Recensie: V.E. Schwab – De kleuren van magie

Samenvatting
In De kleuren van magie bestaan er vier verschillende Londens; ieder Londen heeft zo zijn eigen kenmerken en gebruiken. De kleuren van magie is een leuk boek dat af en toe wel iets te voorspelbaar is. Ondanks dat heeft het toch zijn originele kanten en die mogen zeker benoemd worden. De moeite waard is het wel, maar je moet er niet teveel van verwachten.
7

Magie in verschillende Londens

In onze wereld zijn we maar één Londen gewend, maar in het verhaal dat Schwab heeft gecreëerd zijn er vier verschillende Londens. Ten eerste is er Grijs Londen, het Londen zonder magie dat erg vies en saai is. Daarnaast heb je Rood Londen, waar er een familie heerst over een welvarend rijk en waar magie wordt vereerd. Dan heb je Wit Londen, waar er wordt gevochten om de controle te krijgen over de magie, maar de magie vecht ook terug. En ten slotte was er ooit Zwart Londen, maar daar wordt nauwelijks meer over gepraat.

Kell is een eenzame, maar zeldzame bloedmagiër en kan als een van de weinigen tussen de verschillende Londens reizen. De “normale” mensen kunnen dit niet. In het ene Londen wordt Kell vereerd en in het andere Londen hebben de mensen het gemunt op zijn gaven. Als hij in Grijs Londen een zakkenroller genaamd Lila ontmoet, is dat het begin van een nieuw avontuur. Gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Kells keuzes en daden zijn niet alleen van invloed op Rood Londen, wat overigens zijn eigen Londen is, maar ook op de andere Londens. In leven blijven om de andere werelden te redden blijkt lastiger dan gedacht, maar zou het hem lukken? Of is alle moeite toch voor niks?

Kell had een heel eigenaardige jas. Hij had niet één buitenkant, wat wel zo gebruikelijk zou zijn, en ook niet twee, wat enigszins onverwachts zou zijn, maar meerdere, wat natuurlijk volstrekt onmogelijk was.

Voorspelbaar, maar wel origineel

Als je de achterkant van het boek leest, dan krijg je een beetje het gevoel alsof dit zo’n standaard boek is waarin een zeldzame, mannelijke hoofdpersoon een eigenwijze, aantrekkelijke vrouwelijke hoofdpersoon ontmoet en ze samen op avontuur gaan om de wereld te redden. Dat is het ook wel een beetje, maar de manier waarop Schwab verschillende elementen gebruikt en de rest van het verhaal eromheen heeft geschreven is wel origineel. Af en toe is het helaas wel wat voorspelbaar, maar als je erin gaat met de gedachte dat alles al eens is geschreven, dan is het verhaal zeker de moeite waard.

Het verhaal is zeker niet verwarrend met de vier verschillende Londens, aangezien elk Londen zo zijn eigen kenmerken heeft. Schwab beschrijft dit vrij duidelijk en benoemt de verschillen meerdere keren, waardoor je tijdens het lezen weet waar je aan toe bent. Verder is het op sommige momenten redelijk spannend en je wilt graag weten hoe het afloopt. De vechtscènes zijn daarentegen matig, want de hoofdpersonen hebben niet veel tegenslagen en eigenlijk weet je vanaf het begin van de scène dat het toch wel goed komt. Daardoor valt het einde ook een beetje tegen, aangezien het misschien iets te voorspelbaar is. Ook had er iets meer diepgang mogen zitten in de personages, want als lezer krijg je niet zoveel te weten over de bijpersonages, waardoor het verhaal toch iets oppervlakkiger blijft. Over de hoofdpersonen wordt wel veel verteld, maar sommige dingen roepen wel vragen bij je op; je mist dus toch dat extra beetje informatie. Al met al is de schrijfstijl van Schwab wel plezierig en De kleuren van magie is dan ook een leuk boek om te lezen.

V.E. Schwab

De kleuren van magie is het eerste deel in De Schemeringtrilogie van V.E. Schwab. Schwab is een Amerikaanse fantasy auteur en is geboren in 1987. Ze publiceert haar Young Adult boeken onder de naam Victoria Schwab en haar andere boeken onder V.E. Schwab. Ze schrijft dus voor een breed publiek en ze schrijft onder andere boekenseries, maar ook standalones. Inmiddels heeft ze al heel wat boeken op haar naam staan en is ze altijd wel bezig met schrijven.

One Piece: Pirate Warriors 4 - PS4
One Piece: Pirate Warriors 4 - PS4
Score 4.5 van 5 sterren.
€32,63
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Geschreven door
Siska Schorn is een 21-jarige Social Work studente met een grote liefde voor planten en boeken. Af en toe kijkt ze wel een film of serie, maar ze is toch echt meer een boekenwurm. Daarnaast hangt haar muur vol met artistieke postcards en prints, van illustraties tot fotografie en van surrealisme en expressionisme tot abstracte kunst. Haar veelzijdigheid en creativiteit zorgen daarmee voor een brede interesse.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.