Recensie: Sandra Brown – Door het vuur

Samenvatting
Journaliste Kerra probeert haar carrière een boost te geven door een interview te regelen met de beroemde Franklin Trapper. Helaas loopt dat interview niet helemaal volgens plan en ze overleeft het maar net. Samen met de zoon van Trapper gaat ze op onderzoek uit wat zorgt voor spanning maar vooral ook veel passie. Het is geen diepgaand verhaal geworden en hier en daar redelijk voorspelbaar, maar toch is het een boek dat lekker wegleest en prima weet te vermaken.
6.5

Een belangrijk interview

Kerra Bailey is een bekende persoonlijkheid op televisie door haar vaak diepgaande interviews. Voor haar volgende interview heeft ze een heel bijzonder iemand in gedachten: Franklin Trapper. Hij werd een beroemdheid toen hij na een aanslag verschillende mensen uit het hotel wist te redden waar de bommen ontploft waren. Jarenlang was hij regelmatig op tv, totdat hij opeens stopte en niemand meer wilde spreken. Hij weigert elk interview, maar Kerra is vastberaden en gaat zelfs zo ver dat ze via zijn zoon een interview probeert te regelen.

Uiteindelijk lukt het Kerra om Franklin Trapper over te halen en ze is van plan daar iets bijzonders van te maken. Niet alleen het feit dat ze Franklin Trapper voor de camera krijgt zal een groot succes zijn, ze heeft zelf ook nog een bijzonder geheim dat ze wereldkundig wil maken. Het interview eindigt echter niet zoals ze verwacht had, ze moet namelijk opeens rennen voor haar leven. Al gauw blijkt dat er een aantal personen niet zo blij zijn dat Kerra en Franklin Trapper elkaar spreken.

Spanning en romantiek

Schrijfster Sandra Brown is geboren en getogen in Texas. Ze was model, actrice en tv-presentatrice totdat ze begon met schrijven. Haar man daagde haar in 1981 uit om te gaan schrijven en dat deed ze. Ze begon met het schrijven van simpele romans die verschenen in onder andere de Harlequin- en de Candlelight-series. Inmiddels richt ze zich vooral op de romantische spanning en in 2008 werd ze zelfs door de International Thriller Writers uitgeroepen tot Thriller Master.

Door het vuur is ook weer een echt Sandra Brown-boek met een goeie mix van spanning en romantiek. Het is vlot geschreven en leest even vlot weg. Het is niet zo dat de spanning enorm goed opgebouwd wordt, het is meer een actievolle spanning. De romantiek in het boek is eigenlijk meer van het soort zinderende passie en draait meer om de seks dan om mensen die verliefd op elkaar worden. Eigenlijk is het allemaal vrij simpel, maar daardoor niet minder leuk om te lezen. Het is een heerlijk boek voor tussendoor dat je binnen no-time uitleest.

Wie had geprobeerd de deur open te maken?
Niet de Majoor. Hij zou haar hebben geantwoord en waarom zou hij bovendien aan de deur hebben gerammeld? Hij wist dat ze daarbinnen zat. Niet de daders, die stonden toen nog voor het huis. Zou er zich ergens een medeplichtige in het huis verborgen hebben gehouden?

Geheimen en passie

De vraag is dan natuurlijk, voor wie valt de leuke journaliste Kerra? Een klein spoileralertje, maar dat is natuurlijk de knappe en geheimzinnige zoon van Franklin Trapper. Nadat ze hem overgehaald heeft om een interview met zijn vader te regelen, achtervolgt hij haar opeens overal. Is dat omdat hij haar zo leuk vindt? Of zit er een andere reden achter? Is hij eigenlijk wel te vertrouwen? Of heeft hij er misschien iets mee te maken dat Kerra en zijn vader opeens aangevallen werden?

Er zijn enorm veel geheimen die langskomen, maar geen daarvan laat je van je stoel rollen van verbazing. Het laat zich allemaal vrij makkelijk raden wie er wel en niet te vertrouwen zijn, hoewel… Op het einde is er toch misschien nog een klein onverwachts plottwistje. Zoals eerder al genoemd, moet je er misschien niet te veel van verwachten, maar vermakelijk is het boek wel. Je leest dit boek dan ook niet om zijn diepgang en intense spanning, maar juist om de luchtige complotten en de zinderende passie.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan - PS4
The Dark Pictures Anthology: Man of Medan - PS4
Score 4.2 van 5 sterren.
€21,25
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Merel is vooral een filmliefhebber die bijna elke week wel in de bioscoop te vinden is, vaak samen met redacteur Michael. Ze kijkt echter ook graag series, leest veel boeken en is tegenwoordig zelfs begonnen met gamen. Druk, druk, druk dus. Maar wel met leuke dingen waarover jullie alles kunnen lezen op de website.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.