Stéphane Garnier – Geluk is een kat

Samenvatting
Hoe word je een kat in 30 dagen? Stéphane Garnier neemt je ook in dit boek weer mee in de wereld, denkwijzen en maniertjes van katten. Het doel: de lezer gelukkiger maken door te leven als dit harige huisdier. Het boek staat vol met opvattingen van katten, maar geeft ook opdrachten in de vorm van puzzels en experimenten die je in de praktijk kunt toepassen. Het boek geeft handvatten op zoek naar geluk, maar als lezer heeft het de voorkeur om een kattenliefhebber zijn.
6

Volg het advies van de kat

“En wat als wij net als de kat… zouden beslissen om elke dag onze smartphones een paar uur weg te leggen? Of om nee te zeggen tegen wat wij niet willen en wat niet bij ons past?” Het zijn slechts twee voorbeelden die Garnier aanhaalt in zijn boek op weg naar geluk: als een kat. Stapsgewijs leer je steeds meer over de denkwijzen van katten, hoe zij gelukkig zijn in hun simpele leven, terwijl de mens in veel situaties beren op de weg ziet of zich schikt naar hoe de maatschappij verwacht hoe men zich moet gedragen.

Door te denken als een kat worden moeilijke levensthema’s ineens inzichtelijk en tastbaar. Na iedere dag met een nieuw thema, wordt de lezer aan het werk gezet met een opdracht. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met de vraag: heb je vandaag het advies van de kat gevolgd? Waarbij gekozen kan worden uit ja, nee of de kat komt (als je nog even de tijd nodig hebt om je aan te zetten tot het doen van deze opdracht). 30 dagen en ruim 200 bladzijden verder, kun je achterin het boek bevestigen of je wel of geen kat bent geworden. Hoe vaak heb je ‘ja’ ingevuld op bovenstaande vraag? Is dit vaker dan nee, dan ben je een kat geworden.

Persoonlijke kattenverhalen

Het boek bestaat uit dertig kleine hoofdstukken die ieder een dag voorstellen. Elke dag heeft een eigen thema op weg naar gelukkig zijn als een kat. Hierin staat uitleg over hoe je dit onderwerp als een kat kunt aanpakken en begint met een uitleg waarin de kat aan het woord is. Vervolgens geeft Garnier toelichting op het onderwerp van die dag. Dit doet hij regelmatig aan de hand van persoonlijke anekdotes wat het thema inzichtelijk en herkenbaar maakt en waarin hij de ik-vorm niet schuwt.

Waardevol, vooral voor de kattenliefhebber

Geluk is een kat is een handig en positief doeboek dat door het perspectief van de kat grappig bedoeld is, maar zeker ook een serieuze insteek heeft. De opvattingen en opdrachten die bij elk hoofdstuk beschreven staan laten de lezer nadenken over zijn of haar leven: hoe dit nu wordt geleid en wat er veranderd kan worden om gelukkiger te worden.

In de dertig dagen en thema’s die aan bod komen, zijn sommige onderwerpen wel wat overlappend met andere. Wellicht had Garnier kunnen kiezen voor een kleiner aantal dagen om zo to-the-point en creatief te blijven. Daarnaast is het voor het lezen van het boek wel gewenst dat de lezer een voorliefde voor katten heeft. Soms is het hierdoor anders moeilijk om je te kunnen en willen verplaatsen in de geest van dit huisdier. Al met al geeft het boek nuttige inzichten en biedt het een hulpmiddel op weg naar een gelukkiger leven, los van het wel of niet ‘worden van een kat’.

Over de auteur

Stéphane Garnier is een Franse schrijver en journalist afkomstig uit Lyon. Eerder bracht hij onder meer de bestseller Doe en denk als een kat uit die vertaald werd in 37 talen en waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Vorig jaar december kwam tevens het boek Geluk is een panda uit waarin hij geluk omschrijft aan de hand van een ander dier. Garnier schrijft over humor, maar ook over politiek. Daarnaast deed Garnier ervaring op als hotelmanager, barista, makelaar, websitebouwer, timmerman, dichter en autoverkoper. Als groot kattenvriend dienen deze dieren regelmatig als inspiratie voor zijn boeken.

Geluk is een kat
Geluk is een kat
Word een kat in 30 dagen
Score 4.7 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.