Jørn Lier Horst – De onbekende

Summary
In het bos wordt het verminkte lijk van een jonge vrouw gevonden. De manier waarop zij is vermoord lijkt erg op die van de slachtoffers van Tom Kerr. Hij kan echter de dader niet zijn, want hij zit vast in de gevangenis. Zijn partner van destijds is nooit gevonden en wordt verdacht hierbij betrokken te zijn. Wanneer er een reconstructie plaats vindt waarbij Tom Kerr wil laten zien waar een ander lijk begraven ligt, weet hij te ontsnappen. Met twee seriemoordenaars op vrije voeten is het van groot belang dat zij zo snel mogelijk worden gevonden. Deze thriller is van het begin tot het eind behoorlijk spannend. Hierdoor is het een aanrader om te lezen voor alle thrillerfans.
7

In het bos wordt het verminkte lijk van een jonge vrouw gevonden. De manier waarop zij is vermoord lijkt erg op die van de slachtoffers van Tom Kerr. Hij kan echter de dader niet zijn, want hij zit vast in de gevangenis. Destijds had hij een partner die de pers Nummer Twee noemde. Ze hebben hem echter nooit gevonden. Zit hij achter deze nieuwe seriemoorden? Onder leiding van de jonge Adrian Stiller gaan ze deze zaak reconstrueren. Tom Kerr beweert dat hij weet waar een ander slachtoffer begraven is. Wisting zorgt voor de beveiliging terwijl zijn dochter verslag doet van het hele tafereel. De reconstructie gaat compleet mis en Tom Kerr weet te ontsnappen. William Wisting wordt hiervoor schuldig gehouden. Met zowel Tom Kerr als Nummer Twee op vrije voeten is het een race tegen de klok tot het duo nieuwe slachtoffers maakt. Het is dus van groot belang dat hij zo snel mogelijk weer wordt gevonden.

Een standalone in de serie

De onbekende is het derde deel uit de Cold Case Kwartet-serie en het veertiende deel over inspecteur William Wisting. Ondanks dat er al vele boeken over deze personages zijn verschenen, is het boek zeer goed te lezen als standalone. Als lezer zal je hoogstwaarschijnlijk wel wat achtergrondinformatie missen en niet de hele geschiedenis van de personages weten, maar het verhaal is uitstekend te begrijpen zonder ook maar één ander deel uit deze series gelezen te hebben. Je zal totaal niet het gevoel hebben dat je informatie mist of dat er stukjes ontbreken. In het boek komen geen zaken terug die in voorgaande delen hebben afgespeeld. Sterker nog, als het niet op de cover van het boek had gestaan dat het om een serie zou gaan, dan zouden de meeste lezers die een boek van deze auteur voor het eerst oppakken het niet in de gaten hebben.

Doordat er al zoveel over William Wisting en zijn collega’s is geschreven, leer je ze in dit deel niet zo goed meer kennen. Ze hebben wel een duidelijke persoonlijkheid, maar deze blijft behoorlijk op de vlakte voor nieuwe lezers. Wat dat betreft komt er weinig diepgang vanuit de personages naar boven. Erg storend is het niet. Je weet tenslotte wel wie ze zijn en wat ze doen.

Spannend van begin tot het eind

Het verhaal begint direct mega spannend. De reconstructie geleidt door Adrian Stiller met de ontsnapping van Tom Kerr als gevolg is een goed begin van deze thriller. Het zet je meteen op scherp. Doorgaans begint een thriller met een inleiding en wordt er eerst een schets van de situatie geschept voordat er daadwerkelijk iets gebeurt. Meestal duurt dit vijftig tot honderd bladzijdes. Bij de ontsnapping niet. Hier is het vanaf de eerste bladzijde raak. Er zijn echt wel hoofdstukken waarbij de spanning wat wordt afgevlakt, maar over het algemeen is het vrij moeilijk om te rusten voordat je dit boek uit hebt. De drang om te weten hoe het afloopt is enorm groot. Dat het boek opgedeeld is in vrij korte hoofdstukken, die soms niet meer dan een paar pagina’s lang zijn, draagt hier zeker aan bij. Het is veel te makkelijk om te zeggen dat je nog één hoofdstuk leest. En nog een, en nog een…

Deze thriller is dus van het begin tot het eind behoorlijk spannend. Ruim 350 bladzijdes lang is het verhaal boeiend en wil je weten hoe het afloopt met William Wisting en Tom Kerr. De onbekende leest dus als een trein in de hoogste versnelling. Hierdoor is het een aanrader om te lezen voor alle thriller fans. Let op: er komen wel wat gruwelijke details voor in dit verhaal. Deze passages zijn wel erg kort, dus mocht je hier niet zo’n fan van zijn, dan kun je ze gemakkelijk overslaan.

Over de auteur

Jørn Lier Horst is een thriller auteur van Scandinavische bodem. Voordat hij zijn carrière als schrijver begon, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. Zijn kennis en ervaring komen terug in zijn thrillers, waardoor zijn misdaadserie over inspecteur William Wisting een groot succes is geworden.

Cold Case Kwartet 3 -   De Onbekende
Cold Case Kwartet 3 - De Onbekende
Score 3.2 van 5 sterren.
€23,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Wat is jouw mening?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.