is nergens saai of traag te noemen. Het verhaal is spannend, goed doordacht en bijzonder interessant. Schrijfster Nora Roberts weet met haar jarenlange schrijfervaring precies hoe ze een verhaal boeiend kan overbrengen en dat haar fantasie dan vervolgens ook nog zulke mooie werelden kan verzinnen zorgt er daarbij gelijk voor dat je dit boek niet meer weg kan leggen.

Vanuit het duister is een absolute must-read voor de fantasyfans. Natuurlijk moet je daarvoor wel eerst even het eerste deel lezen, maar dat is ook zeker geen straf. Vooral niet als je nu al in gedachte neemt dat dit tweede deel nog veel leuker is. Met dit tweede boek is de serie echter nog niet afgelopen, dus maak je ook maar alvast klaar voor een spannend vervolg.

De bron 2 -   Vanuit het duister
De bron 2 - Vanuit het duister
Een nieuwe macht in opkomst
Score 4.6 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Written by
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.