Recensie: V.E. Schwab – De kleuren van licht

Samenvatting
De kleuren van licht is het laatste deel in de Schemering-trilogie. Het einde is misschien niet zo spectaculair als gehoopt en de vele gebeurtenissen maken het boek iets te druk, maar ondanks dat is het wel een leuk boek om te lezen. De personages zijn sterk geschreven en sommige personages worden in dit deel nog meer uitgediept. Dit zorgt ervoor dat je een volledig beeld krijgt van iedereen en met een gerust hart de serie uit kunt lezen.
7

Strijd tegen het kwaad

De kleuren van licht is het spannende einde van de Schemering-trilogie. Het gaat verder waar De kleuren van schaduw is geëindigd. De strijd tegen het kwaad gaat door en er zijn onverwachte wendingen. De balans van de vier Londens staat op het punt te breken en er werpt zich een duistere schaduw over Rood Londen. Loyaliteit speelt in dit verhaal een grote rol voor Kell en voor Lila is het de magie die de grootste rol speelt. Zal zij de magie op tijd beheersen? Of zal de magie haar overnemen? Hoe kunnen ze de stad tegen de duistere schaduw beschermen? Ook keert er een oude vijand terug en Alucard Emery bereidt zich voor op een race tegen de klok. Zal de troon worden overgenomen door een vijand in de schaduwen?

In dit laatste deel gebeurt er zo ontzettend veel. Het dikke boek is zo’n achtbaan van verschillende gebeurtenissen dat je aan het eind al weer bent vergeten wat er allemaal is gebeurd. Het is op sommige gebieden een beetje langdradig en de drang om door te lezen is er niet per se, maar dat neemt niet weg dat de serie goed is geschreven en goed in elkaar zit. Je moet er misschien even doorheen bijten, maar het is het wel waard. Dit klinkt natuurlijk een beetje tegenstrijdig, ook omdat het einde niet zo spectaculair is als je zou verwachten, maar het boek is een mooie afsluiter voor de serie. Aan het eind weet je dat het goed is op deze manier. Het is niet heel spectaculair, maar gewoon leuk om eens te lezen.

Sterk geschreven

Er worden een aantal personages beter uitgediept, waardoor je meer achtergrondinformatie krijgt over bepaalde mensen. En ook de personages die in eerdere boeken al ruimschoots werden omschreven komen uitgebreid terug in dit derde deel. De rode lijnen van de persoonlijkheden van de personages zijn erg sterk en geloofwaardig. In dit derde deel komt ook een beetje romantiek kijken, maar dit is voornamelijk bijzaak. De manier waarop V.E. Schwab hiermee omgaat is erg mooi. Ze maakt het niet te groot en zorgt ervoor dat het geloofwaardig uit de verf komt. Hierdoor is het dus ook niet storend, wat vaak wel het geval is.

Tevens is er zeker spanning in het boek door de vele gebeurtenissen. Doordat er zoveel verschillende dingen gebeuren voelt het boek een beetje te druk aan. Tuurlijk, er gebeurt nou eenmaal veel, maar dit zorgt er helaas wel voor dat er weinig vooruitgang lijkt te zijn in het avontuur van Kell en Lila. Ze hebben verschillende tegenslagen en het zit ze tegelijkertijd ook heel erg mee. Hierdoor krijg je het gevoel dat het allemaal erg lang duurt en steeds maar heen en weer blijft gaan. Er gebeurt wel veel, maar ook weer niet, waardoor het soms wat langdradig aanvoelt. Wel is het zo dat het verhaal wel af is aan het einde. Het is een mooie trilogie die je wel in je kast wilt hebben, maar niet per se een tweede keer zou willen lezen.

Hij zat in hun geesten. Hij zat in hun lichamen. Hij fluisterde in hun hoofden en stroomde door hun bloed. Hij was in iedereen en aan niemand gebonden.

V.E. Schwab

Victoria Elizabeth Schwab is een fantasyauteur uit Amerika. Ze woont wisselend in Amerika, Frankrijk en Engeland. Je kunt haar onder andere kennen van haar roman Vicious of van de andere boeken in de Schemering-trilogie, genaamd De kleuren van magie en De kleuren van Schaduw. De eerste twee delen hebben we ook gerecenseerd en kregen van ons een 7 en een 8.

Schemering 3 -   De kleuren van licht
Schemering 3 - De kleuren van licht
Een oeroude vijand is uit op de troon…
Score 5.0 van 5 sterren.
€24,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Siska Schorn is een 22-jarige Social Worker met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

Wat is jouw mening?

0 0

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.