Recensie: Taran Matharu – De uitdager (Contender 2)

Samenvatting
De uitdager is het tweede deel in de Contender-serie van Taran Matharu. In dit tweede deel volg je Cade en zijn vrienden verder in hun avontuur. In dit deel moeten ze zich ook voorbereiden op de tweede kwalificatieronde. Het is een spannend boek en Taran Matharu geeft je als lezer een goede afwisseling tussen rustige en spannende passages. Er is wat meer diepgang dan in het eerste deel en het boek leest weer lekker vlot weg! Het is dus een prima young adult.
8

Het spel

De uitdager is het tweede deel in de Contender-serie van Taran Matharu. In dit tweede deel blijven we Cade volgen in zijn avontuur. Cade en zijn vrienden hebben namelijk de kwalificatieronde van het dodelijke spel dat de mysterieuze opperheren met de planeten spelen overleefd. Ze krijgen bijna geen tijd om te rouwen om hun overleden vrienden die tijdens de eerste kwalificatieronde zijn gesneuveld, aangezien ze zich moeten voorbereiden voor de tweede ronde. Cade en zijn vrienden moeten weer de jungle in om wapens te zoeken voor een nieuw duel en tijdens deze missie komen ze anderen tegen. Onderling zijn er misschien wat onenigheden binnen de groep, maar toch moeten ze zien samen te werken om zich voor te kunnen bereiden op de tweede ronde.

Maar Amber… Zij klampte zich aan die hoop op vereniging vast als een reden om in leven te blijven. Cade kon het haar niet kwalijk nemen. Hij was jaloers op haar optimisme.

Tijdens hun uitstapje naar de jungle om op zoek te gaan naar wapens en eten komen ze andere mensen tegen. Deze mensen blijken slavenhandelaren te zijn en hebben hun eigen agenda. Ze nemen Cade en zijn vrienden in gevangenschap. Doordat Cade een van de meest moderne mensen is die rondloopt op de planeet is hij ontzettend veel waard. De koning blijkt interesse te hebben en nodigt Cade uit. Hier krijgt hij te horen dat er een toernooi zal worden gespeeld om te zorgen voor entertainment voor de koning. Cade en zijn vrienden zullen zich hierop voor moeten bereiden en tegelijkertijd moeten ze rekening houden met het andere gevecht dat hen te wachten staat. De voorbereidingen lopen niet altijd even soepel en de concurrentie blijkt goed te zijn. Het zijn dus spannende tijden voor Cade en zijn vrienden en er staat hun een hoop te wachten. Zullen ze het allemaal overleven?

Leuk en vlot

De tijd in het boek vliegt voorbij en zo ook de avonturen die Cade meemaakt. Het boek is vlot geschreven en de verschillende gebeurtenissen volgen elkaar vlot op. Ook weet Taran Matharu de afwisseling tussen rustige en spannende momenten goed te brengen. Er is een aantal moeilijke momenten voor de personages en deze worden ook goed gebracht door Taran Matharu. Het gaat ze niet te makkelijk af, maar toch is het eind goed al goed. De verhaallijn maakt je wel erg benieuwd naar waar het in het volgende boek naartoe gaat.

Het eerste deel van deze serie voelde als een lange inleiding en in dit deel krijg je dan ook meer te weten over de wereld en hoe het in elkaar zit. Ook wat betreft de mogelijke romance krijg je wat meer te lezen in dit tweede deel, al is het nog steeds wel pril. Verder ontmoet je als lezer ook een boel nieuwe personages en worden de personages uit deel 1 wel wat meer uitgediept. Wel is het zo dat er nog een vervolg komt en het eind van dit boek niet helemaal het einde is. Er zal dus nog van alles gaan gebeuren in het volgende deel en waarschijnlijk krijg je dan nog meer te weten over de personages en hoe het zal aflopen. Het vervolg is dus zeker iets om naar uit te kijken!

Taran Matharu

Taran Matharu is een vrij jonge schrijver uit Londen. Hij is al jong begonnen met schrijven en hij publiceerde een aantal verhalen op Wattpad. Zijn passie voor lezen en schrijven kun je duidelijk terugzien in zijn boeken. Je kunt hem kennen van The Summoner-serie, bestaande uit vier delen en een aantal short stories, of van het eerste boek van de Contender-serie: De uitverkorene. De recensie van het laatstgenoemde boek kreeg van ons een 8!

Siska Schorn
Geschreven door
Siska Schorn is een 21-jarige Social Work studente met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.